Sokat számítógépezel? Ez a szemüveg kell neked!

Sokat számítógépezel? Ez a szemüveg kell neked!
2016-05-22 Pósafalvi Anett
In LIFE

Mit szólnál egy olyan szemüveghez ami megvédi a szemedet a digitális képernyőkből származó káros hatásoktól?

Az EyeBuyDirect “digital screen protector” szemüvegeit teszteltük, és el kell, hogy mondjuk maga az álom az összes szemüvegük! Mi az AURORA, PRISM és AURA szemüvegkereteket választottuk, mert ezek állnak a legközelebb a minimalista stílusunkhoz!

De mi is az az EyeBuyDirect?

2005-ben alapították meg a céget, azzal a misszióval, hogy olyan szemüvegeket akarnak gyártani ami a legtöbb ember számára megfizethető, hisz mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy jól lásson.

Éppen ezért is több non profit szervezetet is támogatnak, akik azzal foglalkoznak, hogy a szegénységben élő emberek is kapjanak számukra megfelelő szemüveget.

Repertoárukban megtalálhatóak a mezei olvasószemüvegek, a dioptriás szemüvegek, és a napszemüvegek mellett vannak az általunk is tesztelt digital screen protector lencséjű szemüvegek is. Több tucat keret közül lehet válogatni, vannak kerekek, vannak oválisak, hosszúkásak és professzorosak is. 

Te is hosszú órákat töltesz képernyő előtt? 

Napjaink felét töltjük azzal, hogy nézünk valamilyen képernyőt, legyen az a számítógép a munkahelyen, a TV otthon vagy a telefon képernyője majdhogynem egész nap ha őszinték vagyunk magunkkal.

Tudtad, hogy átlagosan 6.5 percenként ránéz az ember az okostelefonjára? (tisztelet a kivételnek)

A képernyő nézése alapvetően nem káros, azonban hosszú távon lehetnek olyan következményei mint fejfájás, nehéz koncentrálás, szem szárazság, álmatlanság és legrosszabb esetben szemkárosodás is.

Ha nem is tapasztalod ezeket a tüneteket, jobb megelőzőnek lenni és beszerezni egy ilyen szemüveget, mert nem, hogy jót tesznek a szemnek és védelmezik, de csuda szépek és megfizethetőek is.

AURORA és AURA (milyen szép nevek) teknőcmintásak, ahogy mi hívjuk. AURORA hidegebb árnyalatokkal rendelkezik míg AURA a meleg sárgás színei miatt tetszett meg nekünk. De az abszolút kedvencünk, bár nehéz a döntés, az PRISM ami teljesen átlátszó. 

Igényes papírdobozban érkeznek, amiben van egy tok, benne a kiválasztott szemüveggel, mellé egy törlőkendő és egy kis csavarhúzó ha meg kell húzni a szárnyait. Mi odavagyunk értük, és érezzük is, hogy pár óra számítógépezés után sem fáj a fejünk vagy száraz a szemünk.

Te melyiket választanád? Szerezd be itt