Írország a fővároson kívül – Képes beszámoló Galway tájáról

Írország a fővároson kívül – Képes beszámoló Galway tájáról
2017-02-07 Molnár Anett
In LIFE

Azokban az útikönyvekben amiket olvasni szoktunk a legtöbb szó mindig a fővárosról esik, így háttérbe szorulnak a vidéki városok.

Egy főváros (ami lényegesebben fejlettebb és gazdagabb egy vidéki városnál) nem adja vissza az egész ország hangulatát, azt amitől olyanná válik az a társadalom és kultúra amilyen. Ha igazán meg szeretnél ismerni egy adott nemzetet akkor mindenképp érdemes körbenézni a fővároson kívül is.

Ha valaki teljesen ki akar kapcsolódni, elvonulni a világ és a sok turista elől, akkor annak csak Galway megye környékét és az Aran-szigeteket tudnánk ajánlani. Ez a rész Írország nyugati oldalon található az Atlanti-óceán partján, Dublintól két-három órányira. 

Télen-nyáron tökéletes üdülési lehetőség lehet, mert itt a hó nem esik csak az eső (de az nagyon!). Ezért nem érdemes elindulni a RAINS táskák és esőkabátok nélkül sem!

Az egyik leggyönyörűbb és leglátogatottabb hely, az a Moher-sziklák, ami egy függőleges sziklafal az óceán partján. Tisztább időben láthatjuk innen az Aran-szigeteket is. Ide mindenképp érdemes áthajózni vagy repülni, mert nemcsak csodálatos képeket lehet készíteni, hanem egy életre szóló élmény is marad a látványa. 

Aki egy kicsit szeretne azért kimozdulni, ismerkedni külföldiekkel vagy csak egy jót akar szórakozni annak mindenképp ajánljuk a Galway Nemzetközi Művészeti Fesztivált. A világ számos tájáról érkeznek ide előadók, táncosok és művészek egyaránt. Ezt általában július első heteiben szokták megtartani. 

Kötelező turistalátványosság, hogy ha Írországban jársz, a legrégebbi bencés apátság az országban, a Kylemore. A neogótikus-romantikus várkastély a Kylemore-tó partján található a Twelve Bens partjainál. Útközben is gyönyörű a táj, érdemes néha megállni az óceán parton vagy az apátság közelében a Connemara Nemzeti Parkban, ahol lehet túrázni meg fotózni is egy kicsit.

Tehát ha Írországban járnál akkor semmiképp se feledkezz meg az esőkabátról és mindenképp próbáld ki az ír kávét és az ír söröket!