Melawear – AMAR Rucksack hátizsák

31 200 Ft

AMAR Rucksack
Az AMAR Rucksack egy minimalista hátizsák modern tervezésű feltekerhető záródással ellátva. A külső tágas zseb, valamint a kulcs és telefon számára készült belső kiegészítők ezt a táskát kitűnő társsá teszik a mindennapokra. A 15″ inches laptop tartó rekesz párnázott védelemmel bélelt, a feltekerhető megoldásnak köszönhetően pedig a 15 literes táska további 6 literrel bővíthető. A feltekerhető záródás kiváló minőségű YKK zipzárral felszerelt.
Az állítható vállpántokkal ellátott hátizsák 100% organikus Fair Trade pamutból készült, mely pamutvászon kellemesen könnyűvé, mégis stabillá teszi a hátizsákot.
A vászon anyag vízlepergető, mely rendkívül könnyen szárad. A mindennapos használat során az anyag idővel egyedi jelleget kap.
Az Amar állati eredetű anyagoktól mentes, ezért vegán.
Anyaga:
Organikus pamutvászon – 560 GSM, természetéből fakadóan vízálló
100% biopamut vállpántok – természetes, fehérítetlen
EVA (etilénvinil-acetát) gumi – kényelmes hátpárna

Termékméretek:
Térfogat: 15 + 6 liter
M x Sz x H: 41 x 28 x 14 cm

Anyaga:
Organikus pamutvászon – 560 GSM, természetéből fakadóan vízálló
100% biopamut vállpántok – természetes, fehérítetlen
EVA (etilénvinil-acetát) gumi – kényelmes hátpárna

Kezelési útmutató:
Ajánlott egy GOTS-minősítésű impregnáló spray-t használni a felfrissítésért, valamint ha azt szeretnéd, hogy táskád vízállóbb legyen

Csak kézi mosás ajánlott!

Indiában készült

Cikkszám mela/ruck Kategóriák , Címkék , , , , ,

Leírás

MELAWEAR – Fair Fashion hátizsákok!

A Melawear nevet érdemes megjegyezned, ugyanis ők az egyik legújabb fenntartható táskamárka a piacon. A német startup márkát a Koppenhágai divat vásáron fedeztük fel.
A Melawear az egyetlen teljesen GOTS certified táska a piacon (erről bővebben lejjebb olvashatsz). Termékeik egytől-egyig organikus pamutból készültek, méltányos munkakörülmények között dolgozó emberek által készítve Indiában. A márka neve a ‘közösen cselekvés’-t jelenti hindu nyelven, ezzel is utalva a fair trade kereskedelemre.

A kínálatukban több terméket is találsz: pólók, pulóverek és sportcipők…Az Uptostyle shopban pedig a MELA hátizsákokat.

A cég egyik fő értéke a fenntarthatóság mellett az átláthatóság (transparency) A Melawear minden dolgozója és partnere megfelelő juttatást kap a munkájáért. Indiában és Németországban is felügyeletük alatt folyik a termelés, gyártás, értékesítés.

A termékek klasszikus szabásvonala és színe is a fenntarthatóságot képviselik. A fast fashion márkák által gyártott darabokkal szemben A MELAWEAR táskák sok éven át hű társaid lesznek hála a minőségnek. .

GOTS minősítés (Globális Organikus Textil-szabvány)

A GOTS az egyik legszigorúbb textil feldolgozáshoz kapcsolódó minőségellenőrzési szabvány rendszer, amit csak a legfenntarthatóbb, organikus termékek kaphatnak meg. Sok márka csak beszél róla, vagy a termékük 1-2 része tudja megszerezni a tanúsítványt.

A Melawear táskái elsők a piacon, amelyek minden egyes kis darabjukkal megfelelnek a GOTS feltételeknek.

Biopamut mindenek felett

Ez a rendszer a gyapotföldektől egészen a boltok polcaig végig kisérik a terméket.

A gyapotot ökológiai módon termesztették, szigorú környezetvédelmi szabványokat dolgoztak ki a feldolgozásra, a gyárakban méltányos munkakörülmények között, felnőtt embereket foglalkoztatnak, és az egész ellátási lánc – a nyersanyagok betakarításától a környezetileg és társadalmilag felelős gyártáson át a címkézésig –  mindennek megfelel, amit egy független, harmadik fél tanúsított.

A GOTS minősítésű anyag ezért sokkal több, mint csupán egy textil, amely organikus gyapotból készül. Az “organic” GOTS címkével ellátott textilterméknek legalább 95%-a -, míg a “made with organic” címkével ellátott termékeknek pedig legalább 70% -ban minősített biopamutot kell tartalmaznia. A maradék is csak minősített organikus nyersanyagokból, vagy újrahasznosított műszálból lehet.

Vegyi anyagoktól mentes

A GOTS által jóváhagyott termékek soha nem tartalmaznak potenciálisan káros vegyi anyagokat, vegyszereket, amelyek a hagyományos textilgyártásban találhatók.

Fairtrade – etikus és fenntartható termelés

Emellett  a GOTS termékek Fairtrade Standard minősítéssel is rendelkeznek, amely a méltányos kereskedelmet takarja. Amikor ilyen terméket választasz, te is hozzájárulsz az etikus termeléshez és előállításhoz, teszel a gyermekmunka és a gyári munkások kizsákmányolása ellen.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 27 × 38 cm
Szín

fekete, kék, sand, sárga, zöld