MOSHI – Beszédes kozmetikumok Észtországból

MOSHI – Beszédes kozmetikumok Észtországból
2017-01-20 Fruzsi
In BEAUTY

Mint tudod, mi itt az Uptostyle-nál letisztult formák és minőségi termékek bűvkörében élünk. Az internet legmélyebb bugyraiba is alámerülünk, hogy elhozzuk neked a legjobb termékeket.

Egyik ilyen kalandozásunk alkalmával botlottunk bele egy szépségápolási márkába, és lettünk figyelmesek a tőlük érkező “you’re nuts” és “bite me” jellegű üzenetekre. Emellett nem tudtunk szó nélkül elmenni, ki kellett derítenünk kikkel is álluk szemben.

Íme Moshi, azaz szuper termékek pimasz szlogenekkel Észtországból.

A Moshi ötlete az életben is egy párt alkotó észt Kirstine Kivi és Marko Tõll fejéből pattant ki. Olyan szépségápolási termékeket akartak létrehozni, amiről úgy gondolták, hogy hiánycikk a piacon.

Unalomtól mentes, organikus és természetes alapanyagok felhasználásával készült termékek minimalista kivitelben.

Mivel nem találtak hasonlót, saját kezükbe vették az irányítást. Ehhez segítséget is kaptak az Észt Művészeti Akadémiától, így 2011-ben megalapították a minimalista alapokon nyugvó szépségápolási márkát, a Moshit.

Felmerülhet a kérdés, hogy a Moshi elnevezés bír-e bármiféle jelentéssel. Joggal, hiszen általában a márkaalapítók szívesen nyúlnak vissza becenevekhez, inspirálódnak saját vagy történelmi eseményekből, vagy szimplán a saját nevüket adják a márkához.

Itt erről szó sincs. Nincs semmilyen extra jelentése, nem fűződik hozzá frappáns anekdota és romantikus háttértörténet sem, de annyi biztos, hogy könnyű megjegyezni. Nekünk már sikerült itt az Uptostyle főhadiszállásán, és most rajtad a sor.

A szenzációs termékek mellett, amiért mi még megkedveltük a márkát, az az, hogy sallang- és fényűzésmentesen teszik a dolgukat, fókuszálva a lényegre azaz ránk, szépülni vágyó halandókra, mindezt a Moshi életfilozófiához hűen. Moshi életfilozófia három szóban: önironikus, szexi, egyedi.

Ahogy az alapítók mondják: „Moshi érzelmeket vált ki”. Hogyan? Vessetek egy pillantást a csomagolásokra, amiket vicces és kihívó állításokkal láttak el, és érteni fogjátok.

Önironikus, Szexi, Egyedi

A hivatalos bio minősítést ugyan még nem kapták meg, de termékeiket 100%-ban természetes és részben organikus alapanyagok felhasználásával gyártják. Jelenleg észt, finn és litván boltok polcain találkozhattok velük, és ha minden jól megy, akkor hamarosan Lengyelországban és Szingapúrban is elérhetőek lesznek a Moshi csodaszerek. Mi szorítunk nekik.

100% Természetesség   

A márka gyorsabban növekszik, mint gondolnád. Moshi igen nagy népszerűségnek örvend a vásárlói körében, aminek köszönhetően, újabb termékek megalkotásán munkálkodnak az alapítók. Mi alig várjuk, hogy megkaparintsuk és kipróbáljuk az újdonságokat. És amit még ennél is jobban várunk, az az angol nyelvű honlap, amit belátható időn belülre ígérnek. Jelenleg észtül beszélők előnyben.

100% Minimalizmus

Tesztelés. Vélemény.

Itt az idő, hogy bemutassuk azokat a készítményeket, amiket kipróbáltunk, és megosszuk tapasztalatainkat.

