Ugly sneakers- tényleg menő a csúnya sportcipő?

Ugly sneakers- tényleg menő a csúnya sportcipő?
2018-01-30 Gáspár Dominika
ugly sneaker

A csúnya sportcipők manapság fénykorukat élik: a fashion weekektől kezdve , a kifutón át, még  a nagyon jó ízlésű bloggerek lábán is előfordul egy-egy . Még a legnagyobb divatházak, mint a Balenciaga, Gucci vagy Rick Owens is piacra dobtak olyan lábbeliket, melyeket talán soha nem jutna eszünkbe megvenni, mégis van, aki súlyos összegeket fizet ezekért a rettenetes darabokért. Ez nem meglepő, gondoljunk csak a karácsonyi csúnya pulcsikra, amik 2017 karácsonyán olyan fényesen tündököltek az összes karácsonyi fotón, hogy lehetetlen volt nem észrevenni –  és nem azért, mert a nagyszülők kicsit mellé lőttek az ajándék vásárlásnál.

Persze a szépség szubjektív, de a csúnya surranók közel sem remek mintáik vagy érdekes formáik miatt váltak oly’ népszerűvé a divathetek során. Hiszen mivel lehetne jobban kitűnni a tömegből, mint egy-egy meghökkentő, kicsit sem mainstream darabbal? Persze gondolhatunk arra hogy vajon megéri e a sok furcsa pillantás és érdekes mosoly mellett ilyen módon kitűnni, de mára egyre többen vállalják ezt a “kockázatot” az egyediség kedvéért. Azonban fontos, hogy különbséget tegyünk a “csúnya” illetve az ízléstelen öltözködés között. 

Hiszen teljesen más az összkép, illetve a környezetre gyakorolt hatásuk. A csúnya öltözködés szembe megy az elvárásokkal, az aktuális divattal, és bár első pillantásra nem tűnik esztétikusnak , de van benne valami különleges, érdekes és a legfontosabb, hogy tudatos. Ezzel szemben az ízléstelen öltözködésben ugyan cél az aktuális divat követése és a társadalmi normáknak való megfelelés, de az eszközök nem megfelelőek, vagy rosszul vannak felhasználva és sokszor viselőjében fel sem merül, hogy valami nem stimmel az öltözékében.

Most összegyűjtöttük neked a legmenőbb, leghypoltabb és legchunkybb sneakereket amiket nemrég piacra dobtak:

 

Ezek a sneakerek remek kiegészítők lehetnek egy-egy extravagáns outfithez, de akár egy teljesen hétköznapi szettet is feldobhatsz velük – azonban csak akkor dönts emellett ha teljesen biztos vagy a dolgodban!