Kávéspohár

A hordozható kávéspohár szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Nemcsak ahhoz tökéletes, hogy az eldobható verziók alternatívájaként környezetkímélőbb kávézási szokást alakíthass ki, de sokkal tovább melegen tartja a kávédat, megőrzi az eredeti ízeket, ráadásul kényelmesen elfér a táskádban.

Mielőtt elszánnád magad egy utazó kávéspohár beszerzésére, érdemes átgondolni néhány dolgot. Elvégre a többször használatos hordozható kávéspohár lényege, hogy elkerüljük a felesleges szemét termelését az eldobható poharakkal. Ma már rengeteg verzió és alapanyag közül válogathatunk, melyek mind különböző egyedi tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkeznek.

Akár rozsdamentes acél, kerámia, bambusz, üveg vagy műanyag verziót választasz, máris egy lépéssel közelebb leszel egy hulladékmentes élet felé. Ráadásul az öko kávépohár használata egyben azt is jelenti, hogy kevesebb fa kerül kivágásra, ezáltal a vízfogyasztás is csökken, valamint csökkennek a papírpoharak készítéséhez használt klór káros környezeti hatásai.

A saját elviteles kávéspohár használatát a kávézóhelyek is egyre nagyobb örömmel fogadják, melyet bizonyos kávézókban még árengedménnyel is kifejeznek. Viszont amennyiben jobban szereted az otthoni, általad elkészített kávét, mostantól ezzel sem lesz problémád, hiszen gond nélkül magaddal viheted, anélkül, hogy kihűlne, vagy kiborulna a táskádban.

Az utazó thermo bögre tehát egy rendkívül jó befektetés, viszont nem csupán a környezetet és a pénztárcádat védheted vele. Szerencsére a piacon ma már rendkívül sokféle egyedi kávéspohár választék elérhető, így ez akár egy tökéletes kiegészítő is lehet, mely passzol szettjeidhez és a személyiségedet is hűen kifejezi.

Az UPTOSTYLE webshopba olyan márkát választottunk, akik a letisztult és minimalista design mellett folyamatos fejlesztésekkel, ötletelésekkel és kitartó munkával törekednek a legtökéletesebb és egyben a legfenntarthatóbb kávéélmény nyújtására. Nem ismernek lehetetlent, sem pedig a kompromisszumokat, ezért termékeik megbízhatóak és rendkívül stílusosak is.

Ez a márka nem más, mint a frank green. Termékeik sokkal többek, mint szimpla hordozható kávésbögrék, melyek nemcsak a kávézás élményét emelik új szintre, de a mindennapi életet is radikálisan megkönnyítik. Nézd meg őket az UPTOSTYLE webshopban és fedezd fel sokoldalúságukat!

Hordozható kávéspoharak az UPTOSTYLE-nál

A frank green 2013-ban jött létre a jelentős kávéhagyományokkal rendelkező Melbourne-ben, Ausztráliában. Habár elsőre úgy tűnhet, a márkanevet egy valós személy ihlette, valójában ilyenről szó sincs. A név sokkal inkább képviseli a márka ideológiáját, melyre a „green” (zöld) is utal.

Benjamin Young, az alapító, és lelkes csapata rengeteg időt és energiát fordított arra, hogy fenntartható megoldásokkal olyan terméket fejlesszenek, mely egyszerre óvja a környezetet és könnyíti meg az emberek életét. Számos sikeres és kevésbé sikeres kísérletezés után végül megtalálták a legjobb ötletet.

Ez pedig nem más, mint az egyszerű stílusú, többször használatos kávéspohár, mely rengeteg felesleges szemét keletkezésétől óvja meg környezetünket.

Minden frank green kávés utazó bögre rozsdamentes acélból és kerámiából vagy 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készül annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgálatot nyújtsa a lehető leghosszabb távon. A dupla falú rozsdamentes acél poharak kerámia belsőt kaptak, mely lehetővé teszi, hogy a pohár megtartsa az ital hőmérsékletét akár tíz órán át!

