Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban

Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban
2017-12-23 Kretter Szandra

A munkahely típusa nagyban megszabja, hogy van-e lehetősége ez embernek a karácsonyi időszakban, ünnepek között szabadságot kivenni. Nagy hajtásban, sok feladat, teendő mellett nem is szívesen kérsz szabadságot, a karácsonyi pihenés és az új év közti időszakban azonban így kevesebb energiával, lelkesedéssel vágsz neki az új feladatoknak. Ennek ellenére, hogy mégis jobban teljen a munkában töltött idő és még elegendő vitalitásod és kreativitásod is legyen, pár semmiségnek tűnő, mégis lényeges apróságot megtehetsz.

 

A munkatársak, kollégák nagyon fontos tényezői a jó hangulatú, produktív munkavégzésnek. Karácsonyi ajándékozást szervezve, de azt a két ünnep között megtartva újból visszahozhatod kicsit az ünnepi hangulatot, könnyebben visszarázódhatsz a munkába. Ha erre az időszakra időzíted például a barátaiddal való találkozást és a feladataid elvégzése után velük szervezel közös programot, mész el moziba, edzeni, kiállítást megnézni, egyszóval olyan tevékenységet végezni, ami kikapcsol, feltölt téged, akkor máris jobb hangulatban telnek a munkanapok.

 

munkában töltött idő
munkában töltött idő

Az ebédszünet kihasználása is segít jobb hangulatba kerülni. Ha különben nem is szoktál a munkahelyen kívül ebédelni, inkább otthon csomagolsz magadnak ennivalót, akkor is szánj időt arra, hogy ebben az időszakban barátokkal, munkatársakkal kisétálj, egyél valami finomat, igyál meg egy jó kávét és beszélgess. A legtöbb étteremben ilyenkor még az ünnepi dekoráció megtalálható, az utcák is karácsonyi fényben úsznak, biztosan nagyobb kedvvel indulsz vissza dolgozni és vágsz neki a napi teendőknek.

 

Ünnepi zenék hallgatása munka közben, apró dísztárgyak, melyek még a karácsonyt idézik, beltéri fényfüzérek, pár illatos gyertya, ezek mind segítenek abban, hogy könnyebben teljenek a napok az ünnepek között, gyorsabban menjen az idő, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy letelt a munkaidő.

 

munkában töltött idő

Reméljük sikerült pár ötletet adnunk hogyan vészelheted át a munkában töltött időt  az év utolsó napjaiban.

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

máj18
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
By

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kedvenc helyeinket, tervezőinket, helyi üzleteinket támogassuk ebben a nehéz időszakban és utána is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük nektek pár olyan hazai és nemzetközi vállalkozást, akiknél szívesen vásárolunk Mi is, így Nektek is bátran tudjuk ajánlani!

máj11
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

A home office ideje alatt hajlamosak vagyunk ellustulni, így könnyen összegyűlhetnek a feladataink. A ideális napirend elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonról is produktív legyél. Ha még nincs bevált módszered ez a lista segít majd, hogy hatékonyan dolgozz otthonról is!

máj07
Stresszlevezetés érettségi után
Stresszlevezetés érettségi után

A vizsgaidőszak mindenki számára óriási stresszdózissal jár. Ha te is hajlamos vagy beletemetkezni a sok tanulnivalóba és teljesen kizárni az életedből a korábbi szabadidős elfoglaltságaidat, akkor igen nagy szükséged lesz a vizsgáid után néhány teljesen stresszmentes napra, hogy újra formába lendülj!

máj01
Tippek otthoni kikapcsolódáshoz
Tippek otthoni kikapcsolódáshoz
By

A mai modern világban nincs megállás, a folyamatos pörgés mindennapi. A jelenlegi helyzetben azonban arra kényszerülünk, hogy időnk jelentős részét otthon töltsük és ott foglaljuk el magunkat. Az alkalmankénti kikapcsolódás elengedhetetlen, hiszen a bezárkózottság fokozottan frusztráló lehet néhányunk számára. Cikkünkből megtudhatod, hogyan relaxálhatsz home officeból!