5+1 Húsvéti dekoráció ötlet

5+1 Húsvéti dekoráció ötlet

A tavasz beköszöntével kezdetét veszi a húsvéti készülődés. Varázsolj Te is üde hangulatot otthonodba húsvéti dekorációval a megújulás jegyében! Akár a hagyományos díszek szerelmese vagy, akár minden évben újítani szeretnél otthonod húsvéti köntösén, cikkünkben biztosan találsz kedvedre való dekorációs ötletet. Kreatívkodásra fel!

1. Színes papírtojások

Nincs is annál különlegesebb húsvéti dekoráció az otthonodba, mint amit Te magad készítesz el! Vond be az alkotásba a gyerekeidet, a párodat vagy a testvéredet és legyen a húsvéti készülődés családi program! 

Színes papírból vágjatok ki egyforma tojásokat sablon segítségével, majd hajtsd őket félbe! Ragaszd őket egymáshoz, amíg elég sűrűnek nem találod a rétegeket, majd illeszd össze a tojásforma két végét! Ezután pedig nincs más dolgod, mint a középen keletkező lyukon át befűzni egy cérnát, ami a tojás akasztója lesz. Bimbózó ágra, aranyesőre vagy barkára akasztva otthonod éke lesz ez a saját készítésű dekorációs elem!

2. Tojáskaspó

 

A papírmasé technikával rengeteg kreatív ötlet egyszerűen megvalósítható. Az ehhez szükséges massza pedig könnyen elkészíthető házilag, természetes anyagok felhasználásával. Első lépésként másfél deciliter vizet kell melegíteni. Ezt követően körülbelül fél deciliter vízbe három kanál búzalisztet keverünk. Ezt a keveréket lassan, folyamatos kevergetés mellett öntjük a langyosodó vízhez és miután csomómentes az állaga, félretesszük hűlni. Vékony papírcsíkokat vágunk újságpapírból és egy kicsire fújt lufira a massza segítségével több rétegben rátapasztjuk. Miután megszáradt, ollóval formára vágható és festhető. Így készíthetsz el könnyedén egyedi húsvéti kaspókat!

3. Tojásfestés minimalista stílusban

 

Csempéssz vidámságot ezekbe a monoton otthon töltött napokba és csillogtasd meg humorodat a család előtt! A jó kézügyességgel rendelkezők ecsettel vagy filccel is próbálkozhatnak, de a kevésbé bátrak számára ott vannak a betűpecsétek vagy betűmatricák is, amiket hobbiboltokban tudsz beszerezni. Inspirálódj @borcsaphoto fantasztikus ötletei alapján vagy írj a tojásra számodra sokat jelentő jeligéket! Ne feledd, csak pozitív üzenetek kerülhetnek a tojásra, így a borongós hangulatban is a jóra fogsz koncentrálni!

4. Asztaldísz könnyedén

A húsvéti asztal éke lesz ez a kreatív dísz, amihez nincs szükséged másra, mint 8-10 tojásra, akril vagy tempera festékre, néhány ág barkára vagy rügyező faágra és egy fogkefére! A tojások lehetnek egyforma vagy különböző méretűek is. Ha apróbb tojásokat szeretnél festeni, akkor válassz fürjtojásokat, amiknek a természetes mintáját utánozhatod le ezzel a trükkel. Miután egyszínűre festetted a tojásokat a fogkefe segítségével apró fekete pöttyöket varázsolhatsz rájuk. Mártsd fekete festékbe a sörtéket és ujjaddal végigsimítva spricceld a festéket a tojásokra. Vigyázz, nehogy összefröcsköld az ünnepi terítőt, mindenképp terítsd le előtte újságpapírral! Az így elkészült tojásokat pedig helyezd bele egy széles vázába és rendezd el közöttük a barkát! Csodás, nemde?

5. Tavaszi koszorú

 

Az első benyomás igen fontos, így a házat megéri kívül is takarossá varázsolni egy egyszerű koszorúval. Ha megtartottad az adventi koszorúdat, akkor könnyebb dolgod van, azonban ha mégsem újrahasználható darabot választottál, vékony gallyakból seperc alatt elkészítheted! meleg vízbe áztatva a zenge gallyak jól hajlíthatóvá válnak és dróttal rögzítve megtartják a koszorú formáját. Díszítheted virágokkal, mohával, tollakkal. Csak a képzeleted szabhat határt! Fújj ki három fürjtojást, ragaszd a mohaágyra és el is készült a húsvéti dekoráció, amit akár asztaldíszként is használhatsz vagy zsinórral felfüggesztheted az ajtóra.

5+1. Esti fények

 

Ha te is imádod a gyertyákat és az utolsó cseppig szereted elhasználni illatgyertyáid tartalmát, akkor ez az ötlet biztosan tetszeni fog! A reggelid elkészítésekor ne dobd ki a széttört tojáshéjakat, hanem tedd őket félre. Mosd meg őket, majd miután megszáradtak akril vagy tempera festék segítségével fesd őket fehérre vagy keverj ki pasztell színeket! Amíg a festékréteg szárad, olvaszd meg a maradék gyertyaviaszodat egy nagy lábosban, amíg teljesen folyós állagú nem lesz. Állíts kanócot a tojáshéjba, rögzítsd két fogpiszkáló segítségével és óvatosan öntsd bele a meleg viaszt. Miután megdermedt benne a viasz, már kerülhet is a dohányzóasztal közepére ez a nyugodt hangulatú húsvéti dekoráció!

 

Legyen a húsvét most is olyan derűs és vidám, mint a korábbi években és kreatívkodjatok együtt a családdal az ünnepet megelőző napokban!