Hodina Óra

A mai világ rohanó ütemében könnyű túlterheltté és stresszessé válni, de a HODINA óra megfelelő motivációt nyújt ahhoz, hogy könnyebben rátalálj a megfelelő rutinra, mely által a legzsúfoltabb napok is élvezetesebbé válnak. Az előre tervezés segít, hogy a napi teendőket átlátva jobban megtervezhesd a napokat és ne vessz el a feladatok tengerében. Így szakmailag és a magánéletben is jobban teljesítesz majd, valamint kialakíthatod a kettő közti tökéletes egyensúlyt.

A minimalista életmód elsajátítása nem mindig könnyű feladat – túl sokat foglalkozunk mások véleményével, míg igyekszünk minél több időt távol tölteni a képernyőktől és a természetbe menekülni a kikapcsolódásért. Fontos azonban, hogy mindez ne csak akkor történjen meg, amikor már betelt a pohár, hanem mindig tartsuk szem előtt az igazi értékeket – a mennyiség helyett a minőséget.

2014-ben a HODINA óra létrejöttével egy olyan márka született, mely a családi hagyományok megőrzése mellett célként tűzte ki a szépség visszacsempészését a mindennapokba, ezáltal emlékeztetve bennünket minden nap, hogy a világon egyáltalán nem minden rossz, időnként csupán változtatnunk kell a hozzáállásunkon. A márkát Vadim alapította Seattle-ben, aki gyermekkorában rengeteg időt töltött édesapja Ukrajnai órásműhelyében. Az ő munkásságának, illetve életre szóló örökségének tiszteleg a márka, osztozva gyönyörű, vintage órák iránti közös rajongásukon. A letisztult, minimalista stílusú női karóra és férfi karóra kollekciókat gyártó márka szlogenje, az “Own the Hour” kellőképpen kifejezi a szenvedélyt és kézművességet, mely minden egyes darab elkészítése során kulcsfontosságú jelentőséget kap. A mottó utal a már említett szemléletvilágra, miszerint a világon minden rosszban tényleg van valami jó, csupán meg kell azt látni, és a rossz helyett mindig a jóra koncentrálni – mindez hosszútávon hozzásegít a boldog, önfeledt élethez.

A HODINA kétségkívül a legjobb óra márkák egyike, köszönhetően időtlen minimalista stílusú óráinak, melyeknek letisztult, precízen kialakított vonalai már-már a futurisztikus határát súrolják. Különleges női karóra és férfi óra kollekcióik hűen bizonyítják, hogy nem kell feltétlenül márkaóriásnak lenni az áttörő sikerek eléréséhez, hiszen a részletekre való gondos odafigyeléssel, valamint szeretettel csodás dolgokat lehet létrehozni. A márka a skandináv minőség tökéletes megtestesítője, ezért minden darab megvásárlása egy életre szóló befektetés.

Letisztult stílusú HODINA óra az UPTOSTYLE-nál

Az UPTOSTYLE nemcsak a minden egyes HODINA óra mögött megbújó érezhető lelkesedés iránt rajong, hanem mindazért az erőfeszítésért és precizitásért is, mely az egyes darabok összeállításában szerepet kap. Ha szeretnéd jobban megismerni a márka megalkotóját, olvasd el a vele készült fantasztikus interjút.

Minden HODINA óra úgy készült, hogy férfi női karóra pár módjára egyaránt megállják a helyüket. Az egyszerű designnak köszönhetően ezért mindkét nem számára ideális kiegészítők, melyek minden szettel, minden évszakban, minden alkalomra tökéletes választások, stílustól függetlenül is mindenki garantáltan megtalálja a számára legszebb darabot. Az elegáns női óra és elegáns férfi óra kollekciók mellett a HODINA széles választékban kínál minimalista dizájner kiegészítőket, mint a minimalista gyűrűk, ultravékony telefontokok, pólók, pénztárcák, valamint a cserélhető óraszíj variációk, melyek segítségével még izgalmasabbá tehető karóra viseletünk. Az unisex darabok mellett a HODINA óra női kollekció monokróm, rózsa és bazalt tónusú, nagyon kifinomult, mégis karakteres elemeket tartalmaz, míg a HODINA óra férfi kollekció darabjaiban a régimódi elegancia és a modern design ötvözése alkot klasszikus és monokróm kombinációt. Az UPTOSTYLE pont ezekért a letisztult, mégis kreatív, rendhagyó megoldásokért rajong, ezért nem volt kérdés, hogy a HODINA márkának helye van a webshopban. Mindenkori kedvencünk egy exkluzív együttműködésből, a HODINA x Minimalissimo kollekcióból született darab, mely egyetlen karórába sűrítve változtatta meg az idő fogalmát. Azonban míg ez a modell limitált számban elérhető, mi elhoztuk a legikonikusabb kollekciókat az UPTOSTYLE shopba, kezdve a HODINA Bellevue férfi karóra karakteres darabjával, mely fekete óralappal és fekete bőrszíjjal kápráztatja el viselőjét.

