Memobottle

A reform kulacsokkal már korábbi cikkünkben is találkozhattatok. A Memobottle nem más, mint egy bpa mentes, megújult külsővel rendelkező üveg palack. A kedvenc üvegünk a világ keleti tájairól, Ausztráliából származik. 

Az alkotói duó, Jesse Leeworthy és Jonathan Byrt egy partvidéki városban nöttek fel Melbournetől délre. Már kiskoruktól láthatták a pusztítást, melyet a műanyag palackok a mai napig okoznak. Ez a fajta szennyezés és pusztítás sajnos elég komoly probléma Ausztráliában. 

Jesse és Jonathan ezt a pusztítást látván Melbournebe költöztek és céljukként tűzték kis az egyszer használatos műanyag palackok megszűntetését. Elhívatottságuknak köszönhetően született meg a Memobottle cég és vele együtt a szinte már híres vizes palackjuk. 

A 2014-ben megalakuló márka célja, hogy egy környezetbarát alternatívát nyújtson az emberek számára és a környezettudatos életmód felé sodorja őket. A Memobottle az első olyan hordozható palackot gyártó cég, mely a helytakarékosságra összpontosított. 

Hiszen mai napig az emberek azért nem visznek magukkal kulacsot, mert nem fér el a táskájukban. A Memobottle pont ezt “kifogást” dönti le a forma alkotóan új dizájnjával. A Memobottle slim, ami inkább egy füzethez hasonlít, mintsem egy vizes palackoz. 

A több méretben kapható üvegeknek a mérete is a lapok méretezésével egyenértékűek. Ennek köszönhetően a Memobottle praktikus termékei bármilyen kicsi táskában is elférnek. Az egésznapos rohanásban fontos, hogy mindig hidratáltak maradjunk. A hordozható üvegek sokszor nagyobb helyet foglalnak el a kívántnál, de a lapos palackok csak a töredékét foglalja el.

Egy időtálló Memobottle beszerzésével te is hozzájárulhatsz a környezetszennyezés megállításához, hiszen nem csak praktikusak az üvegek de minimalista dizájnnal is rendelkeznek.  

A különböző méretekkel rendelkező Memobottle palackok közül mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Ha te is szeretnéd óvni a környezetet és a körülötted élők figyelmét felhívni a műanyag palackok használatára akkor az UPTOSTYLE webshopban beszerezheted őket. Nemcsak a környezetet fogod védeni a palackok használatával, de egy igazán stílusos és minimalista vizesüveg tulajdonosa leszel. 
Memobottle, mint hordozható üveg az UPTOSTYLE-nál
Egy-egy termék kiválasztásánál sokszor ugyanazokon a tényezőkön megyünk keresztül amikor az UPTOSTYLE webshopjába választunk termékeket. A környezettudatosság a termék és cég részéről a listánk tetején áll. A Memobottle, mindennek megfelelt és szinte szerelem volt első látásra. 

Az ausztrál Memobottle cég célja, hogy fenntartható termékeikkel hozzájáruljanak az tiszta vízért. Ezért a vizes palackokat gyártó cég elkötelezett támogatója a water.org non-profit szervezetnek, mely fejlődő országban élők számára biztosítja a tiszta ivóvízhez jutását. 

 

Hiszen minden eladott Memobottle üveg után a cég 2 hónapnyi vízellátást és tiszta ivóvizet biztosít a rászorulók számára. Napjainkban a víz pazarlás komoly problémákat okoz, ezért is ennyire elhivatott a márka, hogy felhívja az emberek figyelmét erre és változást érjen el e téren.

A Memobottle a B Corp mozgalomnak a tagja, mely különböző üzleti vállalkozások csoportját képviseli, akik üzleti erejük felhasználásával próbálnak pozitív hatást gyakorolni a világra. A feltörekvő cégek felelősséget vállalnak az emberiséget érintő társadalmi és környezeti problémák témakörében és ezek megoldásaira fektetnek energiát.

Nem utolsó sorban, az ausztrál márka egy mozgalmat is vezet #onebottlemovement néven, mellyel az egyszer használatos műanyag palackok használatára hívja fel a figyelmet. Azzal, hogy neked is csak hordozható és többszöri felhasználású palackod van, Te is támogatod a mozgalmat és csatlakozol a környezetszennyezés ellen folytatott harchoz!

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésedet és te is szeretnéd stílusosan támogadni a fenntartható termékeket akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a hozzád legjobban passzoló hordozható palackot. Az UPTOSTYLE webshopjában  négy különböző méretű Memobottle közül válogathatsz.

