Természetes vagyok projekt

Természetes vagyok projekt
2017-08-20 Tami

Természetes vagyok projekt

 

000

A természetes vagyok projekt ötletét a hétköznapok ihlették. Sajnos még mindig él az a sztereotípia, miszerint a magas és cérnavékony lányok, nők lehetnek csak szépek. A kérdés jogosan merül fel, honnan ered, ki szülte ezt a téves eszmét? A válasz nagyon egyszerű: a 21. századi divatipar, mely mindenféle formában és csatornán eléri az embereket. Cikkünkben megismerkedhetsz egy új kampánnyal,mely olyan tabut dönt meg amely minden nő életében jelen van, ez pedig nem más mint a szépség.

Bajrámi Netta újabb kampányba fogott bele, szokásához híven most is egy igazán érzékeny témát választott: az önértékelést. Ez az a dolog, mely sokak számára problémát okoz, de legfőképp a nőket érinti. Amint azt már megszokhattuk Nettitől, mindig próbál aktuális és izgalmas témát keresni a ma emberének. A cím utal az üzenetre, mely egyszerű, a maga nemében viszont mégis összetett kérdéseket vet fel.

Netta célja az volt, hogy bemutasson egy olyan életfelfogást, mely csak most kezd elterjedni. A kampány a Természetes vagyok nevet kapta melynek a célja, hogy úgy fogadd el magad, ahogy vagy. Bár klisésen hangzik, de nagyon sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni az igazi mögöttes jelentését,  ami nem más mint szeretni és tisztelni a testet ahogy van. A szépségipar egy olyan többszörösen javított és tökéletesre csiszolt képet mutat, melyet könnyen valódinak hihetsz. Azonban azt ne felejtsd el, hogy a fotókon szereplő lányokat egy egész stáb tette olyanná, amelyet te is látsz. A való életben ők sem úgy kelnek fel reggel, ahogy egy csillogó magazin címlapján szerepelnek.  

A természetes vagyok projekt, egy olyan kezdeményezés ahol te is magadra találhatsz. Nem vagyunk egyformák, senki sem születik tökéletesen, ezt tudomásul kell venned, ha ezt megérted, akkor nem kell a hibáidra szégyenkezve gondolnod. Nem hátrány a sok anyajegy, szeplős arc, pigmenthiányos bőr, a vágási sérülés, ezekkel meg kell tanulni együtt élni. Ugyanis ha a helyén kezeled, nem csak boldogabb s magabiztosabb lehetsz a hétköznapokban, hanem még esetleg előnyt is kovácsolhatsz belőle. Erre nagyon jó példa Winnie Harlow kanadai modell, aki pigmenthiányos bőrének köszönhetően lett felkapott, miután a Desigual spanyol márka egy egész kampányt készített a lány közreműködésével.

Tudjuk, hogy beszélni könnyű róla, a neheze azonban csak utána következik: elfogadni, és szeretni magad teljes valódban. Lehetsz alacsony, magas, akár vékony, molett, idős vagy fiatal, ne szégyelld! Nem egy méregdrága plasztikai műtét fogja megváltoztatni az életed, hanem egy döntés, amit meghozol, miszerint elfogadod magad természetesen és valóságosan.

 

A fotózáson ezeket a gondolatokat próbáltuk tolmácsolni fényképek formájában, és mi is szimbolizálná jobban a természetes szépéget, mint a gyönyörű vadvirágok.