Hungarian Girlbosses- Daubner Anna

Hungarian Girlbosses- Daubner Anna
2017-12-21 Gáspár Dominika

December havi Hungarian Girlbossunk nem más, mint Daubner Anna. Egyik kedvenc magyar designerünk idén egy különleges, karácsonyi kollekcióval rukkolt elő, amiről olvashattok is az alábbiakban. Anna 2014-ben alapított saját márkát mely egyre sikeresebb, és minden szezonban újabb és újabb csodás kollekcióval lep meg minket. A következőkben a karrierjéről, munkafolyamatokról, illetve különleges Ünnepi kollekciójáról faggattuk.

Mikor döntöttél úgy, hogy ruhatervezéssel szeretnél foglalkozni?

Az a típus vagyok, akit mindig is a kreatív dolgok érdekeltek, szerintem körülbelül 10 éves korom óta tudom, hogy a ruhatervezéssel szeretnék foglalkozni.

Mi a márkád legfőbb üzenete?

Érezd jól magad a bőrödben, abban amit viselsz, legyél magabiztos azzal kapcsolatban amit csinálsz és merj kilógni a sorból minden nap!

Mi alapján tervezed meg a kollekciók egy-egy darabjátt? Milyen szempontok alapján készíted el a ruhákat?

Mindig vannak olyan darabok, amiket nagyon szeretnék beletenni egy kollekcióba, legyen ez egy típusú szoknya vagy akár egy bizonyos anyagból tervezett kabát. Vannak olyan elképzelések, amiket egészen az elkészült ruháig bizonygatnom kell a munkatársaimnak, hogy a végeredmény szuper lesz. Már megtanultam, hogy bele kell állni ilyen szituációkba, nagyon fontos a kreatív feladatokban, hogy az ember a megérzéseire hallgasson! Fontos szempont, hogy kényelmesek legyenek a ruhák, legyenek egyszerűbb darabok, de olyan látványosabbak is, amik ennek ellenére beilleszthetőek egy már meglévő ruhatárba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Milyen tervezőknél gyakornokoskodtál Londonban? Mik voltak a legfontosabb tapasztalataid ezen évek alatt?

Ozwald Boetengnél voltam hosszabb ideig, ez ugyan teljesen más volt, mint amit valaha csinálni szerettem volna, hiszen ők főleg férfi öltönyöket terveznek. A Londonban töltött 3 év alatt megtanultam egy teljesen másfajta munkamorált, mint ami itthon van, megtanultam sokkal gyorsabban és alaposabban dolgozni, meg úgy általában felnőttem.

Inkább magyar, vagy külföldi embereknek szól a márka?

Azt mondanám, hogy vannak olyan darabok, amiket sokan szeretnek felvenni itthon és vannak olyanok, amiket inkább külföldön tudok elképzeni.

Volt már olyan, hogy valaki megkeresett és személyre szabottan készítettél neki ruhát, vagy inkább nagyobb közönségnek tervezel?

Szoktam esküvői ruhákat vállalni évente néhányszor, nagyon szeretem ezeket a projektetet is, teljesen már oldalról kell megközelíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen folyamatokon keresztül születik meg egy kollekció?

A tervezési és az inspirációs fázis mindig a leghosszabb nálam, utána már sokkal gyorsabban történik a többi.

Mitől különleges az idei karácsonyi kollekciód? Hogyan jött az ötlet, hogy idén kiadj egy kifejezetten Ünnepekre szabott kollekciót?

Tavaly is voltak kifejezetten karácsonyi darabok, mert ilyenkor mindenki szeret kicsit csillogóbban öltözködni.

Mik a jövőbeli terveid? Min dolgozol jelenleg?

A jövő téli kollekción és sok izgalmas 2018-as eseményen a Punch Storeba

Mi a kedvenc kutyafajtád?

A sajátom kutyámé, az agár!

Reméljük a ti tetszéseteket is elnyerték Anna ruhái, illetve a gyönyörű karácsonyi kollekciója. Ti miben ünneplitek idén a karácsonyt?

 

További cikkek amik még érdekelhetnek

feb16
Budapest legmenőbb design bútor lelőhelyei
Budapest legmenőbb design bútor lelőhelyei
By / No Comments

Ha érdekel, hogy hol találod Budapesten a legmenőbb design bútorokat – legyen szó skandináv, vagy letisztult és modern stílusról – olvasd el cikkünket, amelyben kedvenc lelőhelyeinket gyűjtöttük össze!

feb15
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
By / No Comments

A magabiztos emberek erőt, energiát, dinamikusságot árasztanak, jó a közelükben lenni. Ilyenkor mi is úgy érezzük feltöltődünk, új erőre kapunk. Mondhatjuk, hogy ez a tulajdonság az ember veleszületett sajátossága, de a jó hír, hogy tanulható jellegzetesség, és még önismereti könyvek tömkelegét sem kell áttanulmányoznod hozzá.

feb13
Valentin-nap egész évben
Valentin-nap egész évben
By / No Comments

Mi lenne, ha minden reggel egy mosollyal keltenéd a párod, összedobnál neki egy gyümölcssalátát reggelire, öleléssel köszönnél el tőle munkába indulva, érdeklődnél, hogy telik a napja, kávéval várnád a kedvenc kávézójából, vagy kibontanátok egy üveg bort a közös vacsorához és beszélgetnétek? A Valentin-nap nem kell, hogy csak egy nap legyen!

feb11
Japandi-A dán design és a japán stílus találkozása
Japandi-A dán design és a japán stílus találkozása
By / No Comments

A Japandi a legújabb lakberendezési stílus ami meghódítja a világot és a minimalizmust kedvelők szívét. Hogy milyen is a dán és a japán design tökéletes fúziója? Cikkünkből most megtudhatod! Ismerd meg a Japandi lakberendezési stílus elegáns, letisztult formavilágát, otthonos hangulatát. Ha pedig téged is magával ragad, találsz néhány tippet amivel feldobhatod lakásod enteriőrét.