Fekete – Budapest & coffee

Fekete – Budapest & coffee
2015-10-24 Pósafalvi Anett
In LIFE

Elindítottuk a ’Budapest & coffee’ rovatunkat, amelyben kedvenc presszózós helyeinket fogjuk bemutatni nektek.

A rovat első állomása a Fekete, ahova egy esős szombat délután tértünk be megszárítkozni egy krémes, forró latte-ra szomjazva.

Nem csoda, hogy ilyen hamar ennyire közkedvelt hely lett a Fekete…

A kérdéseinkre Anna, majd a nem sokkal később csatlakozó Kata válaszoltak, akik közvetlenségének köszönhetően az interjú kötött hangvétele helyett baráti kávézásba csöppentünk.

A két éve nyitott múzeum körúti kis helyiség – mint megtudtuk – régen portásfülkeként szolgált a bérház lakóinak, ezért találjuk a régi ajtót a kávéfőzővel szemben.

Amilyen apró a Fekete, annyira otthonos és kellemes is, így nem csoda, hogy milyen sokan jöttek be ezen az esős délutánon leülni egy gőzölgő csésze mellé, vagy tovafutni egy Take away kávéval.

Ott tartózkodásunk alatt öröm volt nézni, hogy mennyi fiatal diák és külföldi fordult meg náluk egy-egy rövid presszóra. Mint később megtudtuk, nem egy törzsvendéggel büszkélkedhetnek a baristák. Többek közt meséltek nekünk egy kedves angol fiatalemberről, aki még a hazautazásának reggelén is betért a Feketébe meginni a szokásos Flat white-ot és elfogyasztani a csokoládés croissantot.

Mi ezúttal az egyenesen Amszterdamból érkező white label cove lattéval indítottunk, és határozottan meggyőzött minket! A 100% arabica kávébabból főzött különleges tejeskávénk krémes habjának olyannyira nem tudtunk ellenállni, hogy pár perc alatt már üres volt a csészénk. Nem csoda, hisz minden apró részletre figyelnek! A kávéfőzőgép egyenesen Firenzéből érkezett és La Marzocco névre hallgat, a tejet pedig egy etyeki farmtól hozzák.

 Mellesleg ez a bájos kis kávézó kínál nekünk a kávé mellett még Szántó Tibor forrócsoki különlegességeket is, aminak már az illata is mennyei, de vannak étvágygerjesztő müzlijeik is -ha csak két percünk van a reggelire- és lesznek kínai teáik is a jövőben.

Azonban, aki mégis több időt szeretne szentelni a tejeskávéjának, neki is kedveztek a Fekete házigazdái, hiszen a nyáron a belső udvarban Brew Bart nyitottak, ahol a kávé mellé nem csak finom reggeliket, hanem könnyű ebédeket is fogyaszthatnak a városiak (például a franciák különleges pitéjét, a Quichet).

Beszélgetés közben kiderült, hogy Anna legszívesebben Chemex-et készít a vendégeknek, de ha arról beszélünk, hogy melyiket fogyasztja szívesebben, akkor nála a espresso és a filter kávé a nyerő.

Kata szenvedélye a latte art, ezért a tejes változatok szereti legjobban elkészíteni, érthető módon a kedvenc itala is a flat white.

 

Nagy örömünkre a Standart magazin is megtalálható a kis kávézóban, aminek a legutóbbi számában a magyar újhullámos kávézók is teret kaptak, mesés rajzokkal illusztrálva.

Valamint érdemes megemlíteni, hogy a Fekete is része a „coffee tour” programnak, aminek lényege, hogy egy pontgyűjtő kártyán szerepelnek a legjobb budapesti kávézók, és ha mindegyiknél elfogyasztunk egy kávét, akkor kapunk egy ingyen italt az általunk kiválasztott helyen.

Véleményünk szerint a Fekete Budapest egyik legkiemelkedőbb kávézójává nőtte ki magát.
Ajánljuk az egyetemistáknak akiknek csak egy pár percük van a következő óráig, a turistáknak akik akarnak egy különlegesen finom kávét inni két látványosság megtekintése között, és azoknak is akik szeretik egy hangulatos kis teraszon elfogyasztani a latte-jukat a barátaikkal!

 

 

Értékelés: (1-5)

Hely hangulata: 4

Általálunk fogyasztott kávé minősége (latte): 5

Baristák szakértelme: 5

További cikkek amik még érdekelhetnek

aug04
Gardrób rendszerezés  – 5+1 tipp a rendezett ruhatárhoz
Gardrób rendszerezés – 5+1 tipp a rendezett ruhatárhoz

Te is gyakran találkozol a “nincs mit felvennem” érzéssel, miközben a szekrényed telis tele van ruhákkal? A nagy része persze felesleges, alig használt, szentimentális okokból őrzött “kincs”, de szinte biztos, hogy néhány darabnak a létezéséről is elfeledkeztél! A továbbiakban pár hasznos tippet és tanácsot osztunk meg, hogy könnyen rendbe tedd a ruhatárad – és a lelki békéd – egy mindent átfogó gardrób rendszerezés keretein belül!  

aug03
F mint Feeric Fashion Week
F mint Feeric Fashion Week

Erdélyben már tíz éve megrendezésre kerül a Feeric Fashion Week, melyre a világ minden szegletéből érkeznek tervezők, Máltától egészen Argentináig. Továbbá, a közönség lehetőséget kap, hogy a román márkákat is jobban megismerje. Ha ez nem lenne elég, nincs két olyan individuális show, melyet egy helyszínen tartanának: egy malomtól kezdve, az Avrig-i nyári Brukenthal palotán át az óváros főteréig számos izgalmas tér ad helyet a kollekciók bemutatására.

Júl30
31 NAPOS MINIMALISTA KIHÍVÁS
31 NAPOS MINIMALISTA KIHÍVÁS

A nyár utolsó hónapjára izgalmas kihívással készül neked az Uptostyle csapata! Lassan vége a nyári szünetnek és a szabadságnak, hiszen szeptembertől mindenki visszatér a mókuskerékbe.  Hogy sokkal gördülékenyebben menjen az átállás, létrehoztunk egy minimalista kihívást, mely teljesítésével nemcsak a felkészülést könnyítheted meg, de egy egészen új életmódot is megtapasztalhatsz!

Júl22
Ukrainian Fashion Week 2018 – International Young Designers Contest
Ukrainian Fashion Week 2018 – International Young Designers Contest
By

Vetlényi Alma divattervező lett az, aki Magyarországot képviselhette az International Young Designers Contest-en, az eseményről pedig mi tudósíthattunk, egyenesen az Ukrán Fashion Weekről! Cikkünkben összefoglalónkat olvashatod, melyből Alma kollekciója mellett 2 olyan dizájnerét is megismerheted, akik ugyancsak a letisztult és minőségi stílust képviselik!