Uptostyle x Nyeste Laura póló kollekció

Uptostyle x Nyeste Laura póló kollekció
2018-07-15 Kretter Szandra

Az elmúlt időszakban egy remek kollaboráción ügyködtünk , mégpedig Nyeste Laura tervezővel! Egy olyan pólókból álló kapszulakollekciót álmodtunk meg, mely könnyen beilleszthető bármelyik ruhatárba. Minimalista, de van benne egy kis csavar: a különleges és egyedi minták bármelyik hétköznapi szettet feldobják. Laura saját, kézzel rajzolt grafikái láthatók a pólókon, így téve a kollekciót még személyesebbé, egyedivé.

nyeste laura

Mesélj kicsit magadról, hogyan kezdted el a divattervezést?

A Krea Kortárs Művészeti Iskolában kezdtem el tanulmányaimat -Divattervező szakon- 2013-ban. Nagyon sokat tanultam ezalatt a négy év alatt, beleszerettem a szakmába. A diploma kollekcióm után sok mindenben ki szerettem volna próbálni magam, például a vendéglátásban, de ez elég rövid ideig tartott. Egy kis ideig a Burberryben dolgoztam, ahol jobban beleláthattam egy nagy divatcég működésébe. Fontos volt, hogy minőségi szinten tudjam megvalósítani amit szeretnék, ezért egy évig egy méretes szabóságban dolgoztam, ahol többet megtanulhattam a szabásról és a varrásról. 

Emellett a cipőkészítés is nagyon érdekelt, így egy kis ideig abba is belekóstoltam, már csak a kíváncsiság kedvéért.  Bevallom, mindig is a tervezés rész, az anyagkísérletek, az inspiráció, a színek és a formák hoztak leginkább lázba, de fontos, hogy mindezt olyan formában tudjam megmutatni, ami a lehető legjobb. A munkáimra általában is ez jellemző, mindegyik egyfajta kísérletezés és annak továbbgondolása, egyfajta játék. Imádom ha érdekes felületeket tudok létrehozni, leginkább talán az anyagok mozgatnak meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan értékelnéd a közös munkát az Uptostyle-al? Mondj pár szót a kollekcióról!

A közös kapszula kollekciónk megtervezése az Uptostyle-al nagyon jó élmény volt! Sokat dolgoztunk rajta, de hamar megtaláltuk a közös hangot és ezért szuper hangulatban, gördülékenyen teltek a megbeszéléseink. Mindenképpen hordható, hétköznapi viseletet szerettünk volna csinálni. A letisztult pólók érdekességei az egyedi, hímzett grafikák.

Rengeteg rajz közül választottunk ki azt az öt darabot, amelyek végül a pólókra kerültek. A vonalrajzok közül több témát ragadtunk meg, mint például a természet, önkép, gondolkodásmód és ezeket befogadhatóbb formában, rajzban valósítottuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nyeste laura

Milyen folyamatokon keresztül készült el a kollekció?

A folyamat a tervezéssel kezdődött, ennek Gáspár Dominikával együtt fogtunk neki. Első körben  kitaláltunk egy irányt, egy közös pontot, amelyre lehet építeni a kollaborációt. Elkezdtem grafikákat, skicceket készíteni rengeteg témában, amelyek megmozgatnak, majd együtt kiválogattuk a legjobbakat. A kiválasztott rajzok után olyan anyagot kerestünk, amely minőségi és kényelmes viseletet biztosít. A komfort miatt oversize fazonú pólókat szerettünk volna, amelyeket lányok és fiúk is tudnak hordani. 

Mivel unisex darabokról beszélünk, fekete-fehér színvilágban gondolkodtunk, amely minimalista, de egyben könnyed, laza, mégis egyedi viseletet biztosít. A pólókon lévő grafikákat a szabás után hímeztettük, majd ezután kerültek megvarrásra. A pólók címkéje szintén egyedi módon, szita nyomással készült el, amely Magyar Ádámnak és a „Panel-műhely”-nek köszönhető! A címkék érdekessége még, hogy a pólók gyártásából megmaradó anyagból készültek, így zero waist darabokról beszélhetünk.

A felsőket remekül kombinálhatod egy egyszerű farmerrel és sneakerrel, de culott nadrág és oxford cipő mellett is tökéletesen megállják a helyüket. Egyszerű, letisztult vonalvezetésük miatt ezek a darabok ruhatárad alapvető kiegészítői lesznek!

Írta: Gáspár Dominika

 

Szerezd be itt a kedvenc darabod!