Hungarian Girlbosses- Daubner Anna

Hungarian Girlbosses- Daubner Anna
2017-12-21 Gáspár Dominika

December havi Hungarian Girlbossunk nem más, mint Daubner Anna. Egyik kedvenc magyar designerünk idén egy különleges, karácsonyi kollekcióval rukkolt elő, amiről olvashattok is az alábbiakban. Anna 2014-ben alapított saját márkát mely egyre sikeresebb, és minden szezonban újabb és újabb csodás kollekcióval lep meg minket. A következőkben a karrierjéről, munkafolyamatokról, illetve különleges Ünnepi kollekciójáról faggattuk.

Mikor döntöttél úgy, hogy ruhatervezéssel szeretnél foglalkozni?

Az a típus vagyok, akit mindig is a kreatív dolgok érdekeltek, szerintem körülbelül 10 éves korom óta tudom, hogy a ruhatervezéssel szeretnék foglalkozni.

Mi a márkád legfőbb üzenete?

Érezd jól magad a bőrödben, abban amit viselsz, legyél magabiztos azzal kapcsolatban amit csinálsz és merj kilógni a sorból minden nap!

Mi alapján tervezed meg a kollekciók egy-egy darabjátt? Milyen szempontok alapján készíted el a ruhákat?

Mindig vannak olyan darabok, amiket nagyon szeretnék beletenni egy kollekcióba, legyen ez egy típusú szoknya vagy akár egy bizonyos anyagból tervezett kabát. Vannak olyan elképzelések, amiket egészen az elkészült ruháig bizonygatnom kell a munkatársaimnak, hogy a végeredmény szuper lesz. Már megtanultam, hogy bele kell állni ilyen szituációkba, nagyon fontos a kreatív feladatokban, hogy az ember a megérzéseire hallgasson! Fontos szempont, hogy kényelmesek legyenek a ruhák, legyenek egyszerűbb darabok, de olyan látványosabbak is, amik ennek ellenére beilleszthetőek egy már meglévő ruhatárba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Milyen tervezőknél gyakornokoskodtál Londonban? Mik voltak a legfontosabb tapasztalataid ezen évek alatt?

Ozwald Boetengnél voltam hosszabb ideig, ez ugyan teljesen más volt, mint amit valaha csinálni szerettem volna, hiszen ők főleg férfi öltönyöket terveznek. A Londonban töltött 3 év alatt megtanultam egy teljesen másfajta munkamorált, mint ami itthon van, megtanultam sokkal gyorsabban és alaposabban dolgozni, meg úgy általában felnőttem.

Inkább magyar, vagy külföldi embereknek szól a márka?

Azt mondanám, hogy vannak olyan darabok, amiket sokan szeretnek felvenni itthon és vannak olyanok, amiket inkább külföldön tudok elképzeni.

Volt már olyan, hogy valaki megkeresett és személyre szabottan készítettél neki ruhát, vagy inkább nagyobb közönségnek tervezel?

Szoktam esküvői ruhákat vállalni évente néhányszor, nagyon szeretem ezeket a projektetet is, teljesen már oldalról kell megközelíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen folyamatokon keresztül születik meg egy kollekció?

A tervezési és az inspirációs fázis mindig a leghosszabb nálam, utána már sokkal gyorsabban történik a többi.

Mitől különleges az idei karácsonyi kollekciód? Hogyan jött az ötlet, hogy idén kiadj egy kifejezetten Ünnepekre szabott kollekciót?

Tavaly is voltak kifejezetten karácsonyi darabok, mert ilyenkor mindenki szeret kicsit csillogóbban öltözködni.

Mik a jövőbeli terveid? Min dolgozol jelenleg?

A jövő téli kollekción és sok izgalmas 2018-as eseményen a Punch Storeba

Mi a kedvenc kutyafajtád?

A sajátom kutyámé, az agár!

Reméljük a ti tetszéseteket is elnyerték Anna ruhái, illetve a gyönyörű karácsonyi kollekciója. Ti miben ünneplitek idén a karácsonyt?

 

További cikkek amik még érdekelhetnek

máj25
Tavaszi otthon frissítés
Tavaszi otthon frissítés

Otthon is szükség van a megújulásra, nem véletlenül rukkolnak elő a designcégek újabb és újabb kollekciókkal. Az enteriőrtrendek is folyamatosan alakulnak, úgyhogy érdemes mindig figyelni, milyen új darabok jelennek meg a lakberendezési boltok kínálatában.Érdemes amúgy itt is évszakok alapján gondolkozni, és az alapdarabok meghagyásával stylingolni otthonodat néhány új kiegészítővel. Meg is mutatjuk néhány kedvencünket, hogy könnyebb legyen a választás.

máj23
BCEFW street style
BCEFW street style
By

A divathetekre nemcsak a tervezők legújabb kollekcióinak bemutatói miatt érdemes elmenni – jobbnál jobb összeállításokat láthatunk maguktól a nézőktől is! Bár ezen az eseményen a legmerészebb ruhadarabjaink is előbújhatnak a szekrényünkből, de a klasszikus minimalista és letisztult vonal is lehet ugyanolyan stílusos.

máj19
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

máj11
Must have minimalista fülbevalók
Must have minimalista fülbevalók
By

Dobd fel egyszerű, letisztult, hétköznapi szettjeidet egy pár érdekes, feltűnő, de mégis minimalista fülbevalóval! Egy jól kiválasztott darab egy pillanat alatt akár elegánssá, nőiessé, de vagánnyá is teheti az outfited. Következzék az 5 kedvenc fülbevaló trendünk, melyek a 2018-as év divatját uralják.