Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban

Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban
2017-12-23 Kretter Szandra

A munkahely típusa nagyban megszabja, hogy van-e lehetősége ez embernek a karácsonyi időszakban, ünnepek között szabadságot kivenni. Nagy hajtásban, sok feladat, teendő mellett nem is szívesen kérsz szabadságot, a karácsonyi pihenés és az új év közti időszakban azonban így kevesebb energiával, lelkesedéssel vágsz neki az új feladatoknak. Ennek ellenére, hogy mégis jobban teljen a munkában töltött idő és még elegendő vitalitásod és kreativitásod is legyen, pár semmiségnek tűnő, mégis lényeges apróságot megtehetsz.

 

A munkatársak, kollégák nagyon fontos tényezői a jó hangulatú, produktív munkavégzésnek. Karácsonyi ajándékozást szervezve, de azt a két ünnep között megtartva újból visszahozhatod kicsit az ünnepi hangulatot, könnyebben visszarázódhatsz a munkába. Ha erre az időszakra időzíted például a barátaiddal való találkozást és a feladataid elvégzése után velük szervezel közös programot, mész el moziba, edzeni, kiállítást megnézni, egyszóval olyan tevékenységet végezni, ami kikapcsol, feltölt téged, akkor máris jobb hangulatban telnek a munkanapok.

 

Az ebédszünet kihasználása is segít jobb hangulatba kerülni. Ha különben nem is szoktál a munkahelyen kívül ebédelni, inkább otthon csomagolsz magadnak ennivalót, akkor is szánj időt arra, hogy ebben az időszakban barátokkal, munkatársakkal kisétálj, egyél valami finomat, igyál meg egy jó kávét és beszélgess. A legtöbb étteremben ilyenkor még az ünnepi dekoráció megtalálható, az utcák is karácsonyi fényben úsznak, biztosan nagyobb kedvvel indulsz vissza dolgozni és vágsz neki a napi teendőknek.

 

Ünnepi zenék hallgatása munka közben, apró dísztárgyak, melyek még a karácsonyt idézik, beltéri fényfüzérek, pár illatos gyertya, ezek mind segítenek abban, hogy könnyebben teljenek a napok az ünnepek között, gyorsabban menjen az idő, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy letelt a munkaidő.

 

Reméljük sikerült pár ötletet adnunk hogyan vészelheted át a munkában töltött időt  az év utolsó napjaiban.

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

máj19
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

ápr26
Energikus reggel-produktív munkanapok
Energikus reggel-produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban a reggeli rutinon múlik. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól jobban figyelj oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy érzed magad a bőrödben.

ápr18
A streetwear és a millenial generáció hatása a luxusmárkákra
A streetwear és a millenial generáció hatása a luxusmárkákra
By

Akármilyen nagy múltú egy luxusmárka, nem árt lépést tartania a kisebb, feltörekvő brandekkel, melyek csak most kezdik bontogatni szárnyaikat. De nem véletlen, hogy a Louis Vuitton és a Burberry miért tartozik a legnagyobb világmárkák közé: nagy hangsúlyt fektetnek a streetwear designerekkel és hírességekkel való kollaborációkra, melyekkel könnyedén beférkőznek a  millenial generáció kegyeibe.

ápr14
Tavaszi méregtelenítési tippek
Tavaszi méregtelenítési tippek

A tél végeztével mindannyiunk vitamintartalékai kezdenek kiürülni, fáradtabbak, kedvetlenebbek vagyunk, nehezebben mennek a hétköznapok. Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy méregtelenítsd a szervezeted, egészségesen táplálkozz, elegendő folyadékot igyál, testileg-lelkileg regenerálódj. A vitaminkészítmények mellett lényeges, hogy változtass pár apróságon, ami sokat segít, hogy életteli és kirobbanó formában várhasd a jó időt.