Októberi olvasnivalók- ezeket az inpirációkat ajánljuk az őszre!

Októberi olvasnivalók- ezeket az inpirációkat ajánljuk az őszre!
2017-10-26 biberczanett

Bármennyire is szomorkodunk miatta, a nyárnak bizony vége és már bőven az ősz közepén járunk. De ahelyett, hogy ezen keseregnél, inkább próbáld meg kiélvezni az ősz nyújtotta pillanatokat! Ebben az időben mi lehetne kellemesebb időtöltés, mint bekucorodni az ágyba és olvasni a kedvenc könyvedet vagy magazinodat? Ha még nem tudod miből érdemes inspirálódni ebben a hónapban, akkor mi most adunk egy kis útmutatót.

Íme az Uptostyle kedvenc olvasnivalói októberre!

Cereal – These Islands

A PORTRAIT OF THE BRITISH ISLES

A Cereal These Islands könyve letisztult, de mégis varázslatos képi világával egy kalandos utazásra visz el, melynek során bejárhatod a Brit-szigetek legcsodásabb tájait. Miközben a természeti és urban tájképekben gyönyörködsz prózákkal és versekkel is közelebb kerülhetsz a Brit szigetvilághoz.

Fedezd fel Snowdonia csúcsait, a Glen Coe árnyait, a Tóvidék idilljét és a Wild Atlantic Way szélcsendes ösvényeit. Sétálj London történelmi utcáin és nézd meg Bath elegáns zugait. Felmászhatsz Edingburgh gótikus tornyaiba, majd ha ezekkel végeztél átkelhetsz északon a Skye délen pedig a Scilly-szigetre.

The Kinfolk Entrepreneur

IDEAS FOR MEANINGFUL WORK

Csatlakozz Nathan Williamshez és a Kinfolk csapatához, akik több mint 40 egyéni kreatív vállalkozót látogatnak meg a világ minden tájáról. Fedezd fel, hogy fészkelik be magukat a gondolatok, ötletek, vágyak a fejünkbe és hogyan növekednek és fejlődnek karierré. Számtalan módja van annak, hogy megtaláld a saját utadat és az út során ért tapasztalatok, csalódások, bukások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy végül sikeres legyél abban, amit választassz és megtaláld az egyensúlyt az életünkben. Interjúkon keresztül ismerkedhetsz meg a világ vezető kiadóival, építészeivel és tervezőivel. A Kinfolk könyve tippeket, tanácsokat és inspirációt ad mindazoknak, akik a saját útjukat szeretnék járni.

Cereal Volume 14

AUTUMN WINTER 2017

Ebben a számban meglátogathatod az ikonikus Farnsworth-házat, ami egy egyszobás hétvégi menedékhelynek készült a Fox folyó és az illinoisi Plano város között. A tervező, Ludwig Mies van der Rohe úgy képzelte el a Farnsworth házat, mint egy menedékhelyet, amely független az őt körülvevő természettől, mégis egybe fonódik azzal.  Elutazhatsz Chicago és Edinburgh városába és elmenekülhetsz a Shetland Szigetekre. Eltölthetsz egy napot Wimbledonban majd olvashatsz egy interjút a belga származású építésszel Vincent Van Duysennel és az amerikai sztár cheffel Grant Achatzzal.

Kinfolk Issue Twenty-Five

INTRODUCING THE FOOD ISSUE

A Kinfolk legújabb száma az ételeket ünnepli és az élelmiszerek által értelmezi a különböző identitásokat és kapcsolatokat. Mit árul el egy ember kapcsolata az ételekkel az értékeiről? Ahogy MFK Fisher remekül megírta: az étkezés megosztása sokkal intimebb lehet, mint az ágy megosztása. Ebben a számban a főzés istennőjével Martha Stewarttól olvashatsz, olyan ikonikussá vált témákról, mint a pástétom, a mikrós hotdog, a 70es évek Betty Crockerje és az olcsó karamellás tölcséres fagyi, ezek után látogatást tehetsz Camille Becarra manhattani szakácsnál és megtanulhatod azt a bonyolult ételcsomagolási módszert, amely Japánban tradícióvá vált. Továbbá megismerheted a feltörekvő Lola Kirke színésznőt, megvizsgálhatod vajon a nárcizmus valóban egyre növekvő társadalmi aggodalomra ad okot, vagy egy újabb módja annak, hogy elhallgattassák az embereket. Végezetül megtanulhatod, mit árulnak el karakteredről a szokásaid.

Issue No. 21- Balance

A Darling Magazin legújabb számában több gender kérdéssel is találkozunk, például Courtney Seard kommunikációs szakértő esszéjével, amelyben azt a kérdést feszegeti, hogy számít-e hogy egy vezetőpozícióban lévő nőt GIRLBOSS-nak nevezünk és miért?

Ashley Abercrombie író a nemi különbségekről beszél, aki személyes tapasztalatai alapján meséli el, hogy miért is gondolja azt, hogy a jövő tényleg nőké…és hogy a férfiak nem csak a jövő fontos részét képezik, de valóban szeretnénk, hogy a részei legyenek.

Cassidy Boatright a Darling Magazin kreatív igazgatója komolyan megkérdőjelezi a férfiak számára készült fehérnemű reklámok hatékonyságát, és egy új irányból igyekszik megközelíteni ezt a témát.

 

Ha megtetszettek a könyvek illetve magazinok, akkor látogass el webshopunkba, ahol a Cereal és Kinfolk magazinokat és könyveket akár meg is rendelheted!