Így a hordozható kávésbögre tökéletes forró és hideg, hűsítő italok tárolására is, akár a reggeli rohanás, vagy egy hétvégi családi túra alkalmával a közeli erdőben.

Természetesen a frank green poharak fedele úgy lett kialakítva, hogy még a legszélsőségesebb esetben sem történjen szivárgás. A cseppmentes fedő használata egyszerű – egy gombbal működik, mely során az ujjaddal csak le kell nyomni a fedőn található gombot. Így egy kézzel is könnyedén használható a kávéspohár.

Ez a megoldás még inkább biztonságossá teszik a frank green kávésbögrék táskában való hordását. Többé biztosan nem kell aggódnod, hogy a kávé kiömlik és teljesen eláztatja a táskádat, valamint a benne található fontos holmikat.

Minden frank green kávés termosz élete végén a felhasznált környezetbarát anyagoknak köszönhetően természetesen újrahasznosítható. Ezáltal ahelyett, hogy hosszas folyamat után örökre az óceánokban ragadnának, valami új dolog készülhet belőlük.

A frank green hordozható kávés termoszok rengeteg féle színben és méretben kaphatók. Az UPTOSTYLE webshopban megtalálod mind a három méretet, melyek közül minden kávérajongó garantáltan megtalálja a tökéleteset.

A 230 milliliteres mini termosz tökéletes piccolo és espresso adagokhoz, a 295 milliliteres kicsi vagy normál adaghoz, a 340 milliliteres pedig nagy és extra nagy kávé adagokhoz. A mini kávé termosz akár mindig Veled lehet, hiszen könnyedén elfér a táskádban, így bármikor egyszerűen előveheted, ha váratlanul megkívánnál egy csésze kávét.

A legjobb pedig, hogy minden frank green hordozható kávéspohár egyedi színkombinációban is összeállítható. Ez azt jelenti, hogy az alap, a fedő és a fedőn elhelyezkedő gomb színei mind-mind egyenként testreszabhatóak, így mindenki teljesen egyedi kávés termoszt állíthat össze személyes preferenciáinak és személyiségének megfelelően.

Az UPTOSTYLE webshop legkedveltebb darabjai az egyszínű fekete és a fehér, melyek nemcsak önmagukban mutatnak fantasztikusan, de akár a napi outfithez is tökéletesen illenek.

Akár az egyszínű, akár a több színből álló kombinációkat kedveled, a döntés teljes mértékben a Tiéd! A frank green kollekcióban mintás termosz bögre is megtalálható a rendszeresen elérhető limitált kiadások, illetve a gyermekeknek tervezett darabok között.

A felhasznált alapanyagoknak és a cseppmentes záródás biztonságának köszönhetően a frank green az egyik legmegbízhatóbb egyedi utazó bögréket gyártó márka a piacon. Ha olyan terméket keresel, mely hosszan megőrzi kedvenc kávéd aromáját és hőmérsékletét, és ráadásul még környezetkímélő is, akkor nézz szét az UPTOSTYLE webshopban és játssz a színekkel!

Gyakran ismételt kérdések a hordozható kávéspoharakról

Hogyan tisztítsam a hordozható kávéspoharamat?

Annak érdekében, hogy minél tovább megőrizd utazó bögréd állapotát, érdemes minden használat után kiöblíteni csapvízzel. Ezáltal elkerülheted, hogy a kávé bejusson a pohár szerkezetének legapróbb zugaiba, melyeket később nagyon nehéz lenne alaposan tisztára mosni.

Amikor hordozható kávéspoharad alaposabb mosására kerül a sor, fontos tudni, hogy az újrahasznosítható műanyagból készült frank green poharak alapja és fedője mosható mosogatógépben. Ennek köszönhetően ezeket szétszedve, fejjel lefelé fordítva könnyedén berakhatod a napi mosogatni való adag mellé.

