Hajcsatok

Ki ne szerette volna kiskorában a színesebbnél színesebb hajcsatokat? Sokuknál ez az imádat még a mai napig is töretlenül tombol. A divatvilág is gyorsan felült erre a vonatra és a 2019-es évet az egyedi, különleges hajdíszek uralták. Az őrületes hajdísz trend megújulva érkezett meg a divatiparba; egyszerre újult meg és alkalmazta a már jól bevált retró stílust. A kislány korunk óta viselt darabok újra visszatértek és most már nem csak nagy hajcsatként funkcionálnak, hanem mint hajékszerként ékesítik haj koronánkat. Gombóc Artúrhoz híven mi is elkezdhetnénk sorolni a hajcsatokat; kerek hajcsat, szögletes hajcsat, fehér hajcsat és így tovább. De a tavalyi év haj kiegészítők trendjét a gyöngyös hajcsatok és a vadvilág idézte minták foglalták el. De tudjuk-e, hogy a divatos hajdíszek honnan származnak és milyen hajcsat fajták jelentek meg az elmúlt századokban? A világ első női hajkiegészítője nagy valószínűséggel egy darab fa vagy csont lehetett. A nők a felcsavart hajba szúrták bele a hajtűt, így az élelemszerzés közben nem zavarta őket a hajkoronájuk.
A Római Birodalom fénykorában az egyszerű fa- és csontdarabkák egyre mívesebbé váltak. Belsejük üreges volt és sokszor parfümöt vagy mérget tartottak bennük. Az idő előrehaladtával a hajdíszek is változtak, több ágú hajvillák jelentek meg, melyek stabilabb tartást biztosítottak. A 17. században a hajtűk hullámcsat formájában élt tovább. Megjelentek a fémből hajlított, U alakú változatok és igazi reneszánszát élte az ős időkből származó hajbavaló. Ez az időszak a parókák és az egyedi kalapköltemények virágkora volt, így a hajcsatok még mindig csak funkcionális szerepet töltöttek be. A hajkiegészítők esztétikai mivoltukra egészen az 1920-as évekig kellett várni, amikor felbukkantak a különböző összepattintható változatok és nem csak még szorosabb tartást nyújtottak, de dekoratívak is voltak. A 20-as évek után és a filmipar robbanásszerű sikerével egyidőben, az egyedi hajdíszek a filmvásznon, magazinok címlapjain és a hétköznapi nők hajviseletében is jelen volt.
Az ezredforduló környékén a rugós hajcsatokon megjelentek a különböző költemények; gyöngyök, szalagok és masnik formájában. Ez a trend az évek során átalakult és átformálódott, de az elmúlt pár évben újra visszaköszöntek a 90-es években jól ismert hajcsatok.

Hajcsatok az UPTOSTYLE-nál

Amikor az UPTOSTYLE webshopját böngészed, már észrevehetted, hogy minden egyes termék gondosan van megválogatva. Ez a hajkiegészítőknél sincs másképpen. A hajcsat 2019-es trendjének mi is behódoltunk, így a kislány hajcsattoktól megválva bemutatjuk nektek az új, elegáns gyöngy hajcsatokat.
Amikor a csapatunk úgy döntött, hogy belevág a kiegészítők forgalmazásába csakis minőségi és tartós termékeket válogattunk össze. A webshopban több mint egy tucatnyi különböző hajkiegészítőt találhatsz. Így mindenki kiválaszthatja a hozzá legjobban passzolót. Így esett a választásunk a dán &copenhagen márka kiegészítőire, amelyek retró stílusukkal egészen a 90-es évekig repítenek minket vissza. Könnyedségével és letisztultságával bárki megtalálhatja a hozzá legjobban illő hajdekort. Hamár a retró stílusról esett szó, az első hajcsat szettünk a Retró gyöngyös hajcsat, amely 4 darab egyedi hajdísz. Az abszolút slágert a visszatérő gyönyg hullámcsatok jelentik – minden mennyiségben. A klasszikus kiegészítők könnyedén feldobhatják bármelyik egyszerű szettedet. Viseld őket egymással kombinálva, akár szabálytalanul vagy párhuzamosan egymás mellett. Nyugodtan játssz velük és rendezd őket stílusodnak megfelelően. Ha egyszerre hordod mind a négy gyöngy hullámcsatot, ügyelj a szetted egyszerűségére és letisztultságára.
A márvány nagy sikere már a 2010-es évek óta jelen van. Így nem is hiányozhat a hajukba helyezett hajdíszről sem. A Kék márvány csat a &copenhgaen egyik retró kollekció egyik darabja. Ez a márványmintás csat felébreszti a bennünk rejlő gyermeki énünket, a gyöngyházhatású finish és a bájos pasztellszín együttese belopja magát minden lány szívébe. Az egyik legnépszerűbb és legtrendibb csit csatunk a Négyzet alakú gyöngyös csatunk. Az ikonikus darab tökéletes választás különleges alkalmakra és a hétköznapokra is egyaránt. A gyöngyékszerek kétségtelenül nőies és kifinomult darabok, egyszerre keltik a luxus és minőség benyomását de egy pénztárcabarát módon.
Már beszéltünk a különböző hajcsat típusokról, de az egyenes hullámcsatokat még nem mutattuk be. Legyen szó akár márványos pasztell színben pompázó női hajkiegészítőről vagy egy Safari ihlete hullámcsatról, nálunk mindegyiket megtalálhatod. A Márvány rózsaszín hullámcsat tagadhatatlanul is a 90-es évek gyermeki, könnyed világát idézi vissza. Kombináld a többi rózsaszín csatunkkal és bolondítsd meg az egszerű hajviseletet. Egy esetleges “bad hair day”-t a márványos csatokkal pillanatok alatt eltűntethetsz. A vadon színei és mintái már a rég a szívünkbe lopta magát. A barnás, bézses árnyalatok ma már mindenütt jelen vannak; legyen szó enteriőrről, ruhadarabokról és kiegészítőkről. A safari ihlette hullámcsatokat kettő árnyalatban is beszerezheted, akár egymást kihangsúlyozva. A Safari – Bézs mintás hajcsipesz és a Safari – Barna mintás hullámcsat mindenki számára tökéletes választás, hiszen meleg és hideg színeket is egyaránt tartalmaz. Így bármilyen színű hajkoronát is viselsz, garantált sikered lesz a vadvilági színekkel. Egy hajdísz fonatba vagy kiengedett hajon is remekül mutat. Kísérletezz és játssz a különböző hajviseletekkel!
Az elmúlt évek kifutó hajtrendjei közt több alkotást is láthattunk, melyek eszközei a hullámcsatok és hajkiegészítők voltak. Az editorial fotózásokon is előszeretettel használt hajdíszek segítségével a hétköznapok során, szinte te is a ‘Runway’ világában érezheted magadat. Nézz körül a webshopban és találd meg a hozzád legjobban passzoló hajcsatott vagy gyöngyös hajtűt. Ha pedig szeretnél még több segítséget kapni a hajcsat trendek kapcsán és megtudni, hogy az UPTOSTYLE csapata hogyan viseli ezeket a különleges és egyedi ékszereket, akkor olvasd el Ezt a cikkünket is!