Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert

Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert
2020-09-03 Panni

Nagy nehezen, de megérkezett a Szeptember is. Néhányan visszaültek az iskolapadba, mások maradnak home officeban és vannak olyanok, akiknek még mindig nem biztos, hogy mit tartogat ez a szemeszter. A visszatérés a munka világába, a rohanós reggelekbe és a megannyi tennivaló kavalkádjába nem a legegyszerűbb. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik megkönnyíti a napjaidat és segítenek visszarázódni a rohanó mindennapokba.

Tiszta otthon, tiszta lap 

A nyár végi nagytakarítás, a régi könyvek, papírok és füzetek szelektálása már megszokott program sokunk számára, de ne felejtsd el az online térben való takarítást is. Rendszerezd az alkalmazásokat, a gépeden rakj mindent a megfelelő mappába. Ha a környezetedben sikerült rendet rakni és megválni a felesleges dolgoktól, akkor tiszta lappal indíthatod a tanévet. Könnyebb lesz a tanulás vagy a munkavégzés, ha a figyelmedet semmi sem tereli el. Már sok rendszerező applikáció közül választhatsz, melyek segítségével minden fontos teendőt és információt egy helyen tárolhatsz.

Fedezd fel a közelben lévő helyeket!

Mielőtt a sietős reggelek és a kapkodós délutánok átveszik az uralmat a hétköznapjaid felett, érdemes felfedezni a munkahelyed vagy az egyetem környékén lévő helyeket. Látogasd meg a kávézókat, éttermeket és a könyvtárakat, amelyekben produktív időt tölthetsz el az órák közötti szünetekben is. Érdemes ezekre a helyekre elmenned napközben, hogy nyugodtan folytathatsd a tanulást, a munkát vagy megpihenj. Ha pedig eleged lett a munkából, a kávézók kiválóak egy-egy barátaiddal eltöltött délutánra vagy estére. Ha egy kicsit kikapcsolódsz fejben, a nap hátralévő részében jobban fog menni a koncentrálás.

 Környezettudatosan elvitelre

A reggeleid meggyorsítása érdekében érdemes előre elkészíteni a másnapi reggelidet vagy ebédedet. A Fenntartható hazai piacunkon megtalálhatod a te életviteledhez legjobban passzoló terméket. Így nem csak hatékony leszel, de környezettudatos is! Válassz olyan recepteket, amik sokáig frissek maradnak, így másnap is élvezheted az ízeket. Hidd el, egy későn kelős reggelen hálás leszel magadnak, hogy előre gondolkodtál és spóroltál pár percet magadnak.  Ne felejtsd otthon a hordozható csészédet sem! Töltsd tele otthon kávéval, vagy ebbe kérd a napi koffein adagod a kedvenc kávézóhelyeden! 

 

Tervezés az ismeretlenbe

Ebben a félévben nehéz előre megtervezni a programokat és eseményeket. De egy körülbelüli tervet nyugodtan összeállíthatsz. Szerezz be egy falinaptárat vagy egy határidőnaplót, melyekbe előre bele írhatod a vizsgát, meetingek időpontjait. Ha újra online oktatás lesz, egy heti rendszerező segíteni fog a határidők megtartásában, a beadandók időben való elkészítésében.  Erre pedig mindenképpen szükséged lesz, hogy ne legyél elhavazva és jusson idő magadra is. Az átláthatóság érdekében használj különböző színű tollakat a programokhoz: legyen más-más színes a személyes, munkahelyi és iskolai teendőkhoz. A noteszed legyen mindig nálad, így biztos minden információ és feljegyzés belekerül.

Öltözz praktikusan!

Lefekvés előtt nézd meg a másnapi időjárás előrejelzést és annak megfelelően rakd össze a szettedet. Így meggyorsíthatod a reggeli rutinodat és nem a korai órákban kell kapkodva felöltöznöd. Ilyenkor fogja el az embert az érzés, hogy nincs mit felvennie és szinte ‘üres’ a ruhásszekrény. Vásárlások során próbálj időtálló darabokat keresni és egy kapszulagardróbot kialakítani. Ezáltal, a ruhatárad darabjai egymást fogják kiegészíteni és minden passzolni fog mindennel. 

Én-idő a zsúfoltságban

A rengeteg munka és tanulnivaló mellett könnyedén megfeledkezünk önmagunkról, ami stresszhez és kimerültséghez vezethet. Fontos, hogy most is tudatosan szánj időt magadra, mint amikor időd annyi volt, mint a tenger. Ugyanúgy tervezd meg ezt az eseményt is, mint bármelyik találkozót. Te döntöd el, mennyi én-időre van szükséged ahhoz, hogy feltöltődj a hétköznapok során és újult erővel kezdj neki az előtted álló teendők listájához. Szervezz családi programot, vagy tölts el egy estét a barátaiddal. Nézz meg egy jó filmet vagy menj el színdarabra a hozzád legközelebb lévő társulathoz. Ne feledkezz meg arról sem, hogy egy pihentető alvás is segít feltöltődni!

 

Az idei visszarázódás a mindennapokba nem egyszerű. Reméljük ezek a tippek segítenek egy megfelelő rutin kialakítására és egy könnyebb szemeszter kezdéshez.  Egy szuper időbeosztás mellett elköszönhetsz a stresszes pillanatoktól és a halogatástól, egészen biztosan jut majd időd mindenre, többek között magadra is! 

További cikkek amik még érdekelhetnek

Sze11
Hűsítő kávék a jeges lattén túl
Hűsítő kávék a jeges lattén túl
By

A kávéfogyasztás a mindennapi életünk elengedhetetlen részévé vált. Szerencsére ma már a világ minden táján, így hazánkban is egyre több kiváló minőségű fajtáját lehet kapni, megkönnyítve ezzel az otthoni jobbnál jobb italok készítését. Cikkünkben az otthoni kávézást szeretnénk egy új szintre emelni és bemutatni a legújabb variációkat.

Sze03
Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert
Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert

Nagy nehezen, de megérkezett a Szeptember is. A visszatérés a munka világába, a rohanós reggelekbe és a megannyi tennivaló kavalkádjába nem a legegyszerűbb. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik megkönnyíti a napjaidat és segítenek visszarázódni a rohanó mindennapokba.

aug26
Dolgozz és tanulj hatékonyan otthon is!
Dolgozz és tanulj hatékonyan otthon is!
By

Sajnos lassan véget ér a nyári szünet és a nyaralós szezon, visszatérnek a dolgozós-tanulós hétköznapok. Ha ezen tevékenységek valamelyikét otthonról végzed, akkor az alábbi tippjeink rendkívül hasznosak lesznek számodra, ugyanis megmutatjuk, hogy mik lesznek segítségedre a hatékony otthoni munkavégzésben vagy tanulásban, melyekkel könnyedén visszarázódhatsz.

aug07
Skandináv ikonok
Skandináv ikonok
By

Egyszerűség, harmónia, elegancia – a legjobb három kifejezés, amivel a skandináv stílust azonosíthatjuk. A dán boldogság titka is ebben a három dologban rejlik. Amennyiben szeretnél jobban elmerülni a skandináv életvitel tanulmányozásában és a hétköznapodba is beiktatni a különböző jellegzetességeket, akkor cikkünk ebben biztosan a segítségedre lesz.