IDŐUTAZÁS A LETTERBOARDDAL

IDŐUTAZÁS A LETTERBOARDDAL
2017-03-31 Adel

A divat körforgásában mindennapos, hogy ami tegnap még trendinek számított, az mára már elavult. Vegyük csak a trapéz nadrágok esetét – a 80-as éveket idéző daraboktól pár éve még kivert minket a víz, mára viszont kezdünk megbarátkozni velük. Bizonyos trendek pedig egyszerűen a feledés homályába merülnek. Ez történt az egykori betűtáblával is, melyet az utókor támasztott fel hamvaiból és varázsolt belőle elengedhetetlen dizájn holmit.

000

Az újdonságnak tűnő dekorelem korántsem olyan fiatal, mint hinnénk. Sőt! Mielőtt a digitális technika elkezdte meghódítani a világot, a betűtáblák aranykorukat élték. A kávézók, éttermek elengedhetetlen kelléke volt, de az iskolákban is szép számmal tartották. Idővel azonban elavulttá váltak, főleg egyszerű betűtípusaik és természetesen a trendváltozás miatt. Néhány irodaházat és retró létesítményt kivéve már alig volt fellelhető. A letterboard ideje lejárt. De most, sok-sok évvel később visszatért az „élők sorába”, letisztult, modern dizájnnal felruházva. A táblákat látva nincs több kérdésünk, hogy mi lesz a legújabb trend a lakberendezés terén. Illetve mégis: hol tudnánk elhelyezni ezeket a csodás minimalista letterboardokat? Íme egy kis segítség, hogyan csempéssz egy kis nosztalgiát a nap minden szakába!

7:30 Ahol a reggeli kávéd veszed

Az elmúlt években sorra nyitottak meg az újhullámos kávézók, amik igyekeznek mindig valami újat mutatni, amivel meggyőzhetnek, hogy náluk idd a napi feketéd. Mint a legtöbb vendéglátó egységnél, itt is fontos a belső légkör, ami nagyrészt a berendezésen múlik – másrészt pedig a kiszolgáláson (de sajnos baristákat még nem árulunk a shopban). A kávé is finomabbnak hat, ha egy vintage letterboardról rendeled.

 8:00 Ahol a munka folyik

Akár egy irodában ülsz naphosszat, vagy az iskolában okítod a fiatalabb generációt, mindenképpen hasznát veszed ennek a kis táblácskának. Használd üzenőtáblaként, ahova felírod a meetingek időpontját  vagy akár a teendőidet, de a prezentációknál is kiválóan hasznosíthatod! A tanulás – és tanítás – is sokkal könnyebben megy, ha látvány is tartozik a tananyaghoz, de a tanterem nagyszerű díszévé is válhat néhány híres költő idézetével.

12:00 Ahol a finom falatok várnak

Tudtad, hogy a kellemes környezetben elfogyasztott étel jó hatással van az emésztésre? Nem hiába törekszik minden étterem a hangulatos belső dizájnra. Itt az ideje az lecserélni a krétával írt menüsort – ráadásul így nem fenyeget senkit az a veszély, hogy az utcán álló táblát esetleg elmossa az eső. Egy étterem pedig nem létezik étlap nélkül – a letterboard étlap pedig egy olyan dolog, ami miatt már megéri rendelni!

17:00 Ahol Jamie Olivert játszunk

A konyha egy szentély minden szakács számára – egy 5 csillagos séfnek ugyanúgy, mint annak, akinek a főzőtudománya egy rántottában merül ki. A szentélybe pedig csak olyan kiegészítő dukál, ami emeli a konyha színvonalát. A hűtőre mágnesezett cetlik kora lejárt! Így biztos nem kerüli el figyelmedet a bevásárlólista, de a fontos üzeneteket és a heti menüt is kiírhatod.

19:00 Ahol folytatódik a napi robot

A tökéletes dolgozósarok kialakításáról már írtunk, így nem újdonság, hogy az otthoni munkához is elengedhetetlen a letterboard. Legyen szó a kedvenc motivációs mondatodról, a fontos elintéznivalók kiemeléséről vagy ha csak fel akarod dobni az íróasztalod környezetét. Minden esetben megállja a helyét!

22:00 Ahol véget ér a nap

Fontos, hogy a hálószobád egy olyan helyiség legyen, ahol biztonságban és stresszmentesen érzed magad. Egy hely, ahol semmi sem emlékeztet a mindennapi problémákra, a közelgő megbeszélésekre vagy a másnapi dolgozatra. A pihenéshez pedig olyan dekoráció szükséges, mely segíti a relaxációt, a nyugodt alvást. A zsúfolt, esetleg túl színes alvótér zavarhat ebben, így inkább a letisztultabb berendezésre törekedj! Az interneten pedig számos olyan mantra és idézet található, amit ha elalvás előtt olvasgatsz, jó hatással lesz a pihenésre. És hogy ötvözd a kellemeset a hasznossal? Természetesen a letterboarddal!

Végezetül már csak egy kérdésünk maradt: mégis mi ez a nagy felhajtás? A válasz nem meglepő: az Uptostyle shop legújabb terméke a letterboard – és csak arra vár, hogy végezze a feladatát, mint sokszínű dekorációs elem. Minket már levett a lábunkról – és téged?

További cikkek, amik még érdekelhetnek

jún23
Számold fel a káoszt! – Nyárindító rendszerezés
Számold fel a káoszt! – Nyárindító rendszerezés

A vizsgák és érettségik után nem árt rendbe hozni a körülötted keletkezett káoszt, amelyet az idő és energia hiánya okozott. A nyári felfrissülés elengedhetetlen ahhoz, hogy az őszi back-to-school időszak könnyebben menjen, de nem csak a nyaralás és a barátokkal töltött idő segíthet rajtad. Ha rendet teszel a környezetedben, még pihentetőbbé teheted a nyári kikapcsolódást, és hatékonyabb lehetsz a hétköznapokban – íme pár tipp a káosz felszámolására!

jún07
Design, kávé, Budapest
Design, kávé, Budapest

Egy nyári kiülős beszélgetés, egy magányosan, olvasással töltött délután, vagy akár egy hosszú, vizsgákra készülős, tanulós nap – mindent szebbé lehet varázsolni egy csésze finom kávéval! Még hangulatosabbá teheted a kávézás élményét, ha egy ízlésesen kialakított, letisztult környezetben fogyasztod el a kedvenc lattédat vagy limonádéd. Összegyűjtöttük a kedvenc budapesti kávézóinkat, ahol a design épp olyan fontos, mint a jó minőségű, finom kávé.

máj19
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

ápr26
Energikus reggel-produktív munkanapok
Energikus reggel-produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban a reggeli rutinon múlik. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól jobban figyelj oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy érzed magad a bőrödben.