Szójaviasz gyertya

A skandináv életstílus, a hygge terjedésének köszönhetően a pihenés és visszavonulás részeként egyre nagyobb teret hódítanak a szójaviasz gyertyák. A relaxálás tudománya mára már egy külön ágazat, melyet mindenki pontos útmutatásokkal próbál elsajátítani.

A skandináv országokban az illatgyertya használata nagy népszerűségnek örvend, egy átlagos háztartásban 5-7 gyertyát gyújtanak meg a hét minden napján, különböző okból. Náluk ez nagy hagyomány, mely az otthon meghittebbé tételének kiváló eszköze. Emellett az illóolajoknak köszönhetően a gyertyák a kedvünkre és a levegő minőségére is jótékony hatással vannak.

Habár apró változtatás, egy illatgyertya mégis képes radikálisan megváltoztatni otthonunk hangulatát. Illatától és kedvünktől függően használhatunk megnyugtató, relaxáló vagy akár felpezsdítő, energizáló aromákat. Egy fárasztó nap után nincs is jobb, mint egy illatgyertyát meggyújtva, a kedvenc illatunkkal a levegőben pihenni, olvasni, filmet nézni.

Érdemes azonban megválogatni, honnan, milyen fajta illatgyertyát szerzünk be. Sajnos a hagyományos, paraffinból készült gyertyák általában szintetikus aromák, illetve egyéb kemikáliák felhasználásával készülnek. Ezek esetében az égetés során olyan anyagok szabadulnak fel, melyek a környezetre és az egészségre is károsak lehetnek hosszú távon.

A környezetvédelem fontosságának növekedésével a hagyományos paraffinos gyertyákat lassanként felváltja a szójaviasz gyertya. Az emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetes alapanyagból készült termékek vásárlására, így a környezetbarát gyertya is egyre nagyobb előnyt élvez.

A természetes illatgyertya használata nem csupán a természetvédelem szempontjából, de egészségünk megőrzése érdekében is rendkívül fontos. A paraffinos gyertyákkal ellentétben a természetes gyertya szintetikus anyagok felhasználása nélkül készül, mely semmilyen káros anyagot nem juttat a levegőbe használat során.

Az UPTOSTYLE webshopba olyan szójaviasz gyertyát választottunk, mely teljes mértékben vegán, állatkísérlet-mentes, ftalát-mentes és 100%-ban helyi gazdaságból származó szójaviasz felhasználásával készül. Ismerkedj meg a P. F. Candle Co. márkával, akik Los Angeles-i helyi műhelyükben, maguk készítik természetes illatgyertyáikat.

Választékunkba legikonikusabb aromáikat válogattuk, melyek között mindenki garantáltan megtalálja a számára megfelelő, tökéletes illatot.
Szójaviasz gyertya az UPTOSTYLE-nál
Az illatgyertyák népszerűségének berobbanásával a piac már rendkívül zsúfolt a különféle választékkal, melyekből nagyon nehéz kiválasztani, melyik is lehet a megfelelő. Információ hiányában különösen nehéz megállapítani, milyen szójaviasz gyertyát érdemes választani, ezért most összeszedtünk néhány szempontot, ami segíthet a döntésben.

A természetes szójaviasz gyertyáknak többnyire törtfehér színük van, valamint a paraffinos gyertyákkal ellentétben alacsonyabb az olvadáspontjuk. Ez azt jelenti, hogy sokkal tovább égnek, illetve kevésbé intenzív, tolakodó az illatuk, így garantáltan nem okoznak fejfájást. A szójagyertya ráadásul égés során valamivel kevesebb kormot termel, mint paraffinos társai.

Ha nem kedveled az illatos gyertyákat, csupán hangulatos fényükért szeretnél szójaviasz gyertyát beszerezni, természetesen illatmentes szójagyertya vásárlására is van lehetőséged. Habár, mint említettük, még ha illatos szójaviasz gyertyáról is van szó, sokkal visszafogottabb az illatkibocsátása, mint a hagyományos gyertyáknak, ezért ezektől sem kell félned.