Kezdjük is a legkisebb mérettel, ami a Memobottle A7-es nevet viseli. A 180 ml űrtartalmú üveget úgy tervezték, hogy oda is beférjen, ahová egy normál palack sose tudna. Könnyedén elfér egy kézitáskában vagy akár a zsebedben is. Az üvegek neve a már említett lap méretek után kapta a nevét, így az A7-es műanyag üveg pontosan akkora, mint egy a7-es papírlap.

Sorban haladva a Memobottle A6-nak keresztelt üveggel találkozhatunk, ami szintén az a6-os papírlappal egy méretű. Az A6 már 375 ml folyadék tárolására alkalmass, de méretének és kialakításának köszönhetően még mindig belefér egy kézitáskába. Akár tökéletes társ lehet a reggeli futások során. 

Az UPTOSTYLE csapatának személyes kedvence, az eddigi legnagyobb űrtartalommal rendelkező darab. A Memobottle A5 már 750 ml folyadékot képes tárolni, így tökéletes választás a mindennapokra vagy egy hétvégi túrázáshoz. A kialakítása miatt még így is könnyedén elfér bármilyen táskában. 

Mindhárom üveghez kapható a jól megszokott fekete és fehér kupak, így kedved szerint cserélgetheted őket. Éppen az aznapi szettedhez igazítva. Az üvegek jól bírják a forró folyadékok tárolását és némelyikük fagyállóak is egyben. Nem utolsó sorban, még a mosogatógépben is moshatóak. 

A Memobottle Slim a legújabb tagja az üveg palackok családjában. A Slim verzió a legtrendibb tagja, elegáns és remek kiegészítő utazás közbeni hidratáláshoz, vagy egy barati kávézáshoz. Alakját tekintve ez a darab is könnyedén elfér egy kisebb táskában vagy a hátizsákodban. A praktikus üveg, a többitől ellentétben egy rozsdamentes fém kupakkal érkezik.

Az UPTOSTYLE webshopjában mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő Memobottle üveget. A letisztult stílusnak köszönhetően minden hangulathoz, minden táskához és minden öltözékhez tökéletesen fog passzolni. Nézz szét a webshopban, és válaszd ki a személyiségedhez legjobban illő minimalista hordozható üveget.
Gyakran ismételt kérdések a Memobottle-ről 
Önthetek-e a kulacsba szénsavas üdítőket és meleg folyadékot? 
A Memobottle üvegek különleges formája miatt nem alkalmasak a szénsavas üdítők tárolására. A szénsavas telítéstől keletkező nyomástól az üvegek tágulhatnak. Az egyszer használatos üvegek formái erre lettek kitalálva, de a Memobottle vizes palackok a lapos formája deformálódhat. 

A Memobottle A7 és a Slim verziók tesztelve voltak a forró italok tárolására, így akár 100 Celsius fokig is képesek tartani a formájukat. A Memobottle A5 és A6 a tesztelések során csak 50 Celsius fokig tartják meg eredeti alakjukat, tehát nem alkalmasak a meleg folyadékok tárolására. 
Hogyan tudom a Memobottle palackomat takarítani?
Egy nagyszerű és természetes módja a Memobottle kulacsok takarításának ha egy rész ecetet négy rész vízzel összekeversz, üvegbe öntve állni hagyod majd langyos vízzel kiöblíted. A kávé és fekete tea okozta szennyeződéseket lerakodását könnyedén megakadályozhatod, ha minden egyes használat után kiöblíted az üveg palackot. Ezzel is elkerülve a későbbi szennyeződéseket. 

A minden napos átmosás is erősen ajánlott, az üveg tisztaságának megőrzésének érdekében. Egy hosszú nyelű drótkefével a nehezen elérhető részeket, mint az üveg alja és oldala, könnyedén tudod takarítani. A kupakban található cseppmentesítő védő karika is könnyedén kiszedhető, ha a kupak is takarításra szorul.

Az összes Memobottle üveg mosogatógép barát, így akár az edényekkel együtt bepakolhatod és gyorsan megtisztíthatod. Természetesen, a Memobottle Slim fém kupakját kézzel szabad csak elmosni.
Milyen csomagban és hogyan érkezik a megrendelt Memobottle üveg?
Az összes ‘A’ megnevezésű Memobottle palack; A7, A6 és A5 kettő kupakkal érkezik. Egy feketével és egy fehérrel, így teheted még személyesebbé a már így is dizájnos üveget. A Memobottle Slim egyetlen egy kupakkal érkezik, ami rozsdamentes acélból készült.

Maga a Memobottle vizes palack egy újrahasznosítható dobozban kerül az ajtód elé, ezzel is csökkentve a felesleges csomagolópapírok számát.