Line Art – a vonalvezetés divatja

Line Art – a vonalvezetés divatja
2018-08-17 Babus

A line art stílusba olyan motívumok tartoznak, amelyeket egy vonallal készítenek el. Ez a műfaj a XX. század első felében jelent meg először, Picasso és Matisse műalkotásaiként. Ez a motívum lehet virágminta, egy épület vázlatos rajza vagy egy stilizált arc – a lehetőségek tárháza végtelen. Az idei évben pedig a divat és a dizájn minden területére betört, a lakberendezéstől kezdve egészen a tetoválóművészetig!

Poszterek, amelyek feldobják a hétköznapjainkat

Miután elköltözöl a szüleidtől és egy saját lakás, otthon teremtésén gondolkozol, felmerülhet a kérdés: ki vagy, milyen stílus jellemez téged leginkább, hogyan látod a saját személyiséged? Hiszen a lakberendezés is egy önkifejezési forma – aki meglátogat téged, a lakásod által betekintést nyerhet az érdeklődési köreidbe, a stílusodba és gondolkodásmódodba, a saját, személyes teredbe.

Érdemes időtálló, minőségi darabokkal körbevenned magad, ez pedig nem csak a bútorokra, de a dekorációra is érvényes. Itt jön képbe a line art! Egy hatalmas poszter ikonikus eleme lehet bármelyik szobának, ráadásul monokróm színeinek köszönhetően bármelyik stílushoz passzol! 

Vonalművészek

Peytil Faberge és Shaperalito poszterei ezt a minimalista vonalat követik, ezek a képek tökéletesen mutatnak egyszínű falon vagy akár egy túldíszített tapéta előtt is. A két arcforma modern Mona Lisa-ként figyel minket, és a legunalmasabb részeket is izgalmassá varázsolja a lakásodban.

A másik kedvencünk Amelie Hegardt – rajzai egyszerűek és ellenállhatatlanok. Első pillantásra csak egyszerű vonalakat látsz, de a vásznon megjelenő alakok igazi szenvedélyt árasztanak, ez az érzés pedig kihat az egész otthonodra.  

Szobrok – drótból való alkotás 

A XXI. századra leginkább a “rohanó” jelző illik, így a szobrászoknak, alkotóknak nincs idejük Michelangelóként óriási márvány tömbökből szobrokat faragni.

Itt került előtérbe a drót, mint fő alapanyag: a klasszikus line art minták, mint az arcok vagy a növény sziluettek egy csapásra megelevendnek, ahogy a 2D-ből a 3 dimenziós világba lépnek át.

Egyik kedvenc magyar művészünk, @tatjanafarkas a drótszobrászat mestere – művei egy sima, egyszínű falfelületet is remekül feldobnak, így tökéletes kiegészítői egy modern, minimalista lakásnak. 

 

Ékszerek, fülbevalók

Az ékszertrendek folyamatosan változnak, a választék pedig egyre csak bővül, így könnyen meglelheted a számodra legszimpatikusabb anyagokat, formákat, mintákat, amelyek egyedibbé teszik megjelenésed.

Itt is előtérbe kerültek a minimalista, drótból hajlított, absztrakt fülbevalók, melyek egyszerű vonalaikkal felfrissítik a leghétköznapibb szettet is. Az asszimmetria idén sem ment ki a divatból, így bátran kísérletezz a felemás darabokkal! 

Basic pólók egy kis csavarral

Ki ne szeretné a fehér, basic pólókat? Minden szettbe beépíthetőek és bármilyen kiegészítővel feldobhatod, hogy mindig más stílusban viselhesd: hol kicsit sportos, amikor városban intézkedős – futkosós napod van, hol elegáns, amikor egy partyra vagy hivatalos. Egy idő után azonban az ember kifogy az ötletekből, itt jönnek képbe a minimál, line art minták.


A Monki és az Artistic bae kínálatában is találsz hasonló darabokat, de nálunk az abszolút befutók a magyar divattervező, Nyeste Laura pólói! A megszokott arc motívum mellett kezek, levél minták is megjelennek a kollekciójában. Ráadásul ezek a csodás pólók már az Uptostyle shopban is elérhetőek – csapj le a kedvenc darabodra mielőbb!

 

Tetoválások

A tetoválás is egy eszköz, amellyel az emberek már évtizedek  óta kifejezik személyiségüket, hovatartozásukat a társadalomban.

Manapság nagy népszerűségnek örvend híres művészek arcképeinek vagy műveinek tetoválás beli rekreálása. Funfact, hogy az első egy vonallal készített alkotásokat is tetoválások inspirálták. Napjainkban Frida Kahlo arcképétől kezdve, Matisse és Picasso festményein át számos neves művész alkotásait stilizálták és varratták magukra a művek és a művészet – vagy csak a jó stílus – szerelmesei.

 

Reméljük, ez a trend hosszú életű lesz, hiszen a legegyszerűbb dolgokból is látványos jelenséget képez.

Írta: Nagy Martina

További cikkek amik még érdekelhetnek

jan04
  Rázódj vissza a munkába! – 5+1 tipp, hogy könnyebben visszarázódj a munka világába!

  Szeptembertől újra visszatérhetünk a munka világába, a rohanós reggelek perceibe és a megannyi tennivaló kavalkádjába. A motivált kezdéshez azonban elengedhetetlen egy jól megtervezett rutin, ami a napjaidat könnyíti és gyorsítja meg. Használd tippjeinket, hogy az iskola és munka szezont produktívan, halogatás nélkül és jókedvűen kezdhesd!

  dec07
  Stílusos karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak!
  Stílusos karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak!

  A karácsonyi ajándék vásárlás sohasem egyszerű, pláne ha férfiakról van szó. A szokásos barkács készlet, zokni, ing helyett idén gondolkozz valami különlegesebb ajándékban. Akár a párodról, apukádról, fiútestvéredről van szó, igyekezz minél személyesebb, hasznosabb, de nem utolsó sorban stílusos meglepetéssel előállni. Ebben szeretnénk most segíteni neked, ezért összegyűjtöttünk olyan minimalista ajándékokat, amelyeket egy férfi sem utasítana vissza! 

  nov30
  5+1 tipp az otthonos lakásért
  5+1 tipp az otthonos lakásért

  A környezetváltás mindig nehéz és sokaknak okoz fejfájást, hogyan is tehetnék otthonosabbá új lakásukat. Hogy megkönnyítsük számodra az egyébként sem egyszerű beköltözést, íme 5+1 tipp az otthonos lakásért!

  Sze20
  ARKK Copenhagen – Fiatalos lendület és skandináv minőség
  ARKK Copenhagen – Fiatalos lendület és skandináv minőség

  Te is régóta álmodozol már egy olyan sneakerről, mely minden vágyad megtestesítője, és melyben minden nap különlegesnek érezheted magad? Akkor nem kell tovább keresgélned, ugyanis elhoztuk neked az ARKK Copenhagen sportcipőket, egyenesen Dániából.