Sütőtök-homoktövis tusfürdő

A sütőtök-homoktövises tusfürdő kellemes illatával az egyik kedvencünk. Ami szuper jó hír, hogy nem tartalmaz nátrium lauril-szulfátot (SLS). Ez az anyag, ami többek között habképzésére is alkalmas, és ezért előszeretettel használják tisztálkodószerekben, kifejezetten azért, hogy megfelelően habozzon. Sok negatívum kering róla az interneten, és egyre több gyártó ki is iktatja az összetevők listájáról, amire szorgalmasan fel is szokták hívni figyelmünket, ha az adott termék SLS mentes. Ezután a kis kémiai kitérő után vissza a lényeghez. SLS híján ez a tusfürdő nem habzik fel, ami elsőre furcsa és szokatlan lehet. Így az ismerkedési fázisban előfordulhat, hogy többet használtok, mint amennyire valójában szükségetek lenne. Kezdjetek kevesebb mennyiséggel, játsszatok az arányokkal, amíg ki nem tapasztaljátok a szükséges mennyiséget. Plusz egy jó pont írandó a számlájára: eltávolítja a sminket is, ami életmentő lehet egy hosszú nap után. Két legyet üthetsz egy csapásra.

Levendulás-muskátlis arcradír

Másik nagy kedvencünk a levendulás-muskátlis arcradír, ami mostantól nem hiányozhat a szépségápolási rutinunkból, úgyhogy a tiétekből sem. Az illatot megint eltalálták, és használat után az arcbőrünket frissnek, üdének és hidratáltnak éreztük. Még fiatalabbá váltunk tőle.

Áfonyás sajttorta illatú gyertya

A szépségápolási termékek mellett, Moshi csodás illatú, környezetbarát szójaviasz gyertyákkal is kényeztet minket. A szójaviasz alapú gyertyák számos előnnyel szolgálnak. A bennük lévő illóolajoknak köszönhetően alacsonyabb az égési hőfokuk, így tisztábban, lassabban, és kevesebb korommal égnek mint a hagyományos paraffin gyertyák. Ez jó hír, hiszen egy-egy gyertyát majdnem 50%-kal hosszabb ideig élvezhetünk, miközben környezetünket is óvjuk. Mi az áfonyás sajttorta illatút választottuk.  Az első használatkor olyan benyomást keltett bennünk, mintha valóban akkor sütöttünk volna egy sütit. Így igazán nem panaszkodhatunk a hosszú és hideg téli esték miatt. Moshi gyertya tulajdonosaiként szinte vágyunk is rájuk egy jó bögre kavé és film kíséretében.

Sütőtök-homoktövis ajakápoló

Egyszerű, de nagyszerű ajakápoló az elengedhetetlen természetes alapanyagokkal, amit a zord skandináv télben teszteltünk. Koppenhága szeles utcáin való biciklizés sem fogott ki rajta, így bizton állítjuk, hogy jól véd a hideg és a kiszáradás ellen. Könnyedén és gyorsan beszívódik, puhává varázsolva ajkainkat. Rúzs, illetve szájfény alapnak is kiváló a nem ragacsos formulának köszönhetően.

Paradicsom-vörösáfonya hajvégápoló

Moshiék fittyet hányva a trendekre, megalkották a saját hajolaj verziójukat, mégpedig a hajápolás szent gráljának számító argánolaj nélkül. Ők két másik nehézbombázó, a paradicsom és a vörösáfonya olajainak áldásos hatását zárták egy üvegcsébe. Mindkét alapanyag igen gazdag A- és E-vitaminban, illetve Omega -3-6 -9 zsírsavakban, amik védik a hajat a töredezéstől, és biztosítják annak rugalmasságát. Gazdag textúrájú termék, elég egy kis mogyorónyi a hajra, így rengeteg ideig kitart egy üveg. Mi úgy tapasztaltuk, hogy érdemes legalább fél órát várni, hogy jól beivódjon fürtjeinkbe.

 

Figyelem: Vékonyszálú hajjal küszködők óvatosan, csakúgy mint az összes többi olajos termékkel.

Mi szívünkbe zártuk a Moshi termékeit, úgyhogy már fel is írtuk őket a kívánságlistánkra. Reméljük, te is. Kövesd a Moshit facebookon és instagramon.

Hidd el, nem akarsz lemaradni róla!  🙂