Év eleji nagy ruhaválogatás

Év eleji nagy ruhaválogatás
2016-01-12 uptostyle.hu
In FASHION

Ki a régivel, elő az újjal!

Ahogy elbúcsúztunk az óévtől és már az újévben taposunk, nincs is jobb alkalom, hogy bővítsük a szekrényünkben a teret, kidobáljuk azokat a darabokat, amik sok helyet foglalnak. Persze, főleg az agyonhasznált – vagy épp ellenkezőleg: a legkevésbé sem használt ruhadarabokra gondolunk, vagy amik kínosak, kinőttük őket, esetleg soha életünkben nem voltunk képesek benne járni.

A tavaszi nagytakarítás még messze van, de január tökéletes idő a gardróbunk felfrissítéséhez, ami számunkra inkább a régitől való megválásról szól, mint az új öltözékek vásárlásáról. Összegyűjtöttük azt a 20 darabot, amit mi mindenképpen ki fogunk selejtezni a hónap folyamán, így ha nagyon nehezen válsz meg egyes divatcikkjeidtől, akkor legyen segítségedre ez a lista.

  1. Az elnyűtt táska, amivel munkába/iskolába jársz, már hónapok óta lecserélésre vár. A mindennapos cihelődés ne egy olyan táskával történjen, ami olyan, mintha több traktor hajtott volna át rajta.

2. A fehér póló, ami.. hát már rég nem annyira fehér, inkább sárga vagy szürke: azonnal kuka.

3. A fekete nadrág, ami fakóvá kopott. Egyik küldetésünk a legfeketébb fekete árnyalatot megