Hungarian Girlbosses- Daubner Anna

Hungarian Girlbosses- Daubner Anna
2017-12-21 Gáspár Dominika

December havi Hungarian Girlbossunk nem más, mint Daubner Anna. Egyik kedvenc magyar designerünk idén egy különleges, karácsonyi kollekcióval rukkolt elő, amiről olvashattok is az alábbiakban. Anna 2014-ben alapított saját márkát mely egyre sikeresebb, és minden szezonban újabb és újabb csodás kollekcióval lep meg minket. A következőkben a karrierjéről, munkafolyamatokról, illetve különleges Ünnepi kollekciójáról faggattuk.

Mikor döntöttél úgy, hogy ruhatervezéssel szeretnél foglalkozni?

Az a típus vagyok, akit mindig is a kreatív dolgok érdekeltek, szerintem körülbelül 10 éves korom óta tudom, hogy a ruhatervezéssel szeretnék foglalkozni.

Mi a márkád legfőbb üzenete?

Érezd jól magad a bőrödben, abban amit viselsz, legyél magabiztos azzal kapcsolatban amit csinálsz és merj kilógni a sorból minden nap!

Mi alapján tervezed meg a kollekciók egy-egy darabjátt? Milyen szempontok alapján készíted el a ruhákat?

Mindig vannak olyan darabok, amiket nagyon szeretnék beletenni egy kollekcióba, legyen ez egy típusú szoknya vagy akár egy bizonyos anyagból tervezett kabát. Vannak olyan elképzelések, amiket egészen az elkészült ruháig bizonygatnom kell a munkatársaimnak, hogy a végeredmény szuper lesz. Már megtanultam, hogy bele kell állni ilyen szituációkba, nagyon fontos a kreatív feladatokban, hogy az ember a megérzéseire hallgasson! Fontos szempont, hogy kényelmesek legyenek a ruhák, legyenek egyszerűbb darabok, de olyan látványosabbak is, amik ennek ellenére beilleszthetőek egy már meglévő ruhatárba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Milyen tervezőknél gyakornokoskodtál Londonban? Mik voltak a legfontosabb tapasztalataid ezen évek alatt?

Ozwald Boetengnél voltam hosszabb ideig, ez ugyan teljesen más volt, mint amit valaha csinálni szerettem volna, hiszen ők főleg férfi öltönyöket terveznek. A Londonban töltött 3 év alatt megtanultam egy teljesen másfajta munkamorált, mint ami itthon van, megtanultam sokkal gyorsabban és alaposabban dolgozni, meg úgy általában felnőttem.

Inkább magyar, vagy külföldi embereknek szól a márka?

Azt mondanám, hogy vannak olyan darabok, amiket sokan szeretnek felvenni itthon és vannak olyanok, amiket inkább külföldön tudok elképzeni.

Volt már olyan, hogy valaki megkeresett és személyre szabottan készítettél neki ruhát, vagy inkább nagyobb közönségnek tervezel?

Szoktam esküvői ruhákat vállalni évente néhányszor, nagyon szeretem ezeket a projektetet is, teljesen már oldalról kell megközelíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen folyamatokon keresztül születik meg egy kollekció?

A tervezési és az inspirációs fázis mindig a leghosszabb nálam, utána már sokkal gyorsabban történik a többi.

Mitől különleges az idei karácsonyi kollekciód? Hogyan jött az ötlet, hogy idén kiadj egy kifejezetten Ünnepekre szabott kollekciót?

Tavaly is voltak kifejezetten karácsonyi darabok, mert ilyenkor mindenki szeret kicsit csillogóbban öltözködni.

Mik a jövőbeli terveid? Min dolgozol jelenleg?

A jövő téli kollekción és sok izgalmas 2018-as eseményen a Punch Storeba

Mi a kedvenc kutyafajtád?

A sajátom kutyámé, az agár!

Reméljük a ti tetszéseteket is elnyerték Anna ruhái, illetve a gyönyörű karácsonyi kollekciója. Ti miben ünneplitek idén a karácsonyt?

 

További cikkek amik még érdekelhetnek

aug04
Gardrób rendszerezés  – 5+1 tipp a rendezett ruhatárhoz
Gardrób rendszerezés – 5+1 tipp a rendezett ruhatárhoz

Te is gyakran találkozol a “nincs mit felvennem” érzéssel, miközben a szekrényed telis tele van ruhákkal? A nagy része persze felesleges, alig használt, szentimentális okokból őrzött “kincs”, de szinte biztos, hogy néhány darabnak a létezéséről is elfeledkeztél! A továbbiakban pár hasznos tippet és tanácsot osztunk meg, hogy könnyen rendbe tedd a ruhatárad – és a lelki békéd – egy mindent átfogó gardrób rendszerezés keretein belül!  

aug03
F mint Feeric Fashion Week
F mint Feeric Fashion Week

Erdélyben már tíz éve megrendezésre kerül a Feeric Fashion Week, melyre a világ minden szegletéből érkeznek tervezők, Máltától egészen Argentináig. Továbbá, a közönség lehetőséget kap, hogy a román márkákat is jobban megismerje. Ha ez nem lenne elég, nincs két olyan individuális show, melyet egy helyszínen tartanának: egy malomtól kezdve, az Avrig-i nyári Brukenthal palotán át az óváros főteréig számos izgalmas tér ad helyet a kollekciók bemutatására.

Júl30
31 NAPOS MINIMALISTA KIHÍVÁS
31 NAPOS MINIMALISTA KIHÍVÁS

A nyár utolsó hónapjára izgalmas kihívással készül neked az Uptostyle csapata! Lassan vége a nyári szünetnek és a szabadságnak, hiszen szeptembertől mindenki visszatér a mókuskerékbe.  Hogy sokkal gördülékenyebben menjen az átállás, létrehoztunk egy minimalista kihívást, mely teljesítésével nemcsak a felkészülést könnyítheted meg, de egy egészen új életmódot is megtapasztalhatsz!

Júl22
Ukrainian Fashion Week 2018 – International Young Designers Contest
Ukrainian Fashion Week 2018 – International Young Designers Contest
By

Vetlényi Alma divattervező lett az, aki Magyarországot képviselhette az International Young Designers Contest-en, az eseményről pedig mi tudósíthattunk, egyenesen az Ukrán Fashion Weekről! Cikkünkben összefoglalónkat olvashatod, melyből Alma kollekciója mellett 2 olyan dizájnerét is megismerheted, akik ugyancsak a letisztult és minőségi stílust képviselik!