Hogyan lazíts a karácsonyi hajtás után?

Hogyan lazíts a karácsonyi hajtás után?
2017-12-27 Gáspár Dominika

A Karácsony egy nagyon fontos ünnep, ám a rengeteg készülődés sok stresszel is jár… Mindenkinek megvenni az ajándékokat, főzni, sütni, kitakarítani a lakást, a karácsonyfa és az ajándék csomagolás pedig még szóba sem került. Egy ilyen feszített tempójú időszak után érdemes és fontos is hangsúlyt fektetni a minőségi pihenésre. Ha nem tudod hogyan is kezdj bele, adunk pár ötletet hogy garantáltan kipihend a karácsonnyal járó feszültséget.

Irány a kád!

Ha egész nap rohansz és otthon is rengeteg tennivaló vár, érdemes alkalmat keríteni egy habfürdőre. El sem tudunk képzelni ennél relaxálóbb tevékenységet. Szánj rá legalább egy órát hogy igazán kikapcsolódj,ennyi igazán belefér egy fárasztó nap után! Gyújts gyertyákat a fürdőszobában, vagy dobd fel a hangulatot egy fürdőbombával. Hidd el, remek feltöltődési lehetőség ez egy ilyen zsúfolt  december után!

Relaxálj ritmusra!

Ha fokoznád a hangulatot, akár a fürdőszobában, akár csak a kanapén, hallgass zenét. Erre akár egy szabad fél óra is alkalmas lehet, ilyenkor azonban semmi másra ne figyelj, csak a zenére. Érdemes relaxáló lejátszási listákat böngészni Spotify-on vagy Youtube-on, ahol számos lehetőség közül válogathatszaz ízlésednek megfelelően.. Igyekezz minél jobb minőségű hangszórót választani, így elkerülheted a zavaró zajokat, és igazán a pihenésre fókuszálhatsz.

Szépülésre fel!

Ilyenkor nemigazán van ideje az embernek magával törődni, hiszen mindenki másnak szeretne örömet okozni. Ha lement az ajándékvásárlási huzavona és már a karácsonyi vacsi maradéka is elfogyott, áldozz egy kis időt a szépségápolásra. Válassz egy hidratáló arcmaszkot, vagy pakolást, tedd fel, és akár zene mellett szentelj egy kis időt a szépülésre.Körmöt festhetsz vagy a kedvenc sorozatod is nézheted közben, a lényeg hogy kikapcsolódj és szépülj! Nem tűnik nehéznek, igaz?

Kuckó-time

Szerezd be a legpuhább és legkényelmesebb pizsamát, csinálj magadnak egy finom teát, vagy forrócsokit és élvezd az estét. Egy kényelmes szettben sokkal könnyebben el tud lazulni az ember, így jobban ki is tud kapcsolni az agyad. Tarts filmmaratont a barátaiddal vagy vegyetek elő egy rég nem használt társasjátékot, a lényeg hogy stresszmentes környezetben, fesztelenüll tehesd ezt meg.

Válts környezetet!

Ha teheted, utazz el pár napra vidékre. A városi nyüzsgés után igazán felszabadító egy kis friss levegő, a csönd és az új környezet. Legyen szó külföldről vagy egy belföldi kis házról, a környezetváltozás biztosan jót tesz. Öltözz fel jól, és kirándulj, vagy csak sétálj egyet a szabadban a lényeg hogy próbálj elvonatkoztatni a munkától, feladatoktól és csak magadra koncentrálj. Ehhez egy pár nap biztosan szükséges, de hidd el, megéri! Ezután frissen, újult erővel vetheted bele magad az újévbe és az új feladatokba.

 

 

 

Reméljük mindenképp jut időd arra, hogy kipihend az ünnepi fáradalmakat és megújulva kezdd a 2018-as évet!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

máj19
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

ápr26
Energikus reggel-produktív munkanapok
Energikus reggel-produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban a reggeli rutinon múlik. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól jobban figyelj oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy érzed magad a bőrödben.

ápr18
A streetwear és a millenial generáció hatása a luxusmárkákra
A streetwear és a millenial generáció hatása a luxusmárkákra
By

Akármilyen nagy múltú egy luxusmárka, nem árt lépést tartania a kisebb, feltörekvő brandekkel, melyek csak most kezdik bontogatni szárnyaikat. De nem véletlen, hogy a Louis Vuitton és a Burberry miért tartozik a legnagyobb világmárkák közé: nagy hangsúlyt fektetnek a streetwear designerekkel és hírességekkel való kollaborációkra, melyekkel könnyedén beférkőznek a  millenial generáció kegyeibe.

ápr14
Tavaszi méregtelenítési tippek
Tavaszi méregtelenítési tippek

A tél végeztével mindannyiunk vitamintartalékai kezdenek kiürülni, fáradtabbak, kedvetlenebbek vagyunk, nehezebben mennek a hétköznapok. Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy méregtelenítsd a szervezeted, egészségesen táplálkozz, elegendő folyadékot igyál, testileg-lelkileg regenerálódj. A vitaminkészítmények mellett lényeges, hogy változtass pár apróságon, ami sokat segít, hogy életteli és kirobbanó formában várhasd a jó időt.

MÉG TÖBB TRENDING