Hazai designer márkák férfiaknak

Hazai designer márkák férfiaknak
2018-04-01 Adel

 Ha magyar designerekről van szó, nincs okunk panaszra, hiszen tehetséges hazai tervezőkből nem szenvedünk hiányt. De ha a designer darabokra gondolunk, valamiért egyből a nőknek tervezett márkák jutnak az eszünkbe. Hajlamosak vagyunk, azt hinni, hogy a férfidivat kevésbé izgalmas, mint a női, éppen ezért cikkünkben most szeretnénk bemutatni 5 olyan márkát, amely kifejezetten férfiak számára készült!

1. Zsigmond Dóra Menswear

MONO Fashion Shop 1053 Budapest Kossuth L. utca 4.

A Mod’Art divatiskolában tanult Zsigmond Dóra 2014-ben alapította férfi ruházati márkáját, amire nagy hatást gyakoroltak a magyar hagyományok, Magyarország kulturális öröksége. Ruhái tervezésénél inspirációforrásul szolgáltak a hétköznapi helyzetkomikumok és az olyan sorozatok, filmek vagy kiállítások, amik különböző szociográfiai problémákat dolgoznak fel. Az egyedi darabok nyers anyagokból, hagyományos kézműves technikákkal készülnek és támogatják az etikus divat elveit. Bár a márkát a hagyományos magyar kultúra inspirálja, tökéletesen illeszkedik a nagyvárosi életstílusba, ezzel megadva a ruhák dinamikusságát.

 

2. GRANDPA

1061 Budapest Andrássy út 10.

Nagy Annamari a márka alapítója szintén a Mod’Arton ismerkedett meg a divattervezéssel, majd Párizsban folytatta tanulmányait, ahol diplomamunkája tervezése közben született meg a márka gondolata.  Kollekcióit mindig egy bizonyos szakma inspirálja, a szakmákhoz való kötődés megjelenik az anyagok színeiben, a munkaruhákra emlékeztető szabásmintákon és a kiegészítőkön is. A természetes anyagok dominanciája jellemző minden kollekcióra, mint a farmer, a kordbársony és a pamut, táskái és cipői pedig bőrből készülnek. A márkanév, abból az elgondolásból született, hogy a nagypapák azok, akikre mindenki felnéz és egyáltalán nincs szükségük a divatra, mert megvan a saját stílusuk.

3. Sandor Lakatos Menswear

Lakatos Sándor független férfiruházati márkája 2005-ben indult és azóta is rabul ejti kollekcióival a nemzetközi divatvilágot. Védjegyei a feltűnő és futurisztikus, de mégis hétköznapi ruhadarabok. 15 éves korától dolgozott varrodában, ahol a szakma minden trükkjét sikerült elsajátítania. Ezt bizonyítja az is, hogy 2013-ban a Vogue Italia új tehetségek rovatában írtak róla és munkásságáról, ez hivatalosan is meghozta számára a divatvilág elitjének elismerését. A luxusminőséget képviselő ruhadarabok egyedi megjelenésükkel minimál, letisztult stílusukkal kiemelkednek a hazai és nemzetközi divatvilág márkái közül.

 

4. YUUTHS

1139 Budapest Röppentyű utca 60.

Molnár Annamária márkája a modern, sokoldalú, kreatív férfiak számára jött létre, akik szeretik a sportos, de önkifejező és kissé különc megjelenést. A formabontó szabás mellett, játékos részletek teszik egyedivé a ruhadarabokat, amik extravagáns megjelenést kölcsönöznek viselőjének, miközben magas minőségű anyagainak köszönhetően kényelmesek és praktikusak is. A márkanév, YUUTHS, kifejezi a fiatalok szubkultúráját és stílusát, a többes szám pedig a közösség erejét hangsúlyozza.

5. MEI KAWA

A márka neve mandarinul annyit tesz: “ne sírj utánam többé”. Keleti vonatkozású neve ellenére azonban egy magyar tervező, Kasza Emese kreációit takarja e különleges név. Kollekcióira, a névből adódóan, erősen hatnak az ázsiai vonalak, emellett a skandináv minimalizmus letisztultságát és a modern városlakók energiáját árasztják. Ruháira a szigorúan strukturált, egyenes szabások jellemzőek, melyet az anyaghasználat lágyságával ellensúlyoz, ezzel egy könnyen variálható, kényelmes, de elegáns és viseletet teremtve. A  MEI KAWA az egyediségre törekvő, ám feltűnést nem kereső férfiak számára kitűnő választás.

 

 

 

Reméljük cikkünk hasznos volt számodra és sikerült egy kicsit nagyobb betekintést adnunk a férfi divatvilágba!

További cikkek amik még érdekelhetnek

nov14
Ismerd meg a niksen életmódot
Ismerd meg a niksen életmódot

A dán hygge és a svéd lagom után a hollandok is megismertetnek minket egy újfajta életszemlélettel, ez pedig nem más, mint a niksen, azaz a semmittevés művészete.

nov12
Stockholm Guide
Stockholm Guide

Ha imádod a divatot, a lakberendezést, az építészetet és a kávét, akkor muszáj ellátogatnod Stockholmba. A svéd főváros mindegyikben kiemelkedik, és akár egy hosszú hétvége is életreszóló élmény lehet (de persze, ha megoldható, menj több napra).
Összeszedtünk egy kis válogatást (saját tapasztalatok alapján), hogy mi az, amit feltétlenül ejts útba, ha Stockholmban jársz.

nov10
HODINA – Minőség a mennyiség felett
HODINA – Minőség a mennyiség felett

A HODINA kifinomult. Letisztult. Elegáns. Klasszikus, mégis modern. Időtálló. Egy tökéletes, minimalista óra bármilyen alkalomra, bármilyen összeállításhoz. Cikkünkben bemutatjuk a HODINA-T, amelyet Európában egyedül az Uptostyle-nál tudsz megvásárolni!

okt30
5+1 lakberendezési tipp minimalistáknak
5+1 lakberendezési tipp minimalistáknak

Új lakásba költözni sohasem egyszerű, hiszen időbe telik, mire teljesen a saját képedre formálod az otthonodat, mindennek megtalálod a maga helyét, és megszokod ezt a számodra még idegen környezetet. Ugyanakkor az új lakás gondolatától sem kell megijedned, megvalósíthatod az új ötleteidet, és egy kevésbé esztétikus berendezés helyett választhatod akár a minimalista stílust! Lakberendezési tippjeinkkel álomotthont varázsolhatsz magadnak!