Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?

Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?
2018-01-17 Kretter Szandra

A tökéletes home office kialakítása nem egyszerű feladat, hiszen produktívnak, pontosnak kell lenned, jól kell beosztanod az idődet, hogy igazán eredményes lehess. Gondolhatnád, hogy otthonról dolgozni nagyon egyszerű feladat, hiszen nincs megszabott munkarend, időbeosztás, pontos munkakezdés. Az ember saját maga osztja be a napját – azonban a nehézség pont ebben rejlik. Cikkünkben a tökéletes munkakörnyezet kialakításához adunk pár tippet!

Amennyiben otthon dolgozol sokkal nehezebb nekiállni a konkrét munkavégzésnek, hiszen nincs főnök melletted, aki a fejedre koppint, ha egy határidős feladat nem készül el időben. Ebben az esetben Te vagy a saját magad felettese, csak rajtad áll mikor készülsz el egy adott munkával. Természetesen a határidőket neked is be kell tartanod, de könnyebb elsiklani ezek felett, ha éppen dolgod van a városban, hazajött külföldről egy barátnőd vagy meglátogat egy régen látott rokonod.

A legfontosabb kérdés, hogy hol alakítod ki a dolgozó sarkod. Fontos, hogy el tudj szeparálódni a lakás többi helyiségétől a nyugodt, zavartalan munka érdekében. Lényeges, hogy elég természetes fény vegyen körül –  válassz ablak melletti helyet! Az sem baj, ha a munkatered kicsi: egy kisebb, de elég teret adó asztal és egy komfortos szék elegendő a jó munkakörnyezethez. Ha több tárolóhelyre van szükséged, mint amit az asztalod kínál, válassz egy dizájnos papírzsákot, amibe sok minden belefér, legyen szó akár iratmegsemmisítőről vagy aktákról. Az Uptostyle Shopban beszerezhető Le Sac En Papier papírzsák például tökéletes választás: esztétikus, stílusos és az asztalod alatt is elfér.

Az asztalod elrendezése is lényeges, hiszen, ha sok dolgot halmozol fel rajta, az elvonja a figyelmedet a munkától, így dekoncentrálttá válhatsz. Bőven elég a laptopod és esetleg egy-két dísztárgy, inspiráló kép, mondat, amire ha ránézel újult energiával tölt fel. Növények mindenképp legyenek a munkatered környékén. Akár rajta vagy mellette helyezkednek el, javítják a közérzeted. Itt mindenképpen fontos, hogy olyan zöldet válassz, ami azért bírja a gyűrődést: a kaktusz, zámia vagy a pálmaliliom is jó választás ráadásul még jól is néz ki.

 

 

 

 

 

Egy asztali naptár elengedhetetlen kiegészítő, hiszen kell valami, amibe a legfontosabb teendőidet írod. Napközben többször bele tudsz nézni, aktualizálhatod, mikor mit kell csinálnod. Rendszerezetten láthatod benne, hogy melyik hónapban, melyik napon milyen munkát végeztél, az adott évben visszakeresve ellenőrizheted magad, összegezheted feladataidat, levonhatod a konzekvenciákat, a jövőre nézve más vagy újabb stratégiákat dolgozhatsz ki, hogy még sikeresebb légy. Az IRKA 2018-as asztali naptára például tökéletes választás, letisztult, ízléses, bármelyik minimalista workspace elengedhetetlen kelléke lehet.  

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket és sikerül kialakítanod magadnak otthon egy hatékony és eredményes munkateret. Jó munkát kívánunk hozzá!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

nov10
HODINA – Minőség a mennyiség felett
HODINA – Minőség a mennyiség felett

A HODINA kifinomult. Letisztult. Elegáns. Klasszikus, mégis modern. Időtálló. Egy tökéletes, minimalista óra bármilyen alkalomra, bármilyen összeállításhoz. Cikkünkben bemutatjuk a HODINA-T, amelyet Európában egyedül az Uptostyle-nál tudsz megvásárolni!

okt30
5+1 lakberendezési tipp minimalistáknak
5+1 lakberendezési tipp minimalistáknak

Új lakásba költözni sohasem egyszerű, hiszen időbe telik, mire teljesen a saját képedre formálod az otthonodat, mindennek megtalálod a maga helyét, és megszokod ezt a számodra még idegen környezetet. Ugyanakkor az új lakás gondolatától sem kell megijedned, megvalósíthatod az új ötleteidet, és egy kevésbé esztétikus berendezés helyett választhatod akár a minimalista stílust! Lakberendezési tippjeinkkel álomotthont varázsolhatsz magadnak!

okt10
Magyar környezettudatos márkák a fenntartható divatért
Magyar környezettudatos márkák a fenntartható divatért

Fair fashion, slow fashion, eco-fashion, upcycling: mind olyan kifejezés, amely szerencsére ma már nem hangzik számunkra idegenül, és ezek ismeretében próbálunk is tenni értük. Korábban már felhívtuk a figyelmet a környezettudatosság és az etikus vásárlás fontosságára; összegyűjtöttük, hogy te mit tehetsz környezetedért. Világszerte egyre több márka törekszik a fenntarthatóságra, amelyek közül többet be is mutattunk már, napjainkban pedig itthon is sokan becsatlakoznak ebbe a folyamatba. Cikkünkből most feltörekvő magyar környezettudatos márkákat ismerhetsz meg!

okt05
Tippek, hogy környezettudatosabb legyél!
Tippek, hogy környezettudatosabb legyél!

Környezettudatosan élni nem mindig egyszerű feladat! Hiszen mindig könnyebb az egyszerű utat választani: a boltban előttünk lévő hűtőpultból kikapni a műanyag palackos vizet vagy az előre elkészített ételeket. Most 10 olyan tippet mutatunk neked, amelyek segítségével nemcsak a környezetedért tehetsz nagyon sokat, de hosszú távon nyugodtabbak, felkészültebbek lesznek a munkanapjaid is!