10 dolog, amivel rendezettebbé varázsolhatod a mindennapjaidat

10 dolog, amivel rendezettebbé varázsolhatod a mindennapjaidat
2016-01-08 Zsófi Bodnár

Előfordult már, hogy az egyetlen lyukmentes fekete harisnyád éppen akkor van mosásban, amikor szoknyanapot tartanál, elnézted a vizsga időpontját, vagy már megint elfelejtetted a jelszavad egy rég használt felületeden bejelentkezésnél? Ha neked is ismerősek ezek a szituációk, az alábbi tíz rendszerező tippünket Neked ajánljuk, amelyekkel garantáltan gördülékenyebbé teheted mindennapjaidat. 

10dolog

1. Készíts időbeosztást!

Ha január, akkor vizsgaidőszak. Nálunk az Uptostyle-nál több szerkesztőnk is érintett az ügyben, így pontosan tudjuk, hogy mennyi feladat és elintéznivaló halmozódik fel a tanulás mellett már a hónap elején. Ha minden este lefekvés előtt megírod a másnapi teendőidet, akár a telefonod naptárába, akár egy cetlire, napközben bármikor rá tudsz pillantani, és így biztosan nem felejted el a tennivalóidat. A cetli a  bonyolult definícióknak is jó barátja, így ha nehezen megy a magolás, ragaszd ki a fogalmat vagy képletet a tükörre, faliújságra vagy akár a hűtő ajtajára.

10dolog

2. Légy tudatos, és következetes magadhoz

Ha már vizsgaidőszak, akkor üres kávéscsészék, 9gag posztok, és sorozatok. Ilyenkor a legnehezebb tartani az időbeosztást, ha órákig az instagrammot böngésszük a kitűzött tétel helyett. Ebben az ínséges időben azt javasoljuk, hogy kapcsold ki a telefonod, és tedd a lakás egyik távoli pontjára, hogy még véletlenül se ess kísértésbe. (Ha arra a pár órára mellőzöd a közösségi médiát, sokkal intenzívebben tudsz majd koncentrálni, és hamarabb is végzel, mintha tízpercenként ellenőriznéd, mi történik a Facebookon.)

3. Szelektálj!

Pakold ki az egész gardróbod, és csak az kerüljön vissza, amit tényleg hordasz! Hiába nőtt szívedhez az a pulcsi, amit jó pár éve vettél egy néhai új kollekcióból, tudod, hogy úgysem fogod már felvenni. Budapesten nagyon jó lakásvásárok vannak, így amellett, hogy megszabadulsz pár felesleges darabtól, és helyet csinálsz új gönceidnek, még egy kis zsebpénzre is szert tehetsz.

4. Tematizálj

Van az a tipikus fiók, amiben az orvosi papíroktól kezdve a bizonyítványokon át a magazinokig minden hasonló dolog
otthon érzi magát. Nem csoda, ha így sosem találjuk azt, amit éppen kellene,
nem igaz? Szerezz be 1-2 szép mappát és tematikusan gyűjtsd össze, minek hol a helye. Hosszútávon nagyon hálás leszel magadnak érte.

5. Ürítsd ki a táskád

Hogy lehet, hogy mindig olyan nehéz, és mégsem találunk benne semmit? Borítsd ki! Ja, hogy még mindig benne van az a termosz, amit már napok óta keresel? És mi ez a sok blokk meg szórólap? Kukába velük!

6. Jelszóbázis

Egyre több online felületen regisztrálunk, így nem csoda, hogy könnyen megfeledkezünk kódokról, amelyeket nem használunk napi rendszerességgel. Ha nem akarsz mindenhol ugyanazzal a jelszóval regisztrálni, fogj egy jegyzetfüzetet és írd fel az összes jelszavad.

7. Tisztísd meg a képernyőt

Néha nem árt a kézfejünkön kívül mással is letörölni a tappancsnyomokat telefonunk és egyéb eszközünk képernyőjéről. A szemüveg lencse vagy a speciális fordított bőr kendőkkel sokkal jobb hatást érhetünk el, mint a kabátujjal.

8. New folder

Rendszerezd mappáidat a számítógépeden is! Sokkal könnyebb lesz lementeni és feltölteni egy-egy file-t vagy képet, ha tudod, hol keresd. Érdemes a fontosabb dokumentumaidat kisebb időközönként egy winchesterre is lementeni, a technika ördöge nem alszik.

9. Naptár

Az összeszedettség lelke. Legyen szó határidőnaplóról vagy falinaptárról, feledékenységünk elkerülésére ez a legjobb találmány! 2016-os, egyedi és letisztult falinaptárodat ide kattintva te is kinyomtathatod, és bővebben olvashatsz a különleges kreációról. 

10. Notice!

Elszólta magát az egyik családtagod, vagy barátod, hogy mennyire
tetszik neki a Cereal Magazin, vagy milyen régóta vágyik már egy minimál telefontokra? Tartsd észben, mert egy kis szemfülességgel máris megvan a szülinapi ajándék!

Bizonyos rossz beidegződéseknek nem könnyű búcsút mondani, de ha fokozatosan beütemezed ezeket az apró tippeket a mindennapjaidba, sokkal egyszerűbbé varázsolhatod az életed.

NÉZZ KÖRÜL AZ UPTOSTYLE MARKETBEN

VIEW ALL PRODUCTS

További cikkek amik még érdekelhetnek