Fenntartható DIY termékek tavaszra

Fenntartható DIY termékek tavaszra
2020-04-15 Zsanna

Sokszor elfelejtjük, hogy a fenntarthatóság nem csak a tudatos vásárlásról szól, hanem az újrahasznosításról, újrahasználásról is. Kézügyességünket bevetve megannyi apróságot készíthetünk el otthon töltött napjaink alatt egyszerűen hozzáférhető alapanyagokból. Stílusos, környezettudatos, kézzel készült kincsekkel garantáltan egyedivé varázsolhatod otthonod! 

1. Kókusztál

“Don’t recycle, reuse” – avagy egy kis kézműveskedéssel a délelőtt elfogyasztott kókusz megmaradt héjából Te is egyszerűen készítheted el konyhád legújabb gyöngyszemét, a kókusztálat. Legközelebb ne dobd el a megmaradt héját evés után, alakítsd át és csiszold simára a felületét! Fogyassz belőle fagylaltot, gyümölcslevest, zabkását, ráadásul díszként is kiválóan funkcionál. Sötétbarna színe miatt jól kombinálható otthonunk különböző színösszeállításaival, emellett festhető is.

készít
készít

2. Képtartó az emlékek szerelmeseinek

Emlékinket régebben szívesen raktuk albumokba, melyeket esős napokon nosztalgiázva nézegettünk. A könnyen elérhető fénykép készítésnek köszönhetően háttérbe szorult az albumok rendezgetése. Már meglévő fényképeinket használhatjuk dekorációként is! Ragadj meg egy fáról lehullott botot a parkban, és rögzítsd régi albumaid képeit zsinór segítségével a vázhoz. Fesd, díszítsd ízlésed szerint. Mi a nude, letisztult színek hívei vagyunk,hiszen bármilyen berendezéshez passzol ez a színválasztás. Egy kis leleményesség és kreativitás segítségével el is készült otthonunk legújabb éke.

3. Kertészeknek áll a világ!

A tavaszi hónapokban biztos Neked is eszedbe jutott már a kertészkedés, növényültetés gondolata, idő hiányában azonban nem láttál neki. A kialakult helyzet miatt idén nem tudjuk élvezni a napsütötte, kora tavaszi napokat. Kapcsolódj ki kertészkedéssel, az idő hiánya nem kifogás többé! Vidd a tavaszt otthonodba, ültess régi lekváros üvegekbe, vagy alakíts ki fűszernövény polcokat. A növények nem csak jól mutatnak, de a közérzetre is jó hatással vannak. Vedd körül magad csodaszép virágokkal és élvezd a tavasz illatát otthonodból! 

Fenntartható DIY termékek
fenntarthatóság

4. Virág minden mennyiségben

Az elültetett virágokból képet is egyszerűen készíthetsz, de akár vad virágot is szedhetsz egy mezőn ennek elkészítésére. Szükséged lesz egy képkeretre, nehéz könyvekre, papírlapra, ragasztóra és frissen szedett virágokra. Helyezd növényeidet két papírlap közé, majd nehéz könyvekkel préseld simára. Hagyd így egy-két hónapig, majd a préselt virágokat ragaszd tetszés szerint választott laphoz. Keretezd be az elkészült alkotást, és gyönyörködj a festői műben! Kétségtelenül minden barátod szemet vet majd erre a környezettudatos csodára.

Az elkövetkező otthon eltöltött hetekben fontos lesz odafigyelni arra, hogyan osztod be az idődet. A munkád mellett fordíts kellő figyelmet a pihenésre, lazításra is. Lakásod szépítése remek választás lehet kikapcsolódás gyanánt. A kézzel készített termékek személyessé és különlegessé teszik otthonodat, emellett az újrahasználással Te is hozzájárulsz egy fenntarthatóbb, környezetbarát világ kialakításához. Kézműveskedj, kreatívkodj, alkoss!

További cikkek amik még érdekelhetnek

jan20
Valentin-napi ajándék minden érzékszervnek
Valentin-napi ajándék minden érzékszervnek
By

Ha idén valami hasznosat és egyedit adnál a párodnak Valentin-napra, akkor felejthetetlen ajándékélmény lehet egy olyan összeállítás, ahol minden érzékszervnek fontos szerepe van. Nincs más dolgod, mint öt apróságot becsomagolni és felcímkézni, hogy éppen melyik érzékszerv kényeztetésére fókuszál az adott ajándék. Ha kedvet kaptál egy kis kreatív meglepetés gyártáshoz, olvass tovább!

jan19
5 stílusos ajándék férfiaknak Valentin-napra
5 stílusos ajándék férfiaknak Valentin-napra

Igaz, a szerelemben minden nap Valentin-nap, azonban a nagy rohanásban, sűrű hétköznapokban sokszor elfelejtünk randevút szervezni, ajándékokkal kedveskedni. Február 14. azonban jó alkalom arra, hogy megajándékozd szerelmedet valami kedves különlegességgel – és ne aggódj, férfiaknak ajándékot találni könnyebb feladat, mint gondolnád!

jan18
5 Valentin-napi ajándéktipp lányoknak
5 Valentin-napi ajándéktipp lányoknak

Közeleg a Valentin-nap és biztosak vagyunk benne, hogy te is szeretnéd meglepni szerelmedet valamivel, aminek biztosan örülne! Ha tanácstalan vagy, mit is vegyél neki, mutatunk pár ötletet, melyek segítségével garantáltan mosolyt csalsz majd kedvesed arcára!

jan05
Újévi megújulás
Újévi megújulás

A vizsgaidőszak lassan a vége felé közeleg, így alkalmad lehet egy kis pihenésre és kikapcsolódásra, ha a karácsonyi sürgés-forgás és az újévi ünneplés után ez nem sikerült. És mi is lehetne ennek jobb módja, mint kipróbálni pár házi bőr-és hajápolási praktikát, hogy picit azonosulni tudj az „Új év, új én” filozófiával?