Ezáltal a víz könnyedén bejut a nehezebben tisztítható területekre is, és alaposan átmossa az elviteles kávéspoharat.

Az újrahasznosítható műanyag poharakkal ellentétben a rozsdamentes acél és kerámia kávésbögrék nem moshatók mosogatógépben. Ehelyett elemenként, langyos, szappanos vízzel érdemes kimosni, majd hagyni őket megszáradni a levegőn.

Ha igazán alapos tisztítást szeretnél, időről-időre érdemes teljesen elemeire szétszedni a frank green poharak fedelét. Íme, egy kis útmutató, hogyan tedd ezt meg:

  1.     Csavarozd le a fedél alján lévő csavart.
  2.     Ezután húzd ki a tömítést a helyéről.
  3.     Fordítsd meg a fedelet, így a gombnak ki kell jönnie a helyéről.
  4.     Ezáltal a gomb alatt elhelyezkedő rugó kiszabadul.
  5.     Ekkor kihúzhatod a fogaskereket és a gyűrűt.
  6.     A fedél most már teljesen szét van szerelve, így külön-külön is megmoshatod őket. Összeszereléskor ügyelj a helyes sorrendre!

Mi a különbség egy frank green hordozható kávéspohár és egy normál műanyag pohár között?

A frank green termékek 100%-ban újrahasznosíthatóak, ami azt jelenti, hogy élettartamuk végén szétszerelés után egyszerűen a szelektív kukába dobhatod elemeit, anélkül, hogy úgy éreznéd, szennyezed a környezetet. Így tehát, a legjobb elkerülni az egyéb műanyag kávéspoharakat, melyek sajnos a legtöbb esetben a szemétben, majd pedig az óceánokban kötnek ki.

Sok más alapanyag variáció érhető el a hordozható kávés termoszok esetében, mint például az üveg vagy a bambusz. Azonban érdemes észben tartani, hogy az üveg roppant törékeny, és az ital hőmérsékletét csupán nagyon rövid ideig tartja meg.

Ezen kívül a bambusz viszont a kutatások szerint mérgező anyagokat bocsát ki forró folyadékkal érintkezve, mivel ahhoz, hogy alkalmas legyen kávéspohárnak, különböző kemikáliákkal kezelik. Ezzel szemben a frank green kávésbögrék esetében a biztonság 100%-ban garantált.

Milyen egyéb népszerű hordozható kávéspohár termékek elérhetőek még?

A frank green egyedi kávéspoharaik mellett többek között vizespalackokat is gyárt. Működésük a kávés termoszokhoz hasonló, viszont méretük nagyobb. Szintén kaphatóak rozsdamentes acél alapanyagból, vagy pedig 100%-ban újrahasznosítható co-polymerből.

Sokan a kávé termosz 2dl vagy még nagyobb méretét keresik, ezért az 595 ml-es vizespalackok tökéletesen megfelelnek, ha esetleg hosszabb útra, nagyobb mennyiségű kávét szeretnél magaddal vinni. Habár a mini termosz 200ml mérethez képest ez radikálisnak tűnhet, a választás csupán Rajtad múlik. Ha elég a mini termosz 100ml, válaszd inkább a 175 ml-es kávés termoszt.

A frank green újrahasznosítható poharak akár fizető technológiával ellátott verzióban is elérhetőek, így a kávézás élménye még egy lépéssel egyszerűbb és gördülékenyebb lehet. Ennek köszönhetően a kávédért a frank green poharaddal, egy szimpla érintéssel fizethetsz.

A márka természetesen a teakedvelőkről sem feledkezett meg, így egyedi kávés bögrédet akár egy, a pohárba illeszthető teaszűrővel is felszerelheted. Ha pedig még magasabb fokú kényelemre vágysz, a frank green webshopban lehetőséged van rozsdamentes acél szívószálakat is beszerezni. Ezeket könnyedén és higiénikusan bármikor, bárhová magaddal viheted.