5 tipp, ami segít a koncentrációban

5 tipp, ami segít a koncentrációban

000

A 21. század mértéktelen ingeráradatának köszönhetően a szervezetünk, de főként az agyunk, maximális terhelésnek van kitéve. Így nem csoda, hogy minden adandó alkalommal szünetet és egy kis pihenést követel magának. De mit tegyünk, ha másnapra egy lexikon tartalmát kell magunkba szívnunk és az agyunk épp nem akar együttműködni? A következőkben segítünk, hogy a tanulásra szánt idő tényleg produktív legyen!

1. A kulcs a megfelelő környezet

Veled is előfordult már, hogy a függönyön akrobatikázó légy is érdekesebbnek bizonyult az előtted heverő nyitott füzetnél? Az első lépés a nyugodt, zavarmentes környezet megteremtése. Ha otthon nincs rá lehetőséged, akkor látogass el egy kávézóba, ahol extraként a koffeinpótlást is megoldhatod. A jó idő beköszöntével pedig célba veheted a legközelebbi parkot, vagy zöldövezetet. A friss levegő élénkít, a zöld környezet pedig megnyugtat, így akaratlanul is jobban tudsz koncentrálni.

2. Írj listát!

Nehéz számontartani a határidőket és időpontokat, hát még az ezekhez tartozó számos teendőt! Készíts tanulási tervet, amiben beosztod a rendelkezésedre álló időt, a leírtakhoz könnyebb tartani magad. A határidőnapló a barátod, de egy sima jegyzetfüzet is megteszi. Nincs is annál jobb érzés, ha egy tételt kihúzhatsz a listádról – ez egyébként motiváló is lehet, így könnyebb lesz folytatni a későbbiekben.

3. Okosan használd a technikát

Biztos ismerős a helyzet, mikor minden másodpercre szükséged lenne, de muszáj csekkolnod az Instagramot, majd készíteni egy tanulós selfie-t, aztán válaszolni néhány üzenetre, végül pedig kétségbeesve veszed észre, hogy másfél óra eltelt anélkül, hogy haladtál volna a feladataiddal. Tehát nincs mese, ha tudod, hogy koncentrálnod kell, a telefonod állítsd repülő üzemmódra és lehetőleg a látótereden kívül helyezd el. Így megakadályozhatod, hogy reflexszerűen a készülék után nyúlj.

4. Tarts szünetet!

Sokan abba a hibába esnek, hogy órákig bámulják a nyitott könyvet anélkül, hogy érdemben előrébb jutnának. Ennek az az oka, hogy az agy egy idő után elfárad, azonban egy 5-10 perces szünet alatt képes teljesen felfrissülni. Ilyenkor célszerű egy kicsit mozogni, tornázni, hogy az agyad több oxigént kapjon, ennek köszönhetően pedig újult erővel folytathatod a munkát. Arra azonban ügyelj, hogy a szünetek ne nyúljanak túl hosszúra, mert kizökkensz a munka ritmusából és sokkal nehezebb lesz folytatni.

5. Snack a koncentráláshoz

Természetesen itt is az egészséges étkezés a megoldás, de ha a „nincs élet gyorskaja nélkül” elvet vallod, azt tanácsoljuk, a nassolásnál ne a chips és gumicukor mellett dönts. A meleg hónapok beköszöntével itt a bogyós gyümölcsök szezonja is, melyeknél nem is kell jobb csipegetnivaló egy prezentáció mellé! Az eper, málna, szeder és áfonya magas antioxidáns tartalmának köszönhetően igazi energiabomba a fáradt agynak! És persze bevetheted az örök klasszikusokat is, mint a szőlőcukor és az étcsokoládé.

Ha a fenti tanácsokat betartod, garantáltan könnyebben megy majd a munka és a tanulás! Emellett ne feledkezz meg az elegendő alvásról és a napi minimum 2 liter víz fogyasztásáról sem!

További cikkek, amik még érdekelhetnek

aug20
Természetes vagyok projekt
Természetes vagyok projekt
By / No Comments

A természetes vagyok projekt ötletét a hétköznapok ihlették. Sajnos még mindig él az a sztereotípia, miszerint a magas és cérnavékony lányok, nők lehetnek csak szépek. A kérdés jogosan merül fel, honnan ered, ki szülte ezt a téves eszmét? A válasz nagyon egyszerű: a 21. századi divatipar, mely mindenféle formában és csatornán eléri az embereket. Cikkünkben megismerkedhetsz egy új kampánnyal,mely olyan tabut dönt meg amely minden nő életében jelen van, ez pedig nem más mint a szépség.

aug02
Arket, Cos, Cheap Monday – Tudod mi bennük a közös?
Arket, Cos, Cheap Monday – Tudod mi bennük a közös?

Bizonyára te is felkaptad a fejed a hír hallatán, miszerint a H&M Group új márkával tarol. Arról is tudsz, hogy több ismert márka is ezen kereskedelmi csoport szárnyai alatt bontakozott ki? Mielőtt bemutatnánk neked az újdonsült családtagot, elhoztuk neked azokat a márkákat is, melyekről lehet hallottál, esetleg vásároltál is tőlük, de nem sokat tudtál az eredetükről. Íme a nagy H&M körkép!

Júl12
Pazarlás vs. tudatos vásárlás- Te hova tartozol?
Pazarlás vs. tudatos vásárlás- Te hova tartozol?

Mit is jelent a tudatos vásárlás? Minőség vagy mennyiség? Cikkünkből megtudhatod hogyan kerülheted el a felesleges ruhavásárlást, és hogyan adhatsz tovább megunt darabjaidon a legkörnyezettudatosabb módon.

máj14
Let’s shop online – azaz miért vásárolj online
Let’s shop online – azaz miért vásárolj online

Az itthoni vásárlási lehetőségek viszonylag szűkösek a divatra érzékenyek számára. Mit csináljon tehát az, aki nem repes az örömtől, ha a komplett gardróbszekrénye szembejön vele az utcán, és aki nem tudja önvédelmi fegyverként használni a tárcáját a sok húszezresnek köszönhetően?

000