Skandináv ikonok

Skandináv ikonok
2020-08-07 Anna

Egyszerűség, harmónia, elegancia – a legjobb három kifejezés, amivel a skandináv stílust azonosíthatjuk. A dán boldogság titka is ebben a három dologban rejlik, amihez szükség van a megfelelő otthonra és közösségre az öröm teljes kiteljesedéséhez. Amennyiben szeretnél jobban elmerülni a skandináv életvitel tanulmányozásában és a hétköznapodba is beiktatni a különböző jellegzetességeket, akkor cikkünk ebben biztosan a segítségedre lesz.

 

1. Hygge – A dán életérzés, amely boldoggá tesz

Abban az esetben ha keveset tudsz a dán életmódról és szeretnéd megismerni, akkor Meik Wiking könyve kötelező olvasmányod lesz a nyárra. Benne fejezetekre bontva ismerheted meg a hygge életérzést és az ehhez tartozó „receptet”. Ha elolvasod megtudhatod azt is, hogy apró dolgokkal elő lehet segíteni a harmóniát az életedben, de végső soron Neked kell előidézni. A hygge az egyszerűséget képviseli, a hétköznapi dolgokban keresendő örömöt. Fontos kiélvezni a pillanat szépségeit, nem véletlenül ez a skandinávok legfőbb elve.

2. Whishbone chair

Az  úgynevezett „Wishbone chair” vagy  Y-szék  (a „Y” alakú hátsó keretéről kapta a nevét) Hans Wagner nevéhez fűződik, aki  1950-ben keltette életre  a széket, ekkor még  CH24-nek nevezte. A világszerte ismert ülőalkalmatosság minden stílusú otthonban megállja a helyét, legyen szó klasszikusról vagy modernről. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy hosszú nap után a kedvenc székedben ülve, kávéval a kezedben olvashatod a legújabb könyved – Ez a szék praktikus kialakításának köszönhetően tökéletes erre a célra. Egyszerűsége miatt a lakás bármely részét megkoronázza.

3. Hay kanapé

A nappali az együtt töltött idő szimbóluma. A nap fénypontja lehet amikor egy helyen összegyűlik a család akár egy moziestre vagy megbeszélni az adott nap történéseit. Erre azonban megfelelő helyet kell biztosítani. Minden dán lakásban nagy figyelmet fordítanak az otthonos nappali kialakítására. A bolyhos szőnyegek és a meleg, puha takarók önmagukban nem érnek semmit a tökéletes kanapé nélkül. Abban az esetben ha egy kis skandináv hangulatot csempésznél a lakásodba, akkor a Hay kanapé Neked lett kitalálva. Kényelmes kialakítása miatt rendkívül népszerű és egyszerűsége miatt sok stílussal párosítható.

Kép forrása: https://www.finnishdesignshop.com/furniture-sofas-mags-soft-chaise-longue-sofa-331-low-arm-right-linara-443-p-21697.html

ty

4. N-Beauty

A skandináv arcápolás az egyszerűség és a természetesség jegyében jött létre, az N-Beauty északi szépségápolási trend is ezt közvetíti. Az északi arcápolás szerves részét képezi a hidratálás, ezért krémjeik tele vannak különböző ásványi anyagokkal. A természet adta lehetőségeket kihasználva az összes hidratálót növényekből készítik, melyek hozzájárulnak a bőr megújításához.  A ragyogó skandináv arcbőr nemcsak a megfelelő krémek használatáról szól, hanem a kiegyensúlyozott, sportos életről is. A dán bőrápolási rutin háttérbe szorítja a 10 lépésből álló dél-koreai arcápolást, helyette a hatásos kozmetikumok használatát részesíti előnyben.

5. Az egyszerűség eleganciája

A dán életvitel minden területén megmutatkozik a „kevesebb több” elve, melyet a ruháik is visszatükröznek. Az északi országok utcáin végigsétálva rengeteg inspirációt gyűjthetünk az itt élők szettjeiből. Ha szeretnél visszafogottabban, de mégis divatosan öltözködni, akkor nincs más dolgod, mint követni a skandináv vonalat. Egy rohangálós napra a tökéletes választás egy oversized blézer, basic felsővel , mom jeansel és egy fehér sneakerrel kombinálva. A különleges alkalmakra pedig az egyszerű sneaker szettet feldobva tökéletes választás egy pamut, selyemkeverék midi ruha. Az északi divatmárkák közül a személyes kedvencünk a Cos, mely már nálunk is megtalálható, de ne felejtsük ki az Acne Studios-t és a Tiger of Sweden-t sem.

Reméljük, hogy a cikk elolvasása után sikerül meghozni a kedved egy saját hygge életmód kialakításához.

 

További cikkek amik még érdekelhetnek

Sze11
Hűsítő kávék a jeges lattén túl
Hűsítő kávék a jeges lattén túl
By

A kávéfogyasztás a mindennapi életünk elengedhetetlen részévé vált. Szerencsére ma már a világ minden táján, így hazánkban is egyre több kiváló minőségű fajtáját lehet kapni, megkönnyítve ezzel az otthoni jobbnál jobb italok készítését. Cikkünkben az otthoni kávézást szeretnénk egy új szintre emelni és bemutatni a legújabb variációkat.

Sze03
Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert
Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert

Nagy nehezen, de megérkezett a Szeptember is. A visszatérés a munka világába, a rohanós reggelekbe és a megannyi tennivaló kavalkádjába nem a legegyszerűbb. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik megkönnyíti a napjaidat és segítenek visszarázódni a rohanó mindennapokba.

aug26
Dolgozz és tanulj hatékonyan otthon is!
Dolgozz és tanulj hatékonyan otthon is!
By

Sajnos lassan véget ér a nyári szünet és a nyaralós szezon, visszatérnek a dolgozós-tanulós hétköznapok. Ha ezen tevékenységek valamelyikét otthonról végzed, akkor az alábbi tippjeink rendkívül hasznosak lesznek számodra, ugyanis megmutatjuk, hogy mik lesznek segítségedre a hatékony otthoni munkavégzésben vagy tanulásban, melyekkel könnyedén visszarázódhatsz.

aug07
Skandináv ikonok
Skandináv ikonok
By

Egyszerűség, harmónia, elegancia – a legjobb három kifejezés, amivel a skandináv stílust azonosíthatjuk. A dán boldogság titka is ebben a három dologban rejlik. Amennyiben szeretnél jobban elmerülni a skandináv életvitel tanulmányozásában és a hétköznapodba is beiktatni a különböző jellegzetességeket, akkor cikkünk ebben biztosan a segítségedre lesz.