Fekete – Budapest & coffee

Fekete – Budapest & coffee
2015-10-24 Pósafalvi Anett
In LIFE

Elindítottuk a ’Budapest & coffee’ rovatunkat, amelyben kedvenc presszózós helyeinket fogjuk bemutatni nektek.

A rovat első állomása a Fekete, ahova egy esős szombat délután tértünk be megszárítkozni egy krémes, forró latte-ra szomjazva.

Nem csoda, hogy ilyen hamar ennyire közkedvelt hely lett a Fekete…

A kérdéseinkre Anna, majd a nem sokkal később csatlakozó Kata válaszoltak, akik közvetlenségének köszönhetően az interjú kötött hangvétele helyett baráti kávézásba csöppentünk.

A két éve nyitott múzeum körúti kis helyiség – mint megtudtuk – régen portásfülkeként szolgált a bérház lakóinak, ezért találjuk a régi ajtót a kávéfőzővel szemben.

Amilyen apró a Fekete, annyira otthonos és kellemes is, így nem csoda, hogy milyen sokan jöttek be ezen az esős délutánon leülni egy gőzölgő csésze mellé, vagy tovafutni egy Take away kávéval.

Ott tartózkodásunk alatt öröm volt nézni, hogy mennyi fiatal diák és külföldi fordult meg náluk egy-egy rövid presszóra. Mint később megtudtuk, nem egy törzsvendéggel büszkélkedhetnek a baristák. Többek közt meséltek nekünk egy kedves angol fiatalemberről, aki még a hazautazásának reggelén is betért a Feketébe meginni a szokásos Flat white-ot és elfogyasztani a csokoládés croissantot.

Mi ezúttal az egyenesen Amszterdamból érkező white label cove lattéval indítottunk, és határozottan meggyőzött minket! A 100% arabica kávébabból főzött különleges tejeskávénk krémes habjának olyannyira nem tudtunk ellenállni, hogy pár perc alatt már üres volt a csészénk. Nem csoda, hisz minden apró részletre figyelnek! A kávéfőzőgép egyenesen Firenzéből érkezett és La Marzocco névre hallgat, a tejet pedig egy etyeki farmtól hozzák.

 Mellesleg ez a bájos kis kávézó kínál nekünk a kávé mellett még Szántó Tibor forrócsoki különlegességeket is, aminak már az illata is mennyei, de vannak étvágygerjesztő müzlijeik is -ha csak két percünk van a reggelire- és lesznek kínai teáik is a jövőben.

Azonban, aki mégis több időt szeretne szentelni a tejeskávéjának, neki is kedveztek a Fekete házigazdái, hiszen a nyáron a belső udvarban Brew Bart nyitottak, ahol a kávé mellé nem csak finom reggeliket, hanem könnyű ebédeket is fogyaszthatnak a városiak (például a franciák különleges pitéjét, a Quichet).

Beszélgetés közben kiderült, hogy Anna legszívesebben Chemex-et készít a vendégeknek, de ha arról beszélünk, hogy melyiket fogyasztja szívesebben, akkor nála a espresso és a filter kávé a nyerő.

Kata szenvedélye a latte art, ezért a tejes változatok szereti legjobban elkészíteni, érthető módon a kedvenc itala is a flat white.

 

Nagy örömünkre a Standart magazin is megtalálható a kis kávézóban, aminek a legutóbbi számában a magyar újhullámos kávézók is teret kaptak, mesés rajzokkal illusztrálva.

Valamint érdemes megemlíteni, hogy a Fekete is része a „coffee tour” programnak, aminek lényege, hogy egy pontgyűjtő kártyán szerepelnek a legjobb budapesti kávézók, és ha mindegyiknél elfogyasztunk egy kávét, akkor kapunk egy ingyen italt az általunk kiválasztott helyen.

Véleményünk szerint a Fekete Budapest egyik legkiemelkedőbb kávézójává nőtte ki magát.
Ajánljuk az egyetemistáknak akiknek csak egy pár percük van a következő óráig, a turistáknak akik akarnak egy különlegesen finom kávét inni két látványosság megtekintése között, és azoknak is akik szeretik egy hangulatos kis teraszon elfogyasztani a latte-jukat a barátaikkal!

 

 

Értékelés: (1-5)

Hely hangulata: 4

Általálunk fogyasztott kávé minősége (latte): 5

Baristák szakértelme: 5

További cikkek amik még érdekelhetnek

máj25
Tavaszi otthon frissítés
Tavaszi otthon frissítés

Otthon is szükség van a megújulásra, nem véletlenül rukkolnak elő a designcégek újabb és újabb kollekciókkal. Az enteriőrtrendek is folyamatosan alakulnak, úgyhogy érdemes mindig figyelni, milyen új darabok jelennek meg a lakberendezési boltok kínálatában.Érdemes amúgy itt is évszakok alapján gondolkozni, és az alapdarabok meghagyásával stylingolni otthonodat néhány új kiegészítővel. Meg is mutatjuk néhány kedvencünket, hogy könnyebb legyen a választás.

máj23
BCEFW street style
BCEFW street style
By

A divathetekre nemcsak a tervezők legújabb kollekcióinak bemutatói miatt érdemes elmenni – jobbnál jobb összeállításokat láthatunk maguktól a nézőktől is! Bár ezen az eseményen a legmerészebb ruhadarabjaink is előbújhatnak a szekrényünkből, de a klasszikus minimalista és letisztult vonal is lehet ugyanolyan stílusos.

máj19
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!
Minimalista utazás -pakolj, mint egy profi!

Végre megérkezett a jó idő és vele együtt a nyaralás megszervezésének ideje is. Az úti cél kigondolása és a szállás lefoglalása után a legégetőbb kérdés a poggyász összepakolásához köthető: mit vigyél magaddal és mi az, amire nem lesz szükséged? Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan csomagolj be profiként egy minimalista utazáshoz.

máj11
Must have minimalista fülbevalók
Must have minimalista fülbevalók
By

Dobd fel egyszerű, letisztult, hétköznapi szettjeidet egy pár érdekes, feltűnő, de mégis minimalista fülbevalóval! Egy jól kiválasztott darab egy pillanat alatt akár elegánssá, nőiessé, de vagánnyá is teheti az outfited. Következzék az 5 kedvenc fülbevaló trendünk, melyek a 2018-as év divatját uralják.