Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?

Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?
2018-01-17 Kretter Szandra

A tökéletes home office kialakítása nem egyszerű feladat, hiszen produktívnak, pontosnak kell lenned, jól kell beosztanod az idődet, hogy igazán eredményes lehess. Gondolhatnád, hogy otthonról dolgozni nagyon egyszerű feladat, hiszen nincs megszabott munkarend, időbeosztás, pontos munkakezdés. Az ember saját maga osztja be a napját – azonban a nehézség pont ebben rejlik. Cikkünkben a tökéletes munkakörnyezet kialakításához adunk pár tippet!

home office

Amennyiben otthon dolgozol sokkal nehezebb nekiállni a konkrét munkavégzésnek, hiszen nincs főnök melletted, aki a fejedre koppint, ha egy határidős feladat nem készül el időben. Ebben az esetben Te vagy a saját magad felettese, csak rajtad áll mikor készülsz el egy adott munkával. Természetesen a határidőket neked is be kell tartanod, de könnyebb elsiklani ezek felett, ha éppen dolgod van a városban, hazajött külföldről egy barátnőd vagy meglátogat egy régen látott rokonod.

home office
home office

A legfontosabb kérdés, hogy hol alakítod ki a dolgozó sarkod. Fontos, hogy el tudj szeparálódni a lakás többi helyiségétől a nyugodt, zavartalan munka érdekében. Lényeges, hogy elég természetes fény vegyen körül –  válassz ablak melletti helyet! Az sem baj, ha a munkatered kicsi: egy kisebb, de elég teret adó asztal és egy komfortos szék elegendő a jó munkakörnyezethez. Ha több tárolóhelyre van szükséged, mint amit az asztalod kínál, válassz egy dizájnos papírzsákot, amibe sok minden belefér, legyen szó akár iratmegsemmisítőről vagy aktákról. Az Uptostyle Shopban beszerezhető Le Sac En Papier papírzsák például tökéletes választás: esztétikus, stílusos és az asztalod alatt is elfér.

Az asztalod elrendezése is lényeges, hiszen, ha sok dolgot halmozol fel rajta, az elvonja a figyelmedet a munkától, így dekoncentrálttá válhatsz. Bőven elég a laptopod és esetleg egy-két dísztárgy, inspiráló kép, mondat, amire ha ránézel újult energiával tölt fel. Növények mindenképp legyenek a munkatered környékén. Akár rajta vagy mellette helyezkednek el, javítják a közérzeted. Itt mindenképpen fontos, hogy olyan zöldet válassz, ami azért bírja a gyűrődést: a kaktusz, zámia vagy a pálmaliliom is jó választás ráadásul még jól is néz ki.

home office

 

 

 

 

 

Egy asztali naptár elengedhetetlen kiegészítő, hiszen kell valami, amibe a legfontosabb teendőidet írod. Napközben többször bele tudsz nézni, aktualizálhatod, mikor mit kell csinálnod. Rendszerezetten láthatod benne, hogy melyik hónapban, melyik napon milyen munkát végeztél, az adott évben visszakeresve ellenőrizheted magad, összegezheted feladataidat, levonhatod a konzekvenciákat, a jövőre nézve más vagy újabb stratégiákat dolgozhatsz ki, hogy még sikeresebb légy. Az IRKA 2018-as asztali naptára például tökéletes választás, letisztult, ízléses, bármelyik minimalista workspace elengedhetetlen kelléke lehet.  

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket és sikerül kialakítanod magadnak otthon egy hatékony és eredményes munkateret. Jó munkát kívánunk hozzá!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

jan04
  Rázódj vissza a munkába! – 5+1 tipp, hogy könnyebben visszarázódj a munka világába!

  Szeptembertől újra visszatérhetünk a munka világába, a rohanós reggelek perceibe és a megannyi tennivaló kavalkádjába. A motivált kezdéshez azonban elengedhetetlen egy jól megtervezett rutin, ami a napjaidat könnyíti és gyorsítja meg. Használd tippjeinket, hogy az iskola és munka szezont produktívan, halogatás nélkül és jókedvűen kezdhesd!

  dec07
  Stílusos karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak!
  Stílusos karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak!

  A karácsonyi ajándék vásárlás sohasem egyszerű, pláne ha férfiakról van szó. A szokásos barkács készlet, zokni, ing helyett idén gondolkozz valami különlegesebb ajándékban. Akár a párodról, apukádról, fiútestvéredről van szó, igyekezz minél személyesebb, hasznosabb, de nem utolsó sorban stílusos meglepetéssel előállni. Ebben szeretnénk most segíteni neked, ezért összegyűjtöttünk olyan minimalista ajándékokat, amelyeket egy férfi sem utasítana vissza! 

  nov30
  5+1 tipp az otthonos lakásért
  5+1 tipp az otthonos lakásért

  A környezetváltás mindig nehéz és sokaknak okoz fejfájást, hogyan is tehetnék otthonosabbá új lakásukat. Hogy megkönnyítsük számodra az egyébként sem egyszerű beköltözést, íme 5+1 tipp az otthonos lakásért!

  Sze20
  ARKK Copenhagen – Fiatalos lendület és skandináv minőség
  ARKK Copenhagen – Fiatalos lendület és skandináv minőség

  Te is régóta álmodozol már egy olyan sneakerről, mely minden vágyad megtestesítője, és melyben minden nap különlegesnek érezheted magad? Akkor nem kell tovább keresgélned, ugyanis elhoztuk neked az ARKK Copenhagen sportcipőket, egyenesen Dániából.