A szója gyertya nemcsak az otthon, de akár éttermek, kávézók meghittebbé és hangulatosabbá tételére is tökéletes választás. Az intenzív illatok helyett, melyektől a vendégeknek tíz percen belül megfájdulna a fejük, a környezetbarát vegán szójagyertyák kellemes, visszafogott aromával lengik be a helyiséget. Ha hasonló terveid vannak, fontold meg a szójagyertya nagykereskedelmet is.

A P. F. Candle Co. 2008-ban jött létre Los Angelesben, amikor az alapító Kristen Pumphrey úgy döntött, gyertyakészítésből szeretne megélni, és elkezdte kitanulna a szakma minden fortélyát. A kezdeti nehézségek ellenére Kristen sosem adta fel az álmait, férjével, Tommal közös megtakarításukat is a vállalkozásra fordította.

A kitartás végül meghozta gyümölcsét, hiszen a P. F. Candle Co. egy egyszemélyes otthoni projektből egy több mint hatvan alkalmazottal rendelkező, globálisan is elterjedt vállalkozássá nőtte ki magát. A szójaviasz gyertya készítés mestereiként a házaspár ma már együtt dolgozik a márka koncepcióin és stratégiáján, közös erővel haladva a növekedés útján.

Céljuk, hogy az illatok szerepe az élet fontos elemévé váljon, melyet természetes anyagok felhasználásával és megengedhető árakkal szeretnének mindenki számára könnyen elérhetővé és biztonságossá tenni.

A P. F. Candle Co. termékek  helyi gazdaságból származó szójaviaszból készülnek. A paraffinnal ellentétben a szójaviasz teljes mértékben környezetbarát, valamint megújuló energiaforrás felhasználásával készül. Alapanyaga 100% szójabab, mely természetesen komposztálható, valamint egyúttal vegán is.

A márka a 100% tisztaságú szójaviasz mellett gyertyáik illatosítására a legjobb minőségű illóolajakat használja. A kanóc pamutból készül, maga a gyertya pedig olyan edénybe van öntve, melyet később elmosás után akár ceruzatartóként, vagy stílusos vázaként is felhasználhatsz apróbb virágokhoz.

A minőségi alapanyagok felhasználása mellett minden P. F. Candle Co. gyertya ftalát- és parabénmentes, teljes mértékben vegán és egyik felhasznált alapanyag sem tesztelt állatokon. Az illatválasztékban megtalálhatók egyszerű, földes illatú, enyhén fűszerezett természetes, valamint intenzívebb, gyümölcsös és édes aromájú illatok is.

A márka legikonikusabb illata, mely egyben Kristen kedvence is, a Black Fig (Fekete Füge), melyet az alapító házaspár első közös otthonának megvásárlása ihletett. Kristen ugyanis mindig olyan házról álmodott, melynek kertjében fügefák pompáznak.

A P. F. Candle Co. kínálatában a szójaviasz gyertyák mellett találunk füstölőket, szoba- és textilsprayket, valamint unisex parfümöket is. Az UPTOSTYLE webshopban megtalálod a P. F. Candle Co. szójagyertyákat a legikonikusabb illatokban, mint a Black Fig, Teakwood & Tobacco vagy a Spiced Pumpkin, illetve a füstölőket Black Fig és Teakwood & Tobacco illatokban.
Gyakran ismételt kérdések a szójaviasz gyertyákról
Miért jobb a szójaviasz gyertya, mint más illatgyertyák?
A hagyományos illatgyertyák a legtöbb esetben paraffin alapú viaszból készülnek. A paraffin egy könnyen megmunkálható, kőolajból kinyert anyag, tulajdonképpen szénatomokból álló alkánok gyűjtőneve, mely alacsony olvadáspontjának köszönhetően vált népszerű gyertya alapanyaggá.

Lepárlással választják szét más alkotóelemektől, majd számos költséges eljárással tisztítják és finomítják, míg eléri a megfelelő állapotát. Kőolajból való származásából kifolyólag az ökológiai minősége eléggé kritikus – ezen kívül a megmunkálás során felhasznált káros vegyületeknek köszönhetően kifejezetten káros az egészségre is.

