Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban

Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban
2017-12-23 Kretter Szandra

A munkahely típusa nagyban megszabja, hogy van-e lehetősége ez embernek a karácsonyi időszakban, ünnepek között szabadságot kivenni. Nagy hajtásban, sok feladat, teendő mellett nem is szívesen kérsz szabadságot, a karácsonyi pihenés és az új év közti időszakban azonban így kevesebb energiával, lelkesedéssel vágsz neki az új feladatoknak. Ennek ellenére, hogy mégis jobban teljen a munkában töltött idő és még elegendő vitalitásod és kreativitásod is legyen, pár semmiségnek tűnő, mégis lényeges apróságot megtehetsz.

 

A munkatársak, kollégák nagyon fontos tényezői a jó hangulatú, produktív munkavégzésnek. Karácsonyi ajándékozást szervezve, de azt a két ünnep között megtartva újból visszahozhatod kicsit az ünnepi hangulatot, könnyebben visszarázódhatsz a munkába. Ha erre az időszakra időzíted például a barátaiddal való találkozást és a feladataid elvégzése után velük szervezel közös programot, mész el moziba, edzeni, kiállítást megnézni, egyszóval olyan tevékenységet végezni, ami kikapcsol, feltölt téged, akkor máris jobb hangulatban telnek a munkanapok.

 

Az ebédszünet kihasználása is segít jobb hangulatba kerülni. Ha különben nem is szoktál a munkahelyen kívül ebédelni, inkább otthon csomagolsz magadnak ennivalót, akkor is szánj időt arra, hogy ebben az időszakban barátokkal, munkatársakkal kisétálj, egyél valami finomat, igyál meg egy jó kávét és beszélgess. A legtöbb étteremben ilyenkor még az ünnepi dekoráció megtalálható, az utcák is karácsonyi fényben úsznak, biztosan nagyobb kedvvel indulsz vissza dolgozni és vágsz neki a napi teendőknek.

 

Ünnepi zenék hallgatása munka közben, apró dísztárgyak, melyek még a karácsonyt idézik, beltéri fényfüzérek, pár illatos gyertya, ezek mind segítenek abban, hogy könnyebben teljenek a napok az ünnepek között, gyorsabban menjen az idő, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy letelt a munkaidő.

 

Reméljük sikerült pár ötletet adnunk hogyan vészelheted át a munkában töltött időt  az év utolsó napjaiban.

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

nov10
HODINA – Minőség a mennyiség felett
HODINA – Minőség a mennyiség felett

A HODINA kifinomult. Letisztult. Elegáns. Klasszikus, mégis modern. Időtálló. Egy tökéletes, minimalista óra bármilyen alkalomra, bármilyen összeállításhoz. Cikkünkben bemutatjuk a HODINA-T, amelyet Európában egyedül az Uptostyle-nál tudsz megvásárolni!

okt30
5+1 lakberendezési tipp minimalistáknak
5+1 lakberendezési tipp minimalistáknak

Új lakásba költözni sohasem egyszerű, hiszen időbe telik, mire teljesen a saját képedre formálod az otthonodat, mindennek megtalálod a maga helyét, és megszokod ezt a számodra még idegen környezetet. Ugyanakkor az új lakás gondolatától sem kell megijedned, megvalósíthatod az új ötleteidet, és egy kevésbé esztétikus berendezés helyett választhatod akár a minimalista stílust! Lakberendezési tippjeinkkel álomotthont varázsolhatsz magadnak!

okt10
Magyar környezettudatos márkák a fenntartható divatért
Magyar környezettudatos márkák a fenntartható divatért

Fair fashion, slow fashion, eco-fashion, upcycling: mind olyan kifejezés, amely szerencsére ma már nem hangzik számunkra idegenül, és ezek ismeretében próbálunk is tenni értük. Korábban már felhívtuk a figyelmet a környezettudatosság és az etikus vásárlás fontosságára; összegyűjtöttük, hogy te mit tehetsz környezetedért. Világszerte egyre több márka törekszik a fenntarthatóságra, amelyek közül többet be is mutattunk már, napjainkban pedig itthon is sokan becsatlakoznak ebbe a folyamatba. Cikkünkből most feltörekvő magyar környezettudatos márkákat ismerhetsz meg!

okt05
Tippek, hogy környezettudatosabb legyél!
Tippek, hogy környezettudatosabb legyél!

Környezettudatosan élni nem mindig egyszerű feladat! Hiszen mindig könnyebb az egyszerű utat választani: a boltban előttünk lévő hűtőpultból kikapni a műanyag palackos vizet vagy az előre elkészített ételeket. Most 10 olyan tippet mutatunk neked, amelyek segítségével nemcsak a környezetedért tehetsz nagyon sokat, de hosszú távon nyugodtabbak, felkészültebbek lesznek a munkanapjaid is!