5 reggeli idősporoló tipp nehezen ébredőknek

5 reggeli idősporoló tipp nehezen ébredőknek
2016-01-27 uptostyle.hu
In MOTIVATION

Minden reggel, ahányszor munkába/suliba kell menned, kínszenvedés felkelni? Hatszor lenyomod az ébresztődet, de még mindig nem tudod, hol vagy, aztán mikor már el is késtél, észbe kapsz, felkapod a legközelebbi göncödet, és már rohansz is? Útközben pedig rájössz, hogy a holmid felét otthon hagytad, a másik fele pedig a tegnapi teendőidhez kellett? Ha te is állandóan harcolsz a reggelekkel, íme, néhány tipp, amivel garantáltan győzelmet arathatsz.

1. Az ébresztőóra

 

Ha tudod, hogy az első ébresztés után még négyszer lenyomod a szundit, állítsd be annyival előrébb az órát. Így amikor felkelsz, épp annyi lesz az idő, amikor eredetileg fel akartál kelni, és nem akkor fogsz feleszmélni, mikor már rég úton kellene lenned. Emellett nem árt olyan ébresztőhangot választanod, amire garantáltan felkelsz. Ha egy lassút választasz, fennáll a veszély, hogy még mélyebb álomba szenderülsz. Viszont, ha pörgésre és jókedvre ébredsz, a napod is jobban indul, és energikusabbnak érezheted magad, hiszen az ébredés meghatározza az egész napodat.

2. Az időjárás

 

Minden este ellenőrizd le a következő napra szóló időjárásjelentést, így kevesebbet kell gondolkodnod a megfelelő outfiten. Ha nem is a tévében nézed, de már rengeteg ilyen honlap és alkalmazás áll rendelkezésedre, melyeken egy mozdulattal megnyithatod a következő napra szóló előrejelzést. Ha van időd, több oldalon is szétnézhetsz, hogy minél több információt gyűjts össze – bár ilyen távlatokban már kevésbé szoktak tévedni az előrejelzések.

3. A ruha

 

Az várható időjárási viszonyok tükrében még este készítsd ki a másnapi ruháidat, így ha mégis rohanásra kerülne a sor, legalább a felkapott darabokkal nem lesz gond. Válaszd ki a megfelelő színű táskát, a passzoló ékszereket. Vasald ki, amit kell, esetleg távolítsd el a szöszöket, rakj övet a nadrágodba, majd tedd vállfára a holmikat, hogy véletlenül se gyűrődjenek össze. A cipőt se hagyd ki a sorból – ha szükséges, azt is takarítsd meg alaposan, ahogy azt a cipőd megérdemli. Ebben az időben különösen fontos odafigyelni a cipőápolásra.

4. A kiegészítők

 

Nincs is annál idegesítőbb, mint mikor elhatározod, melyik nyakláncot szeretnéd felvenni, majd kiderül, hogy az teljesen összeakadt az összes többi ékszereddel, és még az óráidra is rácsavarodott, melyekre a karcolások miatt nem árt odafigyelned. Erre rengeteg megoldás létezik, akár te magad is készíthetsz ékszertartót például egy letört faágból, amit befestesz fehérre, feketére vagy akár szürkére, majd egy kaspóba ragasztod. Ha a táskáidat nincs hová tenni, nemrég bemutattuk neked a Copenhanger akasztóit, melyek funkciójuk mellett a szobádat is különlegessé teszik.

5. A kávé

 

Lefekvés előtt a kávét is állítsd készenlétbe, hogy reggel első dolgod lehessen a gomb megnyomása, így amíg elkészülsz, lefő a kávéd, s így ezzel is időt spórolhatsz. Ha nincs időd otthon meginni, egy termosz segítségével útközben, beérve a munkahelyedre vagy a suliban is elfogyaszthatod. Ugyanez igaz, ha teázni szoktál – legyen a vízforralás az első, hogy a tealeveleknek legyen idejük kiázni. Közben kényelmesen elkészülhetsz, és mire oda jutsz, remélhetőleg ihatóvá hűl az italod.

Reméljük, ötleteink hasznosak lesznek számodra és ezentúl minden reggeled könnyedén, gördülékenyen indul – és talán a kávé mellé még a reggeli híreket is lesz időd elolvasni.

Neked milyen bevett szokásaid vannak a gonosz reggelek sarokba szorítására? Vagy inkább a könnyen ébredők soraiba tartozol?