MBFWCE x Budapest 2016 – Ilyen volt a divathét!

MBFWCE x Budapest 2016 – Ilyen volt a divathét!
2016-10-19 Papp Reni
In FASHION

Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe – Budapest 2016

Képzeljétek el, hétvégén a Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel közösen megrendezett Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe esemény sorozatán jártunk a Várkert Bazárban, ahol a régió tehetséges tervezőinek az új kollekcióit csodálhattuk meg. Egyik bemutatóban sem csalódtunk, zseniális show-kat láthattunk!

Idén az MBFWCE újdonsült tervezője, Anna Daubner SS17 kollekciója taposta először a kifutót. Anna a tőle megszokott módon a legbájosabb színekbe és lágyesésű ruhákba öltöztette modelljeit, amit bármelyik melegebb tavaszi napon szívesen hordanánk. Imádtuk! Tomcsanyi a tőle megszokott harsányabb színekben idén matricákkal és patchekkel díszítette a magyar retro hangulatú kollekciót. A Je Suis Belle különböző női karaktereket testesített meg a ruhakölteményeikben. Kétségtelenül kedvenceink közé tartoztak, hiszen annyira különlegesek és extravagánsak mindig, hogy akár évekkel később is emlékezni fogunk rá! 

Nanushka folytatta az utazós hangulatú kollekcióját, amiben most az 50-60-as éveket elevenítette fel. Szalmakalapok és espadrilles imádói azonnal kezdjetek el spórolni! Oda voltunk Kosanszky különleges szabászatú és az otthon is mosható bőr ruháitól. A NUBU japán tavasz/nyár kollekciójában a nőies sziluettek és a 80-as éveké lett a főszerep, melyet dob és furulya performansz kíséretében élvezhettünk. Koncert és divatbemutató egyben? Légyszi minden hétvégére egyet!

Az eseményt idén is a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervező pályázat döntője zárta. Őszintén szólva, ez a show volt számunkra a hétvége fénypontja! Annyira színes és inspiráló volt! A legjobb tervező a szerb Sonja Jocić lett, aki kék geometriai mintákból álló kiegészítőivel emelkedett ki a többiek közül. A Design Terminál Díját Vetlényi Alma nyerte el, aki a természettudatosság 4 alapelvét felhasználva állította össze az egyik leghordhatóbb ruhakollekciót, az úgynevezett ECOllection-t. (Nem mellesleg Alma volt az, aki a még arra is vette a fáradtságot, hogy a final show előtt egy órával életmentő gumicukorral kínáljon minket a backstageben!) Szívből gratulálunk nekik!

Mi eszméletlenül jól éreztük magunkat, köszönjük a tervezőknek és egyaránt a szervezőknek is, hogy egy ilyen nagy volumenű és fantasztikus élmény részesei lehettünk ismét! Alig várjuk, hogy egy év múlva újra találkozzunk!

Köszönjük a fotókat az UPTOSTYLE fotósának: Bodnár Zsófia