A letisztult álomotthon aranyszabályai

A letisztult álomotthon aranyszabályai
2016-10-15 Molnár Anett
In INTERIOR

Te is szeretnél a jelenlegi lakásodból egy letisztult álomotthont varázsolni?
Összeszedtünk pár szabályt és tippet, amikre érdemes odafigyelned!

1. Ha nem használod, rakd el!

 

Mindenképp úgy kell szortírozni a dolgaidat, hogy amit évente egyszer vagy kétszer használsz azt a szekrény legmélyére rakni kisebb-nagyobb dobozokban. A legbiztosabb az, ha ezek a dobozok fel is vannak címkézve, így nem kell sokáig keresgélni, hogy melyikbe raktad a tavaly anyukádtól karácsonyra kapott sütiformákat.
Ennek a szabálynak a segítségével a takarítás is garantáltabban rövidebb lesz!

2. Külön hely mindennek

 

Nagyon fontos, hogy mindent a megfelelő helyen végezzünk!
Ne az ágyban ebédeljünk és lehetőleg ne a konyhában akarjuk megírni a beadandónkat.
Érdemes külön kis helyeket alkotni, hogy mit, hol és mikor szeretnénk csinálni. Például egy relaxáló sarkot, ahol megihatunk egy csésze kávét, vagy akár a Cereal Magazine legújabb számát olvasgathatjuk.
A lényeg az, hogy ha mindent másik helyen csinálunk akkor egy idő után felbomlik az egyensúly bennünk is és a lakásban is egyaránt.

3. Megfelelő Wi-Fi lefedettség

 

Igen, ez is nagyon fontos! Ugye Te sem szereted, ha arrébb sétálsz lakáson belül és akadozik a Wi-Fi?
Manapság már mindenki online tölti az élete nagy részét. Azért, hogy ez gördülékenyen és nyugodtan tudjon történni, ezért elengedhetetlen a gyors net.
Ha nem jó az internet sebessége, akkor nem feltétlen a szolgáltató lehet a hibás. Akkor lesz igazán jó ha a rouoterünk is alapból jó minőségű. Tehát akinek régi van, azt érdemes minél előbb lecserélni. A házban ennek mindenképp egy központi helyen kell lennie, és lehetőleg olyan helyen ahol nem betonfal veszi körbe.

4. Színek

 

Mitől lesz egy letisztult lakás igazán letisztult?
Egy ilyen otthon tiszta, kellemes megjelenésű és nem utolsó sorban tele van pozitív energiákkal.
Ezt úgy érheted el, hogy nagy hangsúlyt fektetsz a visszafogottabb és halványabb színek használatára.
Mi a fehér falakat részesítjük előnyben, mert ezt a legkönnyebb kombinálni a festményekkel és a bútorokkal egyaránt.

5. Zene mindenhol

 

Ha szereted a zenét, és szeretnéd a házad a kedvenc dalaiddal megtölteni, akkor ajánlott beszerezni egy (vagy akár több is) hangfalat.
Legegyszerűbb ha olyat szerzel be amiket lehet telefonról is vezérelni. Ezért is javasolt a megfelelő Wi-Fi lefedettség!
Tökéletes hangzást nyújthat Neked egyik korábbi cikkünkben már említett BeoPlay S3 hangszóró, aminek természetes és tiszta hangzása van.
Az a jó benne, hogy a hangulathoz és az eseményhez megfelelően tudod hallgatni az egész lakásban a zenét.

Reméljük hasznosak voltak ezek a szabályok és Te is kipróbálod őket minél előbb!
Ha valamit kifelejtettünk azt nyugodtan megoszthatod velünk! 🙂

További cikkek amik még érdekelhetnek

jún23
Számold fel a káoszt! – Nyárindító rendszerezés
Számold fel a káoszt! – Nyárindító rendszerezés

A vizsgák és érettségik után nem árt rendbe hozni a körülötted keletkezett káoszt, amelyet az idő és energia hiánya okozott. A nyári felfrissülés elengedhetetlen ahhoz, hogy az őszi back-to-school időszak könnyebben menjen, de nem csak a nyaralás és a barátokkal töltött idő segíthet rajtad. Ha rendet teszel a környezetedben, még pihentetőbbé teheted a nyári kikapcsolódást, és hatékonyabb lehetsz a hétköznapokban – íme pár tipp a káosz felszámolására!

jún07
Design, kávé, Budapest
Design, kávé, Budapest

Egy nyári kiülős beszélgetés, egy magányosan, olvasással töltött délután, vagy akár egy hosszú, vizsgákra készülős, tanulós nap – mindent szebbé lehet varázsolni egy csésze finom kávéval! Még hangulatosabbá teheted a kávézás élményét, ha egy ízlésesen kialakított, letisztult környezetben fogyasztod el a kedvenc lattédat vagy limonádéd. Összegyűjtöttük a kedvenc budapesti kávézóinkat, ahol a design épp olyan fontos, mint a jó minőségű, finom kávé.

máj19
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

ápr26
Energikus reggel-produktív munkanapok
Energikus reggel-produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban a reggeli rutinon múlik. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól jobban figyelj oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy érzed magad a bőrödben.