A cozy, őszi otthon legjobb kiegészítői

Az új évszak kezdete egyfajta megújulást is hordoz magával, legyen szó testi-lelki felfrissülésről, a ruhatárunk aktualizálásáról vagy éppen az otthonunk megújításáról. Az utóbbihoz lenti cikkünkben találsz olyan ötleteket, melyekkel a tökéletes cozy, őszi otthont alakíthatod ki.

1. Váza

Teheted a polcra, az asztalra, a komód tetejére vagy ha egy nagyobb darabot választasz, akkor akár még a földre is. Egy minimalista váza szuper választásnak bizonyulhat, ha egy időtálló és jól variálható kiegészítőt keresel az otthonodba, így virág nélkül is tökéletesen megállja majd a helyét, bárhova is rakod. Ha úgy döntesz, hogy teszel bele valamit, akkor válassz natúr színű növényeket/virágokat, így őszies hatású lesz az összkép. Ha tetszenek a képen látható fehér  kerámia vázák, akkor irány a webshop, ugyanis mostantól előrendelhetők ezek a különleges darabok.

2. Gyertya 

Ugye mondanunk sem kell, hogy nincs ősz gyertyák nélkül. Egy esztétikus gyertya remek lakáskiegészítő, a kinézetét és az illatát tekintve is. A hűvösebb hónapok közeledtével válassz bátran egy erőteljesebb illatot. A nagyobb kiszerelésű gyertyák nagyobb óraszámban égnek és képesek egy egész szobát illattal megtölteni. Tipp: a gyertya akkor is árasztja magából az illatot, amikor éppen nincs meggyújtva, így nem szükséges mindig visszacsavarnod a tetejét.

 3. Pléd

Sokunk egyik kedvenc őszi tevékenysége bekuckózni egy jó könyvvel, forró teával egy hatalmas, puha pléd alá. Egy minőségi plédre érdemes beruházni, hogy aztán hosszú évekig szolgálhassa a kényelmed. Válassz egy letisztult színű, vastagabb darabot, amivel akár az erkélyre vagy teraszra is kimerészkedhetsz. Amikor éppen nem használod, hajtogasd össze és tedd a kanapé szélére, remekül fog mutatni!

skandináv ikonok

4. Magazinok

Ha szeretsz olvasni és az esztétikumra is nagy hangsúlyt fektetsz, akkor a Te otthonodnak is hasznos kellékei lehetnek a slow life magazinok, melyek tartalma nem csak az adott időszakban hanem évek múltán is aktuális marad. Egy designos otthon szuper kelléke lehet egy vagy kettő vastagabb magazin, melyek nem csak a szemet, hanem a lelket is gyönyörködtetik.

5. Füstölő

Gyertyák mellett vagy helyett akár füstölőkkel is pompás őszi illatot kreálhatsz az otthonodban. Az illatot árasztó pálcák remek őszi hatást keltenek, így dekorációnak is kiválóan használhatók. Válassz szójaviaszból készült füstölőt, ami egy kiváló környezettudatos alternatíva, mivel tisztábban és alacsonyabb hőfokon ég, így nem keletkezik semmilyen káros füst miközben használod.

növények

5+1. Szárított virágok és növények 

Az elmúlt pár évben lettek egyre népszerűbbek a szárított virágok, melyekkel már nem csak eseményeken vagy design boltokban találkozhatunk, hanem az otthonainkba is könnyen beszerezhetjük őket. Élő társaikkal ellentétben ők kevés vagy szinte semmiféle gondoskodást nem igényelnek, így bátran lehet velük kísérletezni, legyen szó pampafűről, cikász pálmáról vagy éppen eukaliptuszról. Tedd őket egy letisztult vázába (maximum 2-3 félét) és készen is van az őszies dekoráció.

Ez a stílus kifejezetten olyanoknak kedvez, akik kedvelik a jól megtervezett enteriőrt, funkcionalizmust, minimalizmust és a letisztult elegáns látványt, de szeretnek otthonos, kényelmes környezetben kikapcsolódni. A Japandi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igazán otthon érezhessük magunkat, hiszen fontos, hogy ne csak egy lakásban éljünk, hanem otthonunknak tekinthessük azt.Reméljük ez a betekintő egy kis áttekintést biztosított ennek a stílusnak az elsajátításához a saját otthonodban is.