Fekete – Budapest & coffee

Fekete – Budapest & coffee
2015-10-24 Pósafalvi Anett
In LIFE

Elindítottuk a ’Budapest & coffee’ rovatunkat, amelyben kedvenc presszózós helyeinket fogjuk bemutatni nektek.

A rovat első állomása a Fekete, ahova egy esős szombat délután tértünk be megszárítkozni egy krémes, forró latte-ra szomjazva.

Nem csoda, hogy ilyen hamar ennyire közkedvelt hely lett a Fekete…

A kérdéseinkre Anna, majd a nem sokkal később csatlakozó Kata válaszoltak, akik közvetlenségének köszönhetően az interjú kötött hangvétele helyett baráti kávézásba csöppentünk.

A két éve nyitott múzeum körúti kis helyiség – mint megtudtuk – régen portásfülkeként szolgált a bérház lakóinak, ezért találjuk a régi ajtót a kávéfőzővel szemben.

Amilyen apró a Fekete, annyira otthonos és kellemes is, így nem csoda, hogy milyen sokan jöttek be ezen az esős délutánon leülni egy gőzölgő csésze mellé, vagy tovafutni egy Take away kávéval.

Ott tartózkodásunk alatt öröm volt nézni, hogy mennyi fiatal diák és külföldi fordult meg náluk egy-egy rövid presszóra. Mint később megtudtuk, nem egy törzsvendéggel büszkélkedhetnek a baristák. Többek közt meséltek nekünk egy kedves angol fiatalemberről, aki még a hazautazásának reggelén is betért a Feketébe meginni a szokásos Flat white-ot és elfogyasztani a csokoládés croissantot.

Mi ezúttal az egyenesen Amszterdamból érkező white label cove lattéval indítottunk, és határozottan meggyőzött minket! A 100% arabica kávébabból főzött különleges tejeskávénk krémes habjának olyannyira nem tudtunk ellenállni, hogy pár perc alatt már üres volt a csészénk. Nem csoda, hisz minden apró részletre figyelnek! A kávéfőzőgép egyenesen Firenzéből érkezett és La Marzocco névre hallgat, a tejet pedig egy etyeki farmtól hozzák.

 Mellesleg ez a bájos kis kávézó kínál nekünk a kávé mellett még Szántó Tibor forrócsoki különlegességeket is, aminak már az illata is mennyei, de vannak étvágygerjesztő müzlijeik is -ha csak két percünk van a reggelire- és lesznek kínai teáik is a jövőben.

Azonban, aki mégis több időt szeretne szentelni a tejeskávéjának, neki is kedveztek a Fekete házigazdái, hiszen a nyáron a belső udvarban Brew Bart nyitottak, ahol a kávé mellé nem csak finom reggeliket, hanem könnyű ebédeket is fogyaszthatnak a városiak (például a franciák különleges pitéjét, a Quichet).

Beszélgetés közben kiderült, hogy Anna legszívesebben Chemex-et készít a vendégeknek, de ha arról beszélünk, hogy melyiket fogyasztja szívesebben, akkor nála a espresso és a filter kávé a nyerő.

Kata szenvedélye a latte art, ezért a tejes változatok szereti legjobban elkészíteni, érthető módon a kedvenc itala is a flat white.

 

Nagy örömünkre a Standart magazin is megtalálható a kis kávézóban, aminek a legutóbbi számában a magyar újhullámos kávézók is teret kaptak, mesés rajzokkal illusztrálva.

Valamint érdemes megemlíteni, hogy a Fekete is része a „coffee tour” programnak, aminek lényege, hogy egy pontgyűjtő kártyán szerepelnek a legjobb budapesti kávézók, és ha mindegyiknél elfogyasztunk egy kávét, akkor kapunk egy ingyen italt az általunk kiválasztott helyen.

Véleményünk szerint a Fekete Budapest egyik legkiemelkedőbb kávézójává nőtte ki magát.
Ajánljuk az egyetemistáknak akiknek csak egy pár percük van a következő óráig, a turistáknak akik akarnak egy különlegesen finom kávét inni két látványosság megtekintése között, és azoknak is akik szeretik egy hangulatos kis teraszon elfogyasztani a latte-jukat a barátaikkal!

 

 

Értékelés: (1-5)

Hely hangulata: 4

Általálunk fogyasztott kávé minősége (latte): 5

Baristák szakértelme: 5

További cikkek amik még érdekelhetnek

feb16
Budapest legmenőbb design bútor lelőhelyei
Budapest legmenőbb design bútor lelőhelyei
By / No Comments

Ha érdekel, hogy hol találod Budapesten a legmenőbb design bútorokat – legyen szó skandináv, vagy letisztult és modern stílusról – olvasd el cikkünket, amelyben kedvenc lelőhelyeinket gyűjtöttük össze!

feb15
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
Tippek, hogyan legyél magabiztosabb a mindennapokban
By / No Comments

A magabiztos emberek erőt, energiát, dinamikusságot árasztanak, jó a közelükben lenni. Ilyenkor mi is úgy érezzük feltöltődünk, új erőre kapunk. Mondhatjuk, hogy ez a tulajdonság az ember veleszületett sajátossága, de a jó hír, hogy tanulható jellegzetesség, és még önismereti könyvek tömkelegét sem kell áttanulmányoznod hozzá.

feb13
Valentin-nap egész évben
Valentin-nap egész évben
By / No Comments

Mi lenne, ha minden reggel egy mosollyal keltenéd a párod, összedobnál neki egy gyümölcssalátát reggelire, öleléssel köszönnél el tőle munkába indulva, érdeklődnél, hogy telik a napja, kávéval várnád a kedvenc kávézójából, vagy kibontanátok egy üveg bort a közös vacsorához és beszélgetnétek? A Valentin-nap nem kell, hogy csak egy nap legyen!

feb11
Japandi-A dán design és a japán stílus találkozása
Japandi-A dán design és a japán stílus találkozása
By / No Comments

A Japandi a legújabb lakberendezési stílus ami meghódítja a világot és a minimalizmust kedvelők szívét. Hogy milyen is a dán és a japán design tökéletes fúziója? Cikkünkből most megtudhatod! Ismerd meg a Japandi lakberendezési stílus elegáns, letisztult formavilágát, otthonos hangulatát. Ha pedig téged is magával ragad, találsz néhány tippet amivel feldobhatod lakásod enteriőrét.