Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban

Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban
2017-12-23 Kretter Szandra

A munkahely típusa nagyban megszabja, hogy van-e lehetősége ez embernek a karácsonyi időszakban, ünnepek között szabadságot kivenni. Nagy hajtásban, sok feladat, teendő mellett nem is szívesen kérsz szabadságot, a karácsonyi pihenés és az új év közti időszakban azonban így kevesebb energiával, lelkesedéssel vágsz neki az új feladatoknak. Ennek ellenére, hogy mégis jobban teljen a munkában töltött idő és még elegendő vitalitásod és kreativitásod is legyen, pár semmiségnek tűnő, mégis lényeges apróságot megtehetsz.

 

A munkatársak, kollégák nagyon fontos tényezői a jó hangulatú, produktív munkavégzésnek. Karácsonyi ajándékozást szervezve, de azt a két ünnep között megtartva újból visszahozhatod kicsit az ünnepi hangulatot, könnyebben visszarázódhatsz a munkába. Ha erre az időszakra időzíted például a barátaiddal való találkozást és a feladataid elvégzése után velük szervezel közös programot, mész el moziba, edzeni, kiállítást megnézni, egyszóval olyan tevékenységet végezni, ami kikapcsol, feltölt téged, akkor máris jobb hangulatban telnek a munkanapok.

 

Az ebédszünet kihasználása is segít jobb hangulatba kerülni. Ha különben nem is szoktál a munkahelyen kívül ebédelni, inkább otthon csomagolsz magadnak ennivalót, akkor is szánj időt arra, hogy ebben az időszakban barátokkal, munkatársakkal kisétálj, egyél valami finomat, igyál meg egy jó kávét és beszélgess. A legtöbb étteremben ilyenkor még az ünnepi dekoráció megtalálható, az utcák is karácsonyi fényben úsznak, biztosan nagyobb kedvvel indulsz vissza dolgozni és vágsz neki a napi teendőknek.

 

Ünnepi zenék hallgatása munka közben, apró dísztárgyak, melyek még a karácsonyt idézik, beltéri fényfüzérek, pár illatos gyertya, ezek mind segítenek abban, hogy könnyebben teljenek a napok az ünnepek között, gyorsabban menjen az idő, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy letelt a munkaidő.

 

Reméljük sikerült pár ötletet adnunk hogyan vészelheted át a munkában töltött időt  az év utolsó napjaiban.

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

feb15
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
By / No Comments

A magabiztos emberek erőt, energiát, dinamikusságot árasztanak, jó a közelükben lenni. Ilyenkor mi is úgy érezzük feltöltődünk, új erőre kapunk. Mondhatjuk, hogy ez a tulajdonság az ember veleszületett sajátossága, de a jó hír, hogy tanulható jellegzetesség, és még önismereti könyvek tömkelegét sem kell áttanulmányoznod hozzá.

feb13
Valentin-nap egész évben
Valentin-nap egész évben
By / No Comments

Mi lenne, ha minden reggel egy mosollyal keltenéd a párod, összedobnál neki egy gyümölcssalátát reggelire, öleléssel köszönnél el tőle munkába indulva, érdeklődnél, hogy telik a napja, kávéval várnád a kedvenc kávézójából, vagy kibontanátok egy üveg bort a közös vacsorához és beszélgetnétek? A Valentin-nap nem kell, hogy csak egy nap legyen!

jan21
Natúr- és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok- Mi is a különbség?
Natúr- és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok- Mi is a különbség?
By / No Comments

Cikkünkből megtudhatos mire érdemes odafigyelni kozmetikumok vásárlása esetén, illetve hogy mi is a különbség natúr- és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok között.

jan18
Ki dönt az Év Színéről?
Ki dönt az Év Színéről?
By / No Comments

Az Év Színének megválasztását minden évben nagy várakozás és sok találgatás veszi körül. Nem csoda, hiszen nagyban befolyásolja majd az aktuális trendeket a divatipartól kezdve a grafikusokon át, mindenki inspirálódik belőle. Most utána jártunk, hogy zajlik a döntési folyamat!