Hogyan lazíts a karácsonyi hajtás után?

Hogyan lazíts a karácsonyi hajtás után?
2017-12-27 Gáspár Dominika

A Karácsony egy nagyon fontos ünnep, ám a rengeteg készülődés sok stresszel is jár… Mindenkinek megvenni az ajándékokat, főzni, sütni, kitakarítani a lakást, a karácsonyfa és az ajándék csomagolás pedig még szóba sem került. Egy ilyen feszített tempójú időszak után érdemes és fontos is hangsúlyt fektetni a minőségi pihenésre. Ha nem tudod hogyan is kezdj bele, adunk pár ötletet hogy garantáltan kipihend a karácsonnyal járó feszültséget.

Irány a kád!

Ha egész nap rohansz és otthon is rengeteg tennivaló vár, érdemes alkalmat keríteni egy habfürdőre. El sem tudunk képzelni ennél relaxálóbb tevékenységet. Szánj rá legalább egy órát hogy igazán kikapcsolódj,ennyi igazán belefér egy fárasztó nap után! Gyújts gyertyákat a fürdőszobában, vagy dobd fel a hangulatot egy fürdőbombával. Hidd el, remek feltöltődési lehetőség ez egy ilyen zsúfolt  december után!

Relaxálj ritmusra!

Ha fokoznád a hangulatot, akár a fürdőszobában, akár csak a kanapén, hallgass zenét. Erre akár egy szabad fél óra is alkalmas lehet, ilyenkor azonban semmi másra ne figyelj, csak a zenére. Érdemes relaxáló lejátszási listákat böngészni Spotify-on vagy Youtube-on, ahol számos lehetőség közül válogathatszaz ízlésednek megfelelően.. Igyekezz minél jobb minőségű hangszórót választani, így elkerülheted a zavaró zajokat, és igazán a pihenésre fókuszálhatsz.

Szépülésre fel!

Ilyenkor nemigazán van ideje az embernek magával törődni, hiszen mindenki másnak szeretne örömet okozni. Ha lement az ajándékvásárlási huzavona és már a karácsonyi vacsi maradéka is elfogyott, áldozz egy kis időt a szépségápolásra. Válassz egy hidratáló arcmaszkot, vagy pakolást, tedd fel, és akár zene mellett szentelj egy kis időt a szépülésre.Körmöt festhetsz vagy a kedvenc sorozatod is nézheted közben, a lényeg hogy kikapcsolódj és szépülj! Nem tűnik nehéznek, igaz?

Kuckó-time

Szerezd be a legpuhább és legkényelmesebb pizsamát, csinálj magadnak egy finom teát, vagy forrócsokit és élvezd az estét. Egy kényelmes szettben sokkal könnyebben el tud lazulni az ember, így jobban ki is tud kapcsolni az agyad. Tarts filmmaratont a barátaiddal vagy vegyetek elő egy rég nem használt társasjátékot, a lényeg hogy stresszmentes környezetben, fesztelenüll tehesd ezt meg.

Válts környezetet!

Ha teheted, utazz el pár napra vidékre. A városi nyüzsgés után igazán felszabadító egy kis friss levegő, a csönd és az új környezet. Legyen szó külföldről vagy egy belföldi kis házról, a környezetváltozás biztosan jót tesz. Öltözz fel jól, és kirándulj, vagy csak sétálj egyet a szabadban a lényeg hogy próbálj elvonatkoztatni a munkától, feladatoktól és csak magadra koncentrálj. Ehhez egy pár nap biztosan szükséges, de hidd el, megéri! Ezután frissen, újult erővel vetheted bele magad az újévbe és az új feladatokba.

 

 

 

Reméljük mindenképp jut időd arra, hogy kipihend az ünnepi fáradalmakat és megújulva kezdd a 2018-as évet!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

aug04
Gardrób rendszerezés  – 5+1 tipp a rendezett ruhatárhoz
Gardrób rendszerezés – 5+1 tipp a rendezett ruhatárhoz

Te is gyakran találkozol a “nincs mit felvennem” érzéssel, miközben a szekrényed telis tele van ruhákkal? A nagy része persze felesleges, alig használt, szentimentális okokból őrzött “kincs”, de szinte biztos, hogy néhány darabnak a létezéséről is elfeledkeztél! A továbbiakban pár hasznos tippet és tanácsot osztunk meg, hogy könnyen rendbe tedd a ruhatárad – és a lelki békéd – egy mindent átfogó gardrób rendszerezés keretein belül!  

Júl30
31 NAPOS MINIMALISTA KIHÍVÁS
31 NAPOS MINIMALISTA KIHÍVÁS

A nyár utolsó hónapjára izgalmas kihívással készül neked az Uptostyle csapata! Lassan vége a nyári szünetnek és a szabadságnak, hiszen szeptembertől mindenki visszatér a mókuskerékbe.  Hogy sokkal gördülékenyebben menjen az átállás, létrehoztunk egy minimalista kihívást, mely teljesítésével nemcsak a felkészülést könnyítheted meg, de egy egészen új életmódot is megtapasztalhatsz!

jún23
Számold fel a káoszt! – Nyárindító rendszerezés
Számold fel a káoszt! – Nyárindító rendszerezés

A vizsgák és érettségik után nem árt rendbe hozni a körülötted keletkezett káoszt, amelyet az idő és energia hiánya okozott. A nyári felfrissülés elengedhetetlen ahhoz, hogy az őszi back-to-school időszak könnyebben menjen, de nem csak a nyaralás és a barátokkal töltött idő segíthet rajtad. Ha rendet teszel a környezetedben, még pihentetőbbé teheted a nyári kikapcsolódást, és hatékonyabb lehetsz a hétköznapokban – íme pár tipp a káosz felszámolására!

jún07
Design, kávé, Budapest
Design, kávé, Budapest

Egy nyári kiülős beszélgetés, egy magányosan, olvasással töltött délután, vagy akár egy hosszú, vizsgákra készülős, tanulós nap – mindent szebbé lehet varázsolni egy csésze finom kávéval! Még hangulatosabbá teheted a kávézás élményét, ha egy ízlésesen kialakított, letisztult környezetben fogyasztod el a kedvenc lattédat vagy limonádéd. Összegyűjtöttük a kedvenc budapesti kávézóinkat, ahol a design épp olyan fontos, mint a jó minőségű, finom kávé.

MÉG TÖBB TRENDING