Hogyan lazíts a karácsonyi hajtás után?

Hogyan lazíts a karácsonyi hajtás után?
2017-12-27 Gáspár Dominika

A Karácsony egy nagyon fontos ünnep, ám a rengeteg készülődés sok stresszel is jár… Mindenkinek megvenni az ajándékokat, főzni, sütni, kitakarítani a lakást, a karácsonyfa és az ajándék csomagolás pedig még szóba sem került. Egy ilyen feszített tempójú időszak után érdemes és fontos is hangsúlyt fektetni a minőségi pihenésre. Ha nem tudod hogyan is kezdj bele, adunk pár ötletet hogy garantáltan kipihend a karácsonnyal járó feszültséget.

Irány a kád!

Ha egész nap rohansz és otthon is rengeteg tennivaló vár, érdemes alkalmat keríteni egy habfürdőre. El sem tudunk képzelni ennél relaxálóbb tevékenységet. Szánj rá legalább egy órát hogy igazán kikapcsolódj,ennyi igazán belefér egy fárasztó nap után! Gyújts gyertyákat a fürdőszobában, vagy dobd fel a hangulatot egy fürdőbombával. Hidd el, remek feltöltődési lehetőség ez egy ilyen zsúfolt  december után!

Relaxálj ritmusra!

Ha fokoznád a hangulatot, akár a fürdőszobában, akár csak a kanapén, hallgass zenét. Erre akár egy szabad fél óra is alkalmas lehet, ilyenkor azonban semmi másra ne figyelj, csak a zenére. Érdemes relaxáló lejátszási listákat böngészni Spotify-on vagy Youtube-on, ahol számos lehetőség közül válogathatszaz ízlésednek megfelelően.. Igyekezz minél jobb minőségű hangszórót választani, így elkerülheted a zavaró zajokat, és igazán a pihenésre fókuszálhatsz.

Szépülésre fel!

Ilyenkor nemigazán van ideje az embernek magával törődni, hiszen mindenki másnak szeretne örömet okozni. Ha lement az ajándékvásárlási huzavona és már a karácsonyi vacsi maradéka is elfogyott, áldozz egy kis időt a szépségápolásra. Válassz egy hidratáló arcmaszkot, vagy pakolást, tedd fel, és akár zene mellett szentelj egy kis időt a szépülésre.Körmöt festhetsz vagy a kedvenc sorozatod is nézheted közben, a lényeg hogy kikapcsolódj és szépülj! Nem tűnik nehéznek, igaz?

Kuckó-time

Szerezd be a legpuhább és legkényelmesebb pizsamát, csinálj magadnak egy finom teát, vagy forrócsokit és élvezd az estét. Egy kényelmes szettben sokkal könnyebben el tud lazulni az ember, így jobban ki is tud kapcsolni az agyad. Tarts filmmaratont a barátaiddal vagy vegyetek elő egy rég nem használt társasjátékot, a lényeg hogy stresszmentes környezetben, fesztelenüll tehesd ezt meg.

Válts környezetet!

Ha teheted, utazz el pár napra vidékre. A városi nyüzsgés után igazán felszabadító egy kis friss levegő, a csönd és az új környezet. Legyen szó külföldről vagy egy belföldi kis házról, a környezetváltozás biztosan jót tesz. Öltözz fel jól, és kirándulj, vagy csak sétálj egyet a szabadban a lényeg hogy próbálj elvonatkoztatni a munkától, feladatoktól és csak magadra koncentrálj. Ehhez egy pár nap biztosan szükséges, de hidd el, megéri! Ezután frissen, újult erővel vetheted bele magad az újévbe és az új feladatokba.

 

 

 

Reméljük mindenképp jut időd arra, hogy kipihend az ünnepi fáradalmakat és megújulva kezdd a 2018-as évet!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

feb15
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
By / No Comments

A magabiztos emberek erőt, energiát, dinamikusságot árasztanak, jó a közelükben lenni. Ilyenkor mi is úgy érezzük feltöltődünk, új erőre kapunk. Mondhatjuk, hogy ez a tulajdonság az ember veleszületett sajátossága, de a jó hír, hogy tanulható jellegzetesség, és még önismereti könyvek tömkelegét sem kell áttanulmányoznod hozzá.

feb13
Valentin-nap egész évben
Valentin-nap egész évben
By / No Comments

Mi lenne, ha minden reggel egy mosollyal keltenéd a párod, összedobnál neki egy gyümölcssalátát reggelire, öleléssel köszönnél el tőle munkába indulva, érdeklődnél, hogy telik a napja, kávéval várnád a kedvenc kávézójából, vagy kibontanátok egy üveg bort a közös vacsorához és beszélgetnétek? A Valentin-nap nem kell, hogy csak egy nap legyen!

jan21
Natúr- és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok- Mi is a különbség?
Natúr- és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok- Mi is a különbség?
By / No Comments

Cikkünkből megtudhatos mire érdemes odafigyelni kozmetikumok vásárlása esetén, illetve hogy mi is a különbség natúr- és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok között.

jan18
Ki dönt az Év Színéről?
Ki dönt az Év Színéről?
By / No Comments

Az Év Színének megválasztását minden évben nagy várakozás és sok találgatás veszi körül. Nem csoda, hiszen nagyban befolyásolja majd az aktuális trendeket a divatipartól kezdve a grafikusokon át, mindenki inspirálódik belőle. Most utána jártunk, hogy zajlik a döntési folyamat!

MÉG TÖBB TRENDING