Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?

Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?
2018-01-17 Kretter Szandra

A tökéletes home office kialakítása nem egyszerű feladat, hiszen produktívnak, pontosnak kell lenned, jól kell beosztanod az idődet, hogy igazán eredményes lehess. Gondolhatnád, hogy otthonról dolgozni nagyon egyszerű feladat, hiszen nincs megszabott munkarend, időbeosztás, pontos munkakezdés. Az ember saját maga osztja be a napját – azonban a nehézség pont ebben rejlik. Cikkünkben a tökéletes munkakörnyezet kialakításához adunk pár tippet!

home office

Amennyiben otthon dolgozol sokkal nehezebb nekiállni a konkrét munkavégzésnek, hiszen nincs főnök melletted, aki a fejedre koppint, ha egy határidős feladat nem készül el időben. Ebben az esetben Te vagy a saját magad felettese, csak rajtad áll mikor készülsz el egy adott munkával. Természetesen a határidőket neked is be kell tartanod, de könnyebb elsiklani ezek felett, ha éppen dolgod van a városban, hazajött külföldről egy barátnőd vagy meglátogat egy régen látott rokonod.

home office
home office

A legfontosabb kérdés, hogy hol alakítod ki a dolgozó sarkod. Fontos, hogy el tudj szeparálódni a lakás többi helyiségétől a nyugodt, zavartalan munka érdekében. Lényeges, hogy elég természetes fény vegyen körül –  válassz ablak melletti helyet! Az sem baj, ha a munkatered kicsi: egy kisebb, de elég teret adó asztal és egy komfortos szék elegendő a jó munkakörnyezethez. Ha több tárolóhelyre van szükséged, mint amit az asztalod kínál, válassz egy dizájnos papírzsákot, amibe sok minden belefér, legyen szó akár iratmegsemmisítőről vagy aktákról. Az Uptostyle Shopban beszerezhető Le Sac En Papier papírzsák például tökéletes választás: esztétikus, stílusos és az asztalod alatt is elfér.

Az asztalod elrendezése is lényeges, hiszen, ha sok dolgot halmozol fel rajta, az elvonja a figyelmedet a munkától, így dekoncentrálttá válhatsz. Bőven elég a laptopod és esetleg egy-két dísztárgy, inspiráló kép, mondat, amire ha ránézel újult energiával tölt fel. Növények mindenképp legyenek a munkatered környékén. Akár rajta vagy mellette helyezkednek el, javítják a közérzeted. Itt mindenképpen fontos, hogy olyan zöldet válassz, ami azért bírja a gyűrődést: a kaktusz, zámia vagy a pálmaliliom is jó választás ráadásul még jól is néz ki.

home office

 

 

 

 

 

Egy asztali naptár elengedhetetlen kiegészítő, hiszen kell valami, amibe a legfontosabb teendőidet írod. Napközben többször bele tudsz nézni, aktualizálhatod, mikor mit kell csinálnod. Rendszerezetten láthatod benne, hogy melyik hónapban, melyik napon milyen munkát végeztél, az adott évben visszakeresve ellenőrizheted magad, összegezheted feladataidat, levonhatod a konzekvenciákat, a jövőre nézve más vagy újabb stratégiákat dolgozhatsz ki, hogy még sikeresebb légy. Az IRKA 2018-as asztali naptára például tökéletes választás, letisztult, ízléses, bármelyik minimalista workspace elengedhetetlen kelléke lehet.  

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket és sikerül kialakítanod magadnak otthon egy hatékony és eredményes munkateret. Jó munkát kívánunk hozzá!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

máj18
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
By

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kedvenc helyeinket, tervezőinket, helyi üzleteinket támogassuk ebben a nehéz időszakban és utána is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük nektek pár olyan hazai és nemzetközi vállalkozást, akiknél szívesen vásárolunk Mi is, így Nektek is bátran tudjuk ajánlani!

máj11
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

A home office ideje alatt hajlamosak vagyunk ellustulni, így könnyen összegyűlhetnek a feladataink. A ideális napirend elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonról is produktív legyél. Ha még nincs bevált módszered ez a lista segít majd, hogy hatékonyan dolgozz otthonról is!

máj07
Stresszlevezetés érettségi után
Stresszlevezetés érettségi után

A vizsgaidőszak mindenki számára óriási stresszdózissal jár. Ha te is hajlamos vagy beletemetkezni a sok tanulnivalóba és teljesen kizárni az életedből a korábbi szabadidős elfoglaltságaidat, akkor igen nagy szükséged lesz a vizsgáid után néhány teljesen stresszmentes napra, hogy újra formába lendülj!

máj01
Tippek otthoni kikapcsolódáshoz
Tippek otthoni kikapcsolódáshoz
By

A mai modern világban nincs megállás, a folyamatos pörgés mindennapi. A jelenlegi helyzetben azonban arra kényszerülünk, hogy időnk jelentős részét otthon töltsük és ott foglaljuk el magunkat. Az alkalmankénti kikapcsolódás elengedhetetlen, hiszen a bezárkózottság fokozottan frusztráló lehet néhányunk számára. Cikkünkből megtudhatod, hogyan relaxálhatsz home officeból!