Koppenhágai Divathét dióhéjban

Koppenhágai Divathét dióhéjban
2016-02-11 uptostyle.hu
In FASHION

Előző héten lezajlott a Koppenhágai Divathét, nekünk pedig már második alkalommal volt lehetőségünk kiutazni Dánia fővárosába, hogy részt vehessünk a skandináv szenzáción. Az oldalon Te is végigkövethetted a bemutatókat és eseményeket, ha lemaradtál volna itt pótolhatod. Végezetül pedig itt egy rövid összefoglaló az élményekről, benyomásokról.

Street style a koppenhagai divatheten 2016AW

Az augusztusi időpont után, a mostani szezonban is meglátogattuk a kint élőket, hogy közösen részesei lehessünk és elhozhassuk neked a dán esztétikát és stílust.

Másodikán érkeztünk, hogy ráhangolódjunk a városra és a divatvilág pezsgésére, hiszen másnap kezdődött is, amire már fél éve vártunk. Igyekeztünk minden reggel korán kelni, hogy kihasználhassuk a napot, hogy minden bemutatón ott lehessünk. Természetesen ehhez minden reggel és délután szükségünk volt egy nagy adag lattéra, hiszen fáradtan a legérdekesebb bemutatónál is izgalmasabb a szemhéjunk belső része.
Koppenhága utcáit már első nap ellepték a lenyűgöző outfitek, kiegészítők, mi nem győztük kapkodni a fejünket. Igyekeztünk nyitva tartani a szemünk, figyelni a részletekre, inspirálódni néhány szettből, hiszen ilyet itthon – már csak a különböző temperamentum, stílus miatt – se látunk. Rengeteg üzletet, helyszínt, eseményt vontak be a Divathétre (plusz a Koppenhágai Divat Fesztivál), sokat mászkáltunk emiatt a városban, de abszolút megérte, hisz a városból is többet láthattunk. 

A legtöbb bemutatónak a Városháza adta a helyet, ebben az épületben volt a Koppenhágai Divat Konferencia, ahol a dán külügyminiszter beszélt a tudatos ruhavásárlásról, majd következett megnyitó show, ahol személyesen jelen volt a dán koronahercegnő. Szinte az egész épület földszintjét a Divathétnek rendelték alá, minket mindhárom nap képes volt lenyűgözni az épület is – csak úgy, mint az egész város. 

Ebben az évben a fashion showkon kívül több kollekció bemutatóra is eljutottunk, mindegyik tartogatott valamilyen meglepetést. A Modström reggeli teázása például egy egészen hajnali, de annál meghittebb, barátibb hangulatú esemény volt. Hasonló volt a Weekday kollekciójának prezentálása, bár más volt a benyomás, de ugyanolyan otthonos és baráti fogadtatásban részesültünk.
Han Kjobenhavn showjának pedig Christiania adott helyet, nem meglepő módon tökéletes választás volt a kollekció bemutatására.

Ezek az események és bemutatók segítettek nekünk a várost jobban megismerni – Ellen Pedersen őszi-téli férfikollekcióját például a Kerek toronyban csodálhattuk meg -, így nevezetes helyre is eljuthattunk. Persze nem volt mindig ilyen egyszerű megtalálni a bemutatók helyszínét, egyszer például majdnem lekéstünk egy showt, mert követtünk két stílusos fiatalt, azt gondolva, hogy ilyen szerelésben csak is arra a bizonyos kollekció prezentálására igyekeznek. Kiderült, hogy tévedtünk, mert egyértelműen haza mentek, valószínűleg ebédelni. 😀 

A rövid itt tartózkodásunk alatt előfordult, hogy szét kellett szakadnunk, mert egyszerre több eseményen volt jelenésünk. Szerda este, miközben Borka és Gréta interjút készített Barbara í Gonginivel a Városházánál, addig Anett, Priszci és Viktor a Disney eseményen csápolt. Annyira jól sikerült nekik, hogy beszerveztek egy új tagot a szerkesztőségbe, becses nevén Miklóst. Bár sok mindenben nem tudott segíteni, és a hidegben összeszottyadt, azért megtettük a lakás hangulatfelelősének. Hamarosan, outfit bejegyzéseinkben láthatjátok viszont.

A Divathét utolsó napján szorítottunk időt, (szétváltunk) és ellátogattunk a Revolver Trade Showra, amit tavaly sem hagytunk ki. Ez a hatalmas vásár kihagyhatatlan a divatra érzékenyek számára, hiszen itt rengeteg márka sorakoztatja fel szezonális kollekcióit. Hatalmas a választék és minden brandnek meg van a maga története, amit szívesen megosztanak velünk a márka bennfentesei.
A Revolver nemcsak a szemünknek volt kielégítő, hanem rengeteg pozitív benyomás is érte csapatunkat…ráadásul nem kellett túl messzire mennünk a belvárosi forgatagtól sem. A márkák képviselői kedvesen válaszoltak és meséltek a brandről, volt olyan stand, ahol italt, vagy apró szuvenírt kapott a lelkes érdeklődő. Nem volt rövid idő bejárni a trade show két nagy labirintusát (egyik hatalmas raktárban az ismertebb márkák pakoltak ki, a másikban a kevésbé híresek), a lábunk is kellemesen sajgott utána, de hasznos és kihagyhatatlan programként emlékszünk vissza rá.

Szinte minden bemutatón, vagy eseményen volt valami egyedi, a szervezők nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, de nemcsak a Divathét keretén belül, hanem az egész városban, amerre jártunk. Két esemény között, ha nem épp rohantunk a következőre, kávé után kutattunk és meg is találtuk esetek többségében. Utolsó nap még volt időnk folytatni a városnézést, így tettünk egy sétát a belvárosban, mielőtt indult a gépünk.

Hihetetlen élmény volt számunkra ez a néhány nap, túlcsordultunk divattal és beleszerettünk Koppenhágába. A csapat dániai tagjai segítségével megismertük a környéket és könnyebben eligazodtunk a jellegzetes skandináv házak közt. A város, a Divathét hangulata, atmoszférája erős benyomással volt ránk, valószínűleg következő projektjeinket is inspirálni fogja a város, ahol sosincs szélcsend. 

További cikkek amik még érdekelhetnek

máj18
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
By

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kedvenc helyeinket, tervezőinket, helyi üzleteinket támogassuk ebben a nehéz időszakban és utána is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük nektek pár olyan hazai és nemzetközi vállalkozást, akiknél szívesen vásárolunk Mi is, így Nektek is bátran tudjuk ajánlani!

máj13
Tavasz végi lookbook – Így rétegezz!
Tavasz végi lookbook – Így rétegezz!

Az UPTOSTYLE csapata most bemutatja Neked, hogyan öltözz rétegesen és stílusosan a szeszélyes, tavasz végi időjáráshoz vagy a nyári estékhez illően.

máj11
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

A home office ideje alatt hajlamosak vagyunk ellustulni, így könnyen összegyűlhetnek a feladataink. A ideális napirend elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonról is produktív legyél. Ha még nincs bevált módszered ez a lista segít majd, hogy hatékonyan dolgozz otthonról is!

máj08
Alapdarabok a nyárra
Alapdarabok a nyárra
By

Reméljük hamarosan az itthoni melegítő szetteket szuper nyári összeállításokra cserélhetjük. Cikkünkben olyan nyári alapdarabokat mutatunk be, melyek nem csak az aktuális trendnek megfelelőek, de roppant kényelmesek is. Ha szeretnéd tudni, mik az idei nyári must-have darabok, olvass tovább!