Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
2018-05-19 Kretter Szandra

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

 

Tervezz, írj listát!

A legfontosabb lépés, hogy átgondold, hova is mész, milyen programok várnak rád a nyaralás ideje alatt. Ha kulturális eseményeken is szeretnél részt venni, templomokat, múzeumokat látogatni más ruhatárra lesz szükséged, mintha csak pihenést, napozást és igazi ,,semmittevős” üdülést tervezel.

Miután a szabadságod programjait megtervezted jöhet a lényegi része a pakolásnak: mit tegyél a bőröndbe, hogy még a hazahozni kívánt ajándékoknak is maradjon hely. Írj listát az elpakolni kívánt ruhadarabokról a nyaralásod programjai alapján, így látod, mi az, amid már van, mi az, amire biztos nem lesz szükséged és mit kell még beszerezned. Ezáltal elkerülheted a ,,túlpakolás” jelenségét is, kevésbé csábulsz el és raksz a táskádba olyan darabokat, melyekre a kikapcsolódás ideje alatt nem lesz szükséged.

 

minimalista uatzás
utazás

Kombináld az alapdarabokat!

A ruhatáradból mindenképpen érdemes olyan darabokat kiválasztanod, amik jól kombinálhatóak egymással, természetes, világos színűek, ezek képezzék az alapot az öltözködésedben. Ezekhez pedig választhatsz jól variálható szintén neutrális színeket, de csempészhetsz pár erősebb árnyalatú, feltűnőbb darabot is a ruháid közé, mint például a mustársárga vagy piros. Így minden alkalomhoz kellően csinosan fel tudsz öltözni, mégsem kell a fele gardróbodat elpakolnod. Cipők tekintetében sem kell túlgondolni a csomagolást: egy sneaker, lapostalpú papucscipő és egy magassarkú bőven elég, bármilyen alkalomról is legyen szó.

Tekerd fel!

A ruháidat megfelelően elpakolni szintén nem egyszerű feladat, hiszen sok nyári, lenge ruha hamar gyűrődik, nem feltétlenül szeretnéd vasalással tölteni az idődet a nyaralásod első napjaiban. Ezért fontos, hogy ne hajtogasd, inkább tekerd fel őket, így kevésbe lesznek megviseltek, ráadásul helyet is spórolhatsz ezzel a módszerrel a bőröndödben. Jobban átlátod mit hova tettél, könnyebben választod ki már ránézésre mit szeretnél felvenni.

utazás
utazás

Válaszd ki a megfelelő táskát!

A legalkalmasabb méretű bőrönd vagy táska kiválasztása is nagyon fontos kérdés. Amennyiben nem tervezel hosszabb kikapcsolódást és csak pár napra utazol el valahová, akkor érdemes hátizsákba pakolnod. Ebben az esetben pakolj kreatívan: például rejtsd cipőbe az ékszereket ékszertartó helyett, a parfümöd pedig bújtasd zokniba. Légy leleményes! És ha már táska, akkor az Uptostyle shopban beszerezhető Rains hátizsákok amellett, hogy elegendő helyet biztosítanak a csomagolásra még rendkívül strapabíróak és vízállóak, nem beszélve arról, hogy minden szettedben stílusos lehetsz bennük.

Miután minden lépést kipipáltál és a csomagolást is sikeresen végrehajtottad már csak jól kell érezned magad a nyaralásod alatt, kikapcsolni, élvezni a nyugodt, tehermentes perceket, hogy aztán frissen, energikusan kezd újra a munkanapokat!