Hogyan utazz low budgettal?

Már egy hónapja beköszöntött a nyár és ezzel együtt a nyaralási szezon!

Ilyenkor a legtöbben már külföldön vannak és posztolják Instagramra a tengerpart mellett fekvős képeket.

Ha Te nem tudsz eljutni külföldre pénz hiányában, akkor se legyél szomorú! Mi megtaláltuk számodra a legjobb és legolcsóbb módokat arra, hogy pénzt spórolj vagy akár pénzt keress nyaralás közben!

Utazómajom

Te is szeretnél extrém olcsón repülőjegyhez jutni?
Az Utazómajom bloggere a légitársaságok rendszerének hibáit kihasználva olcsóbban tud repülőjegyekhez jutni. Pár éve indult a blog annak érdekében, hogy mindenki eljuthasson abba az országba, ahova szeretne. Természetesen olyan áron, amennyiért abszolút megéri. Az árak akár már pár száz forinttól is kezdődhetnek!

Ugye milyen jól hangzik? Szemezgess bátran az Utazómajom oldalán! 

Couchsurfing

Ha már megvan a repülőjegy, ezután már csak az a kérdés hogy hol töltsük az éjszakát! Erre egy tökéletes megdolást találtak ki 2004-ben: a Couchsurfinget!
A lényege az, hogy ha valakinek van egy felesleges szobája, ágya vagy kanapéja és szívesen megosztaná jófej, kedves és nyitott külföldiekkel, akkor itt arra van lehetősége. Természetes az egész ingyenes és jobb esetekben a házigazda segítségedre lesz a környék felfedezésében.

Ha többet szeretnél megtudni a Couchsurfingről, látogass el az oldalukra! 

Airbnb

Szeretnél egy kicsit biztonságosabb körülmények között lakni? Szívesen megszállnál egy kastélyban vagy akár egy hajón is? Akkor itt a megoldás: az Airbnb.
Az Airbnb egy 2008-ban alapított online foglalási rendszer. Ennek szinte ugyanaz a lényege, mint a Couchsurfingnek. Ellentétben a Couchsurfing-gel ez fizetős, de akár egy egész lakás, ház vagy akár kastély, sőt még hajó is a tiéd lehet egy bizonyos ideig. Nem csak olcsóbb, hanem sokkal nagyobb kultúrális élményt is ad, mint egy szálloda!

Máris megtetszett az ötlet? Regisztrálj itt! 

Animátorkodás

Szeretnél nyáron egyszerre pénzt szerezni és közben nyaralni is? Ha igen, az animátor munkát Neked találták ki!
A világ számos helyén keresnek szállodákba programszervezőket.
A feladat nagyon egyszerű: lelkesíteni kell a szálloda vendégeit és programokat szervezni számukra a szálloda területén. Aki nyitott, könnyen szocializálódik és nem fél megszólítani a turistákat annak tökéletes lehetőség!
Ha nem az animátorkodás érdekelne külföldön egy menő szállodában, akkor is van még lehetőség mást csinálni: pincérkedni, szakácskodni vagy akár arcfestést készíteni.
A szerződés általában minimum 2 hónap szokott lenni és a legjobb benne, hogy a munkáltató állja a napi étkezésed és a szállásod is
Természetesen az angol nyelvtudás kötelező!

Különböző álláshirdetési oldalakon mindenképp találsz animátori munkát!

Stoppolás

Ha egy kicsit extrémebb vagy és nem a biztonságos, jól bevált utazási lehetőségeket szeretnéd választani, akkor mindenképp próbáld ki a stoppolást!
Ez az egyik legolcsóbb és legbulisabb közlekedési mód. A stoppolás alapja a bizalom! Ha nem bízol senkiben akkor nem tudsz sehová se eljutni és nem is fogod jól érezni magad.
Ha ezt az utazási módot választod, akkor mindenképp szerezz be egy autós térképet, azon fel van tüntetve az összes pihenőhely és ugye nem árt tudnod, hogy éppen hol is vagy.

A stoppolással abszolút garantálni tudjuk, hogy  felejthetetlen élményekben lesz részed!

Reméljük segíteni tudtunk abban, hogy megtakaríts egy kis pénzt a nyárra és eljuthass abba az országba vagy földrészre, ahová mindig is el akartál utazni! Kellemes nyaralást! 🙂

000