Ezzel szemben a szójaviasz teljes mértékben természetes alapú, önmagában vegán alapanyag, alacsony olvadáspontjának köszönhetően hosszú ideig ég. A P. F. Candle Co. gyertyák felhasználásához semmilyen további állati eredetű alapanyag nem kerül felhasználásra, így a termékek teljes mértékben vegánok, és egyetlen részük sem tesztelt állatokon.

A szójaviasz ráadásul biológiailag lebomlik, az illatgyertyák vegyszermentes kialakításának köszönhetően pedig égés során semmilyen természetre vagy egészségre káros anyagot nem bocsát ki. A gyertyatartó üvegben esetleg hátramaradt maradékot, melyet már nem lehet elégetni, könnyedén a komposztálóba dobhatod, az üveg pedig rengeteg féleképpen újra felhasználható.
Hogyan kell használni a szójaviasz gyertyát?
A leghatékonyabb és hosszantartó kihasználás érdekében néhány dolgot érdemes észben tartani a P. F. Candle Co. gyertyák használatakor:

    Vágj le kb. 0,6 cm-t a kanóc tetejéből.
    Mindig várd meg, hogy a viasz az edény pereméig megolvadjon, így elkerülheted, hogy a kanóc körül medence alakuljon ki. Ennek érdekében az első használat során hagyd 3-4 óráig égni a szójagyertyát.
    Sose hagyd felügyelet nélkül a gyertyát, valamint tartsd távol szövetektől, gyerekektől és állatoktól. Sose hagyd egyszerre 4 óránál tovább égni.
    Ne használd tovább a gyertyát, ha a kanóc 0,6 cm vagy annál kisebb.
    Ha elfogyott a gyertya, mosd ki az üveget és használd újra tetszésed szerint – stílusos tolltartóként az íróasztalodon, vázaként kisebb virágoknak, vagy bármi egyébnek, mely eszedbe jut.

A 99 grammos P. F. Candle Co. gyertyák 20-25, míg a 199 grammos kiszerelések 40-50 órás égési idővel rendelkeznek.
Milyen illatban elérhetőek a szójaviasz gyertyák az UPTOSTYLE webshopban?
A P. F. Candle Co. kínálatából olyan ikonikus illatokat válogattunk az UPTOSTYLE webshopba, melyek között mindenki garantáltan megtalálja a személyiségéhez és lakásához legjobban illő aromákat.

A 99 gr kiszerelésből megtalálható a legikonikusabb Black Fig, a földes aromájú Sandalwood Rose, az édes Sweet Grapefruités a finom Irish Wiskey illat. 199 gr kiszerelésben megtalálható továbbá a népszerű Teakwood & Tobacco, a gyümölcsös Apple Picking és az őszies hangulatú Spiced Pumpkin.

Ezen kívül kétfajta füstölőt is beválogattunk kínálatunkba, melyek a márka két legikonikusabb és legnépszerűbb illatában elérhetőek: Black Fig és Teakwood & Tobacco.
Hogyan kell használni a szójaviasz füstölőket?
A gyertyákhoz hasonlóan természetesen a P. F. Candle Co. füstölők is szójaviasz felhasználásával készülnek. A leghatékonyabb és hosszantartó kihasználás érdekében néhány dolgot érdemes észben tartani a füstölők használatakor is:

    Helyezd a füstölőt egy hőálló, nem gyúlékony tálcára vagy egy edénybe, melybe az elégett részek hullhatnak.
    Gyújtsd meg a füstölő végét, és hagyd, hogy a láng 10-15 másodpercig égjen.
    Fújd el a lángot, hogy a füstölő vége enyhén szikrázzon, majd egy egyenes, vékony vonalban füstöljön.
    Ügyelj rá, hogy a füstölőt mindig jól szellőző térben használd, sose hagyd őrizetlenül, valamint szövetek, gyermekek vagy állatok közelében.

Egy szál P. F. Candle Co. füstölő rendszerint 1 órán át ég, illatának élettartama pedig 2-4 óra.