A cozy, őszi otthon legjobb kiegészítői

Igazi őszi napokat élünk, amikor hamar elkezd már sötétedni, és az utolsó napsugarakat is nagy mosollyal az arcunkon gyűjtjük be. Az ősz beköszöntével nemcsak te újulhatsz meg, hanem az otthonod is. Hoztunk pár ötletet, amivel otthonosabbá, őszivé és legfőképpen cosy-vá teheted az környezetedet.

Egy egyszerű váza

Teheted a polcra, az asztalra, a komód tetejére vagy ha egy nagyobb darabot választasz, akkor akár még a földre is. Egy minimalista váza szuper választásnak bizonyulhat, ha egy időtálló és jól variálható kiegészítőt keresel az otthonodba, így virág nélkül is tökéletesen megállja majd a helyét, bárhova is rakod. 

Ha úgy döntesz, hogy teszel bele valamit, akkor válassz natúr színű növényeket vagy virágokat, így őszies hatású lesz az összkép. Akár egy egyszerű kancsó is funkcionálhat vázaként az étkező asztal közepén vagy pedig a nappaliban egy komódon. 

őszi otthon
UPTOSTYLE 1

Szobákat belengő illatos gyertya

Ugye mondanunk sem kell, hogy nincs ősz gyertyák nélkül. Egy esztétikus gyertya remek lakáskiegészítő, a kinézetét és az illatát tekintve is. A hűvösebb hónapok közeledtével válassz bátran egy erőteljesebb illatot. A nagyobb kiszerelésű gyertyák nagyobb óraszámban égnek és képesek egy egész szobát illattal megtölteni. 

Tipp: a gyertya akkor is árasztja magából az illatot, amikor éppen nincs meggyújtva, így nem szükséges mindig visszacsavarnod a tetejét. Emellett, hogyha beszerzel egy üveg fedőt, akkor a gyertya ugyanúgy jól fog mutatni, és ha töményebb illatra van szükséged, egyszerűen csak leemeled a fedőt és azonnal érezni fogod az illatgyertya illatát. 

A legpuhább őszi, kuckózós pléd

Sokunk egyik kedvenc őszi tevékenysége bekuckózni egy jó könyvvel, egy világos pörkölésű Bean Bros. kávéval  egy hatalmas, puha pléd alá. Egy minőségi plédre érdemes beruházni, hogy aztán hosszú évekig szolgálhassa a kényelmedet. Válassz egy letisztult színű, vastagabb darabot, amivel akár az erkélyre vagy teraszra is kimerészkedhetsz.

Amikor éppen nem használod, hajtogasd össze és tedd a kanapé szélére, remekül fog mutatni! Sőt, akár egy bolhapiacon szerzett fonott kosárban is tárolhatod a plédjeidet, így amikor a vendégeidnek lesz szükségük egy meleg takaróra, kedvük szerint tudnak választani. Nemcsak esztétikus megoldás, de a rend hatását is fenntartja. 

őszi otthon
corina-chirilescu-InaqLpWphkA-unsplash

Magazinok minden mennyiségben

Valószínűleg te is nagyon szeretsz olvasni, ahogyan mi is és számodra is fontos lehet az esztétikum. Ha az utóbbira nagy hangsúlyt fektetsz, akkor a Te otthonodnak is hasznos kellékei lehetnek a slow life magazinok, melyek tartalma nemcsak az adott időszakban, de az évek múltával is aktuális marad. 

Egy designos otthon szuper kelléke lehet egy vagy kettő vastagabb magazin, melyek nemcsak a szemet, hanem a lelket is gyönyörködtetik. Nagy lelkesedéssel ajánljuk a Kinfolk magazinokat és könyveket. Hidd el nekünk, hogyha vendégeid érkeznek, ők is ezeket a darabokat fogják átforgatni elsőnek. Főszerkesztőnk otthonában például a zongora kottatartóján ékeskedik pár Kinfolk magazin. 

Füstölők és illatosítók

Gyertyák mellett vagy helyett akár füstölőkkel is pompás őszi illatot kreálhatsz az otthonodban. Az illatot árasztó pálcák remek őszi hatást keltenek, így dekorációnak is kiválóan használhatók. Válassz szójaviaszból készült füstölőt, ami egy kiváló környezettudatos alternatíva, mivel tisztábban és alacsonyabb hőfokon ég, így nem keletkezik semmilyen káros füst miközben használod.

Emellett, az új füstölőinket is szívből ajánljuk, amelyek segítségével te is lelassulhatsz és megtisztíthatod a téged körül lengő levegőt is. Minden füstölőnek megvan a maga hatása, válassz a saját igényeidnek megfelelőt! 

Pfcandl2
növények

Vázákat ékesítő száraz virágok

Az elmúlt évek során egyre népszerűbbek lettek a szárított virágok, melyekkel már nemcsak eseményeken vagy design boltokban találkozhatunk, hanem az otthonainkba is könnyedén beszerezhetjük őket. Semmiféle gondoskodást nem igényelnek, így bátran lehet velük kísérletezni, legyen szó pampafűről, cikász pálmáról vagy éppen eukaliptuszról. Tedd őket egy letisztult vázába (maximum 2-3 félét) és készen is van az őszies dekoráció. 

Ha nincs a közeledben egy olyan virágüzlet, ahol kaphatóak szárított virágok, akkor te magad is könnyedén elkészítheted ezeket a dekorációkat. Magad is szedheted ezeket a virágokat, de mi a piacon vásárolt csokrokat ajánljuk. Némelyik virágot fejjel lefelé kell kiszárítani, hogy a formáját megőrizze, de például a hortenziát csak a vázában kell hagyni és kész is a tökéletes asztaldíszed. 

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel a Te otthonod is ősziesebb lett és ezentúl örömmel fog eltölteni minden hazaérkezés. Küld el nekünk a lakásod kedvenc részletét az Instagrammon keresztül, mi pedig megosztjuk a kedvenceinket veled!