Koppenhágai Divathét – CPHFW-SS17

Koppenhágai Divathét – CPHFW-SS17
2016-08-11 Greta Dobai
In FASHION

Copenhagen Fashion Week- SS17

Augusztus 10- Újra a divat berkekben!

A Koppenhágai Divathét ismét itt van! Ezúttal csapatunk kicsit megfogyatkozva, Priszci és Anett nélkül vágott bele a 3 napba. Az Uptostyle-t Viktor és Greta képviselte a fronton.

Elmondhatjuk, hogy ez a divathét nem a megszokott módon indult… az első nap közepére ugyanis kialakult egy látszólag nagy diemma. Miért is ne, ugye 15 fok volt reggel ( Köszönjük Dánia a közreműködést!), amit délutáni eső tetőzött. Ez még magában nem lett volna baj, de a téli fashionweekkel ellentétben, a bemutatók nem egy helyen, hanem szétszórva a városban helyezkedtek el. A zuhét végül megúsztuk és tartalmas kis napot tudhattunk magunk mögött!

 

Fonnesbech

 

Az első bemutató, nem más volt, mint a fenntartható divat egyik ikonikus tagja, a dán Fonnesbech! A modern luxus képviselőjeként nem hazudtolták meg magukat, egy igazán elegáns rendezvényen vehettünk részt.

Rozmaringos gin és andalító zene társaságában csodálhattuk meg a legújabb darabokat a mesterséges tengerparton. Részletes beszámolóért és még több képért kattints tovább a gombra!

Ez után egy kis kávé szünet következett az egyik kedvenc koppenhágai kávézónkban, ami végül pánikba torkollott, ugyanis elkezdet zuhogni.

A következő esemény a FAN OUT kiállítás csak egy saroknyira volt, illetve csak egy özönvíz választotta el tőlünk 🙂

Szerencsére Dánia könyörült rajtunk és még időben elállt az eső, így át tudtunk futni a kiállításra, ahol a télen megismert Laurával, a Stinus It  bloggerinájával is találkoztunk.

A kiállítás célja az volt, hogy létrehozzon egy kreatív közösséget, ahol design, zene, művészet és divat keveredik a levegőben.

A kiállítók csoportja a showkon túlmutató divatot illusztrálták alkotásaikkal, ezzel is egy görbe tükröt állítva a reklámokra épített társadalomnak.

A kiállított darabok mindennek mondhatók voltak, csak átlagosnak és unalmasnak nem. Legalább hároszor körbe kellett járnunk, hogy megcsodáljuk az abszurd, meghökkentő és vicces darabokat.

Fashion week outfit 

Mielőtt tova suhantunk volna a következő showra, gyorsan lőttünk egy-két outfit képet Lauráról… az új outfit posztot hamarosan láthatjátok, addig is itt egy kis sneek peak!  Anyyit elárulunk, hogy egy dán ékszermárka, a Hvisk és a Cluse is szerepel benne 🙂 

Han Kjøbenhavn show

A fotózás után az egyik kedvenc divatbemutatónkra tekertünk el, harcolva a természeti elemekkel. A  Han Kjøbenhavn show ismét kitett magáért, és ezúttal a kulisszák mögé is betekinthettünk, illetve olyan “hírességek” mellett foglalhattunk helyet, mint a Vouge UK szerkesztője vagy Le21éme fotósa. A teljes beszámolóért és a képekért kattints lejjebb!  🙂