Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?

Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?
2020-11-10 Kretter Szandra

A tökéletes home office kialakítása nem egyszerű feladat, hiszen produktívnak, pontosnak kell lenned, jól kell beosztanod az idődet, hogy igazán eredményes lehess. Gondolhatnád, hogy otthonról dolgozni nagyon egyszerű feladat, hiszen nincs megszabott munkarend, időbeosztás, pontos munkakezdés. Az ember saját maga osztja be a napját – azonban a nehézség pont ebben rejlik. Cikkünkben a tökéletes munkakörnyezet kialakításához adunk pár tippet!

home office

Amennyiben otthon dolgozol, sokkal nehezebb nekiállni a konkrét munkavégzésnek, hiszen nincs főnök melletted, aki a fejedre koppint, ha egy határidős feladat nem készül el időben. Ebben az esetben Te vagy saját magad felettese, csak rajtad áll, mikor készülsz el egy adott munkával. Természetesen a határidőket neked is be kell tartanod, de könnyebb elsiklani ezek felett, ha éppen dolgod van a városban, hazajött külföldről egy barátnőd vagy meglátogat egy régen látott rokonod.

home office

A legfontosabb kérdés, hogy hol alakítod ki a dolgozó sarkod. Fontos, hogy el tudj szeparálódni a lakás többi helyiségétől a nyugodt, zavartalan munka érdekében. Lényeges, hogy elég természetes fény vegyen körül –  válassz ablak melletti helyet! Az sem baj, ha a munkatered kicsi: egy kisebb, de elég teret adó asztal és egy komfortos szék elegendő a jó munkakörnyezethez. Ha több tárolóhelyre van szükséged, mint amit az asztalod kínál, válassz egy dizájnos papírzsákot, amibe sok minden belefér, legyen szó akár iratmegsemmisítőről vagy aktákról. Az Uptostyle Shopban beszerezhető Le Sac En Papier papírzsák például tökéletes választás: esztétikus, stílusos és az asztalod alatt is elfér.

Az asztalod elrendezése is lényeges, hiszen, ha sok dolgot halmozol fel rajta, az elvonja a figyelmedet a munkától, így dekoncentrálttá válhatsz. Bőven elég a laptopod és esetleg egy-két dísztárgy, inspiráló kép, mondat, amire ha ránézel, újult energiával tölt fel. Növények mindenképp legyenek a munkatered környékén. Akár rajta vagy mellette helyezkednek el, javítják a közérzeted. Itt mindenképpen fontos, hogy olyan zöldet válassz, ami azért bírja a gyűrődést: a kaktusz, zámia vagy a pálmaliliom is jó választás, ráadásul még jól is néz ki.

home office

 

 

 

 

 

Egy többfunkciós határidőnapló elengedhetetlen kiegészítő, hiszen kell valami, amibe a legfontosabb teendőidet írod. Napközben többször bele tudsz nézni, aktualizálhatod, mikor mit kell csinálnod. Rendszerezetten láthatod benne, hogy melyik hónapban, melyik napon milyen munkát végeztél, az adott évben visszakeresve ellenőrizheted magad, összegezheted feladataidat, levonhatod a konzekvenciákat, ötleteket és gondolatokat jegyezhetsz le, a jövőre nézve más vagy újabb stratégiákat dolgozhatsz ki, hogy még sikeresebb légy. Az Els&Nel 2021-es határidőnaplója például tökéletes választás, letisztult, ízléses, bármelyik minimalista workspace elengedhetetlen kelléke lehet.

Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket és sikerül kialakítanod magadnak otthon egy hatékony és eredményes munkateret. Jó munkát kívánunk hozzá!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

jan20
Valentin-napi ajándék minden érzékszervnek
Valentin-napi ajándék minden érzékszervnek
By

Ha idén valami hasznosat és egyedit adnál a párodnak Valentin-napra, akkor felejthetetlen ajándékélmény lehet egy olyan összeállítás, ahol minden érzékszervnek fontos szerepe van. Nincs más dolgod, mint öt apróságot becsomagolni és felcímkézni, hogy éppen melyik érzékszerv kényeztetésére fókuszál az adott ajándék. Ha kedvet kaptál egy kis kreatív meglepetés gyártáshoz, olvass tovább!

jan19
5 stílusos ajándék férfiaknak Valentin-napra
5 stílusos ajándék férfiaknak Valentin-napra

Igaz, a szerelemben minden nap Valentin-nap, azonban a nagy rohanásban, sűrű hétköznapokban sokszor elfelejtünk randevút szervezni, ajándékokkal kedveskedni. Február 14. azonban jó alkalom arra, hogy megajándékozd szerelmedet valami kedves különlegességgel – és ne aggódj, férfiaknak ajándékot találni könnyebb feladat, mint gondolnád!

jan18
5 Valentin-napi ajándéktipp lányoknak
5 Valentin-napi ajándéktipp lányoknak

Közeleg a Valentin-nap és biztosak vagyunk benne, hogy te is szeretnéd meglepni szerelmedet valamivel, aminek biztosan örülne! Ha tanácstalan vagy, mit is vegyél neki, mutatunk pár ötletet, melyek segítségével garantáltan mosolyt csalsz majd kedvesed arcára!

jan05
Újévi megújulás
Újévi megújulás

A vizsgaidőszak lassan a vége felé közeleg, így alkalmad lehet egy kis pihenésre és kikapcsolódásra, ha a karácsonyi sürgés-forgás és az újévi ünneplés után ez nem sikerült. És mi is lehetne ennek jobb módja, mint kipróbálni pár házi bőr-és hajápolási praktikát, hogy picit azonosulni tudj az „Új év, új én” filozófiával?