Hollandia újhullámos kávézói

Hollandia újhullámos kávézói
2016-01-23 Pósafalvi Anett
In LIFE

Kávézók amiket nem érdemes kihagyni, ha Hollandiában jársz

Január végén az egyik szerkesztőnknek lehetősége volt ellátogatni a hűvös, de magával ragadó Hollandia több városába is, és megkóstolnia egy bögre forró lattét a legjobb kávézókban. Gyönyörű ország Hollandia, tele színes házakkal, szűk bevásárló utcákkal, minimalista designer boltokkal és a legnagyobb örömünkre minőségi kávézókkal.

Hollandia
Hollandia
Hollandia

Amszterdam

Amszterdamban rendkívül kevés időnk volt, úgyhogy annak ellenére, hogy tele van újhullámos kávézókkal, csak egybe tudtunk betérni, viszont az nagyon kellemes volt. A Lot Sixty One-ban azt szerettük a legjobban, hogy ott őrlik helyben a kávébabot, s ez az íncsiklandozó frissen őrölt kávé illat bejárja az egész helyiséget, így képtelenség ellenállni egy csésze meleg kávénak. Bent viszont elég kevés hely van, télen inkább “coffee to go” helyként funkcionál,  de ha jobb idő van, akkor kint is le lehet ülni a kis faasztalokhoz, és gyönyörködni az amszterdami csatornákban.

Eindhoven

Eindhoven egyből levett minket a lábunkról, hisz ahogy kiléptünk a vonatállomásról egyből belefutottunk a The Coffee Lab-be, aminek mi a  “dzsungel kávézója” nevet adtuk, hisz növények vannak mindenhol. Lógnak a plafonról, ülnek az asztalokon, állnak a földön, szóval tényleg mindenhol. A kávék rusztikus csészékben érkeztek, egy kis sütivel körítve, amik egyből el is fogytak. A latték finomak voltak, kicsit sötétebb pörkölésűek, mint amit mi szeretünk, de ettől függetlenül elég hamar eltűntek. Érdekesség, hogy a német Jamie Oliver magazin fotósai pont ugyanakkor voltak ott, mint mi, úgyhogy hirtelen annyian fotózták a kis kávézót, hogy a kintről betérők azt hihették, hogy egy neves eseménybe csöppentek bele.

Hollandia

Maastricht

A 60 km2-nél alig nagyobb városban nem volt egyszerű találni egy jó kávézót, ám hosszas keresgélés után az egyik csendes utcában felfedeztük a Koffie-t, egy rendkívül hangulatos helyet, ami kávézó és designer bolt egyben. Egy hosszú fehér falon a kedvenc lifestyle magazinjaink lógtak, mint a CEREAL, Kinfolk, Monocle, the gentlewoman, Oh Comely és még sok más, az asztalokon kaktusz díszelgett, a pulton pedig minden nap frissen sült sütemény várt.

A mi kedvencünk a Maastrichti Koffie volt, a kávé nem volt se túl világos, se túl sötét pörkölésű, a tejhab kellően lágy volt, a sütemények pedig az utolsó morzsáig elfogytak, szóval alig várjuk, hogy visszatérjünk a holland kis városba egy kávé erejéig. 

Képeket köszönjük Tordai Mártonnak