Valentin-nap egész évben

Valentin-nap egész évben
2018-02-13 Zsófi

Mi lenne, ha minden reggel egy mosollyal keltenéd a párod, összedobnál neki egy gyümölcssalátát reggelire, öleléssel köszönnél el tőle munkába indulva, érdeklődnél, hogy telik a napja, kávéval várnád a kedvenc kávézójából, vagy kibontanátok egy üveg bort a közös vacsorához és beszélgetnétek? Mi lenne, ha mindezt akkor is megtennéd érte, mikor dühös vagy rá, mert nem vitte le a szemetet, vagy mikor összemossa a fekete zoknidat a fehér pólóddal, mikor megígéri, hogy elviszi a számítógépedet a megfelelő szervizbe, de hetek óta nem tette meg, vagy mikor csupán a csillagok állása miatt dupla bal lábbal keltél fel és az utadba akadókat, pároddal az élen, kilőnéd az űrbe?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretni és szeretve lenni egyet jelent a türelemmel és törődéssel. Van mikor a rózsaszín köd úgy elvakít évek után is, mint mikor először randiztatok, de van mikor nem is érted, minden észérv ellene szól és kilépnél az egészből. Vajon létezik olyan ember, akinek a párkapcsolata zökkenőmentes? Joggal teszed fel a kérdést. A válasz: nem. Létezik olyan, aki jobban szereti a párját, mint saját magát? Valószínűleg nem. De ha sikerült rátalálnod arra, aki az együtt töltött időtökben több boldog percet szerez neked, mint bánatosat, akkor érdemes plusz egy lépést felé tenned, hogy mosolyt csalj az arcára még akkor is, mikor hullafáradt vagy és jobban szeretnél a Netflix előtt punnyadni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valentin-nap, mikor tömérdek szív, „I love you” feliratos maci, rózsa, bonbon és ami csak a giccs bűvkörébe fér, támad a boltok kirakatából, a reklámokból, és mikor a társadalom által már alapvető normaként elfogadott hangulat telepszik meg a gondolatokban, talán többet ér kikapcsolnotok minden social media platformot, bezárkóznotok a kis odútokba a világ elől és hagynotok, hogy semmi más ne befolyásolja azokat az érzelmeket, amiket nap mint nap, olykor passzívan, tápláltok egymás iránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

energikus reggel

Élményeket gyűjteni tárgyak helyett segít megszilárdítani az alapot, amire később építkezhettek. Kirándulni a hegyekben, megnézni egy kiállítást, jót enni egy régen kiszemelt étteremben, sétálni a városban, elutazni pár napra a tengerpartra vagy egy európai kisvárosba. Tulajdonképpen bármi, ami segít egymásra fókuszálnotok és minőségi időt eltöltenetek egymással, segít, hogy ne csak egy napra korlátozódjon az „ünnep”, hanem annak minden élményét később is emlegethessétek.

Viszont, ha megszállott ajándékozós hírében állsz, lepd meg párodat olyan aprósággal, amiről tudod, hogy régóta áhítozik. Tudod, hogy imádja a kávét? Egy különleges pörkölést biztos értékel majd. Szeret rajzolni? Írasd be egy rajztanfolyamra. Imádja a vintage csecsebecséket? Vidd el egy hétvégi régiségpiacra és hagyd, hadd válasszon valami számára kedveset.

A Valentin-nap rólatok szól, de a lényeg, hogy minden napba csempéssz belőle egy keveset!