Fonott táska, a nagy visszatérő

Fonott táska, a nagy visszatérő

000

Már nagyban tombol a forró nyár,az év legmelegebb szakasza, mikor mindenki legszívesebben az egész napját a strandon, vagy a szabadban töltené. Előkerültek a lenge ruhák és a kedvenc szandáljaink, amiket már jó előre bekészítettünk, hogy amikor az idő engedi, abban pompázhassunk. Azonban vannak bizonyos alapdarabok, amik elengedhetetlenek ha a nyárról van szó, 2017-ben pedig egy új taggal bővül a lista, mégpedig a fonott táskával. Hogy honnan ered az idei nyár must have táskája? Cikkünkből kiderül!

A fonott kosár táska története egészen a húszas évek Amerikájához vezethető vissza, mikor egy halász felesége használni kezdte férje régi halas kosarát. A látvány akkoriban nagyon mulatságosnak  tűnhetett, de a hölgyet nem érdekelte, és szép lassan több nőtársa is követte a példáját. A trendek jönnek – mennek, így egy kis szünet után az 50-es években bukkantak fel újra és váltak igazi slágerré a fonott táskák – immár a strandoló nők karján. A 21.századi tervezők szívesen inspirálódnak a múlt divatirányzataiból, így vált idén az egykori halász- kellék a dolgozó nők gardróbjának kulcsdarabjává. Az idők során természetesen változott az anyaghasználat és a design: az egykori vastag, durvább fonású táskák letisztultabb, ezáltal hordhatóbb formát kaptak. A legjobb, hogy mára ugyanolyan stílusos darabja a hétköznapi ruhatárunknak, mintha a tengerpartra vagy egy hétvégi piknikre vinnénk.

Egyik nagy kedvencünk Nanuskha változata, ami mérete és designja miatt tökéletesen kombinálható a legtöbb out fittel. A táska mellett szól a praktikussága hiszen egyszerűen tisztítható és strapabíró anyagból készült, így kevesebb odafigyelést igényel,mint egy drága bőrtáska. Erre jó példa egy másik magyar tervező, Nini Molnár kreációja ami első látásra szerelem volt! A fonott táska az a kiegészítő, melybe érdemes befektetni, hiszen színe miatt nem csak a strandszezonra tökéletes, hanem ősszel is kombinálható a natúr árnyalatokkal. Így nem válik unalmassá, vagy egyszezonos kiegészítővé, és általa a hidegebb idő beköszöntével megőrizhetsz egy darabkát a nyári hangulatból.

A borítóképen egy kis ízelítő az egyik projektünkből, melyet a magyar tervezésű Borneo line fonott táskával egészítettünk ki. Hamarosan jelentkezünk még több képpel. 

 

A kosár táskával garantált a nyári hangulat és a jó megjelenés, az alábbi darabok azonnal levettek a lábunkról! Hamarosan új projekttel érkezünk, ahol a magyar tervezésű Borneo táskát 

MÉG TÖBB TRENDING

000