A divat körforgása – sportruhák az ezredfordulóról

A divat körforgása – sportruhák az ezredfordulóról
2018-06-13 Adel

  Naponta hangzik el „a divat ismétli önmagát” mondat, és ezzel laikusként sem lehet vitatkozni. A sok éven tartó divat-körforgás eredményeként jelentek meg újra a hétköznapi szettekben az ezredforduló divatját idéző, sportolásra használt ruhák és kiegészítők is. Az alábbiakban szeretnénk bemutatni pár olyan darabot, melyek tagadhatatlanul a sportpályáról érkeztek és a millennial filmek hangulatát idézik, de kényelmükkel és praktikus viselhetőségük miatt szinte bárhol, bármikor, bármivel megállják a helyüket.

Hoodie

A legnagyobb hype-ot idén azok a melegítőpulcsik kapták, amelyekről mindenkinek a 90-es évek jutnak először eszébe. Az egyszerűség és az előbb említett kényelem jellemzi ezeket a felsőket. A legtöbb csak a márka ikonikus logójával van ellátva, és éppen ez az, ami nagyszerűvé teszi a design-t. Az Adidas Originals, a Nike Classic és a Champion polcain találod a legmenőbb darabokat, de természetesen a fast fashion cégek is előrukkoltak saját verzióikkal.

Tenisz szoknya

Talán az újragondolt tenisz szoknyának van a legnagyobb múltja az ezredforduló sportcuccai közül, hiszen az alapvetően fehér színű, szélesen pliszírozott ruhadarabot már a múlt század elején is viselték a nők. Azóta több ráncfelvarráson is átesett, de a fő jellemvonásait nem vesztette el. A fast fashion üzletek újragondolásában a klasszikus darab leginkább a hosszúság tekintetében változott: a midi változatát inkább elegánsabb szettekbe illeszd be, míg a rövidebb változatát akár egy hoodie-val is felkaphatod. 

Esőkabát

Aki a főváros fiatalokkal teli környékeire téved, az biztosan találkozik a nagyon népszerű, kicsit edgynek számító eső-/edzőkabátokkal. Az igazi vintage hatást nyilván akkor lehet a legjobban elérni, ha szüleid szekrényének mélyére nézel, de nagyon sok vintage és second hand üzlet is árulja őket. Ha követni szeretnéd ezt a trendet, de mégis a klasszikus vonal mellett döntenél, akkor a Rains esőkabátokat ajánljuk, hiszen tökéletes választás akár egy városfelfedező túrához is!

Sneaker

A legkevésbé talán a sneakereket kell bemutatnunk, amelyek nem újoncként vesznek részt az év trendjei között. Idén a Fila Disruptor , a Nike Air Max 95 vagy a Reebok Club C 85 csak pár a sok-sok cipő közül, melyek a szezonban a második virágkorukat élik. A 21. század eklektikus divatának hála bármilyen szetthez – legyen az hétköznapi vagy elegáns – párosíthatod a nosztalgiát keltő lábbeliket, így a nap bármely eseményén kényelmes viseletet biztosítanak számodra.

Zokni

Az előbb említett retró cipőket letisztultságuk miatt bűn lenne nem feldobni olyan zoknikkal, melyek nem csak jópofák, de szintén #tb a millennials évekre. A sportpályákról szalasztott monokróm darabok – köztük kedvencünk, az Adidas Originals hagyományos zoknijai – éppúgy világukat élik, mint a vicces feliratokkal vagy ábrákkal felturbózott változataik. Az Odd Pears darabjai a kellemes átmenetet képezik a minimál és az őrült zoknik közt: színes, geometrikus mintáikkal tökéletes kiegészítői minden minimalista ruhatárának!

 

   A fentiekben szerettünk volna pár példát hozni arra, hogy a 2018-as szezonban melyek azok a millennial sportruhák közül, amelyek jól kombinálhatóságuk miatt könnyen az emberek kedvenceivé válnak, hiszen nem csak nosztalgikus hangulatot keltenek, de akár sportolásra is motiválnak!

Írta: Jakab Zsófia