Táncoló tavasz

A március egy tánc hideg és meleg, késő-tél és kora-tavasz között. Előkerülnek a lazább, színesebb öltözetek, búcsút mondunk a nadrág alatti harisnyarétegnek és a tavasz legelső jelére ledobjuk magunkról a télikabátot. Ez a púderillatú kora-tavaszi lookbook gyönyörűen összefoglalja mindazt, amit a március adhat: hol kellemes, napsütéses, egyre melegebb – hol borús, esős, hűvös, szeles időjárás. Pasztellszíneket és selymes, laza anyagokat állítunk kontrasztba sötét árnyalatokkal, nehezebb, merevebb szabású ruhadarabokkal.

dancing spring
dancing spring

 

 

 

A márciusi lookbook főszerepét – a gyönyörű balerinánkon kívül – ezúttal a blézerek kapták. Kétféle stílust mutatunk be: az egyik egy merevebb anyagú, bársonyos hatású, sűrűn csíkozott, oversized fekete zakó, a másik egy lágy esésű, szaténszerű, fényes, könnyű anyagból készült púderes blézer.

A határozott, férfiasabb jellegű szabást sokféleképpen tudjuk finomítani, lágyítani. Az egyik megoldás a színhasználat. Az egyik Laura által viselt zakó pasztelles árnyalata finoman ellensúlyozza az oversized blézerek általános maszkulin jellegét – sőt, kifejezetten nőies összhatást kölcsönöz neki. Főleg, ha ugyanaz a szín és anyag a modell lábán viselt extra nőies spicc cipőben is megjelenik!

dancing spring

A másik trükk a derékvonal kiemelése: a csíkos fekete blézert derekánál, övvel szorosan megkötöttük, így hangsúlyoztuk ki balerina-modellünk kecses alakját. Alsó öltözetnek egyszerű, letisztult darabokat választottunk: sötétkék és fekete selymes, fényes textilekkel ellensúlyoztuk hol a színt, hol a nehéz anyagot. A táncmozdulatoknál ezek a ruhadarabok könnyedén és drámaian libbennek, szabad mozgást biztosítanak, csodásan esnek rá a fények, szinte festői hatású drapériát képezve.

Sokadjára ismételjük, de nem tudjuk eléggé hangsúlyozni: nem muszáj testhez simuló ruhákat viselni ahhoz, hogy az összhatás nőies és elegáns legyen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dancing spring

Ezúttal kiegészítők terén a szokásosnál is visszafogottabbak maradtunk. A legújabb, tavaszi trendek közül az egyik kedvencünket, a gyöngyökkel díszített hajcsatokat jelenítettük meg, mint fő elem. A gyöngy egyrészt a női divatban évszázadok óta meghatározó elem, ezáltal segít kihangsúlyozni a szett nőies jellegét, másrészt visszaköszön Laura fülében található finom kis ékszerben. Fontos odafigyelni a legapróbb részletekre is – sokszor az ez teszi fel a pontot az „i”-re! A másik összeállításunknál Laura hajába – a legutóbbi divatheteken megjelent hajviseletekből inspirálódva – sok különböző csatot tűztünk, ezáltal az összehatás extravagáns lett, váratlan és rendkívül divatos.

Azonban lookbookunk legjelentősebb kiegészítője egyértelműen a balerinák elengedhetetlen kelléke: a spicc cipő! Főként a hosszabb, sötétkék színű lágy esésű nadrágnál javasoljuk magassarkú viselését egy formálisabb összhatásért.

dancing spring
dancing spring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dancing spring
dancing spring
dancing spring
dancing spring
dancing spring
dancing spring

 

 

 

 

Csíkos fekete blézer: Émé 

Sötétkék laza felső: COS (BigBagPR)

Sötétkék laza nadrág: COS (BigBagPR)     

Fekete laza felső: Áeron

Fekete laza nadrág: Áeron

Púderrózsaszín blézer: Áeron      

Csatok: a stylist sajátja    

dancing spring

 

Fotó: Cseh Eszter Sára

Styling/creative director: Berczeli Betty

Haj: Horváth Kristóf

Smink/creative assistant: Cselőtei Boglárka

Modell: Tasi Laura

Helyszín: Studio36

Írta: Cselőtei Boglárka

dancing spring
dancing spring
dancing spring
dancing spring
dancing spring

Köszönjük a ruhákat az Émé-nek, az Áeron-nak, a COS-nak és a BigBagPR-nak, a helyszínt pedig a Studio36-nak!