A HODINA órák egyik legjobb tulajdonsága a kiegészítők végtelen lehetősége, melyek segítségével még több lehetőség adódik a darabok személyesebbé tételére. A cserélhető szíj minden alkalomhoz más viseletet biztosít, melyet könnyedén az aktuális szetthez lehet alakítani. A HODINA Bellevue óra arany mesh szíjjal is elérhető csakúgy, mint a HODINA Bellevue Park, melynek kifinomult fehér óralapjához három szíj variálható – elegáns fekete bőr, megfontolt stílusú szürke bőr, illetve extravagáns, feltűnő arany meshAz eleganciát és minimalizmust képviselő HODINA Kirkland egy igazi műalkotás, mely karcmentes zafír óralappal és japán Minolta óraszerkezettel készült, csakúgy, mint minden más HODINA darab. Webshopunkban két verzióban elérhető, rosegold mesh szíjjal és fekete bőr szíjjalVégül, de nem utolsó sorban, azok is megtalálják a számukra tökéletes HODINA órát, akik az aprólékosan kidolgozott részleteket szeretik, a HODINA Redmond ugyanis jellegzetes csiszolt óralapjáról és annak kifinomult felületén felfedezhető apró részletekről. A webshopban két óraszíj variációval találod meg: klasszikus fekete bőr szíjjal és kifogástalan mesh szíjjal.

Ha Te is régóta vágysz egy HODINA karórára, vagy már régóta van egy, de szeretnél többféle opciót, esetleg csak szeretnéd egy kicsit feldobni meglévő darabodat, bármikor beszerezhetsz néhány extra kiegészítőt az alapmodell mellé, a márka ugyanis számos alternatív óraszíj opciót kínál, melyek az egyes modellektől függetlenül, külön, utólag is beszerezhetőek. Így mindig kedved, vagy aktuális outfited szerint cserélgetheted és variálhatod a tartozékokat, mintha minden nap más-más karórát viselnél. Nézz szét Te is az UPTOSTYLE webshopban elérhető HODINA óra és kiegészítők választékáért, hiszen a HODINA a legjobb női karóra márkák egyik legjobbika, így sem stílusban, sem minőségben nem nyúlhatsz vele mellé. Fedezd fel a legikonikusabb kollekciókat és egyedi óraszíj párosításokat, és játssz kedvedre a különféle stílusokkal.

Gyakran ismételt kérdések a HODINA óra kapcsán

Milyen karórát érdemes viselni?

Ha olyan karórát szeretnél beszerezni, mely nemcsak stílusos, elegáns és trendi, hanem ami mindezek mellett kifogástalan minőséget is képvisel, valamint letisztult kialakításának köszönhetően minden outfitbe beilleszthető, a HODINA óra kitűnő választás lesz. A japán Minolta óraszerkezetnek és a karcmentes zafír üveg óralapnak köszönhetően bármelyik modellt válaszd is, biztos, hogy hosszú éveken át hű társad lesz. A női karóra és férfi karóra kollekciójuk sok esetben ugyanaz, hiszen a legtöbb modell, kifinomult és minimalista stílusának köszönhetően unisex darab. Az UPTOSTYLE shopba a kedvenc modelljeinket válogattuk be, melyek között garantáltan megtalálod a tökéletes darabot. A kifejezetten férfiaknak tervezett HODINA Bellevue férfi óra minden stílusba könnyedén beilleszthető, kezdve az öltönyös megjelenéstől a sportos, kényelmes viseletig mindennel fantasztikusan mutat. Megtalálod négyféle verzióban fekete vagy fehér óralappal, fekete bőr szíjakkal, fehér óralapos szürke bőrszíjas verzióban, végül pedig fehér óralapos, arany mesh szíjjal ellátott opcióban. A HODINA Kirkland egy nőiesebb modell, mely kétféle kialakításban, rosegold mesh szíjjal és fekete bőr szíjjal, fekete óralappal található meg a webshopban. Mindkét verzió tökéletes választás, ha egyedi, mégis visszafogott megjelenésű kiegészítőt szeretnél, mely egyaránt megállja a helyét különleges eseményeken és a hétköznapokon is. A HODINA Redmond kitűnő választás mindazok számára, akik a letisztult és visszafogott stílust szeretik megfűszerezni egy nüansznyi különlegességgel, ugyanis ennek a modellnek a jellegzetes csiszolt óralapjára egyedi részletek kerültek.

Mit jelent a HODINA?

Habár mint tudjuk, a HODINA óra márka Seattle-ben jött létre, a neve mégsem hangzik túl angolosan. A szó az alapító, Vadim édesapjától, Vladimirtől származik, aki 18 éves korában kezdett órajavítóként dolgozni Ukrajnában. Vadim kisgyermekként nagyon sokat játszott apja későbbi műhelyében, melynek során az ott töltött rengeteg idő Vadimmal is megszerettette az óraművesség fortélyait. A hodina szó ukránul azt jelenti, “egy óra”, mely nemcsak a szakmát szimbolizálja, de a márka misszióját és mindazt, amit képvisel – mindazt a lelkesedést, pozitivitást és életörömöt, valamint az egyensúlyra való törekvést, mely minden egyes darabba belekerül a megalkotásakor.

Mi teszi különlegessé a HODINA órákat más minimalista órákkal szemben?

Talán furcsának tűnhet, de a minimalizmus világában is akadnak túlzások, mely a legjobb óra márkák terén sincs másképp. Amiben a HODINA más, mint a többi minimalista óra márka, az elsősorban a legapróbb részleteket is a leggondosabb odafigyeléssel kialakító kivitelezés, mellyel a márka célja nem csupán egy minimalista kiegészítő gyártása, hanem a minimalista életstílus egy hiányzó elemét megtölteni a vásárló életében. Ennek maximális biztosítása érdekében a cserélhető óra szíjak lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez leginkább passzoló összeállítást. A kifogástalan minőséget a japán Minolta óraszerkezet és a karcálló zafír üveglap biztosítja, de a márka emellett a felgyorsulásra való ösztönzés helyett a lelassulásra inspirál – az aprólékosan kidolgozott részletek ugyanis párhuzamot állítanak az élet apró örömeinek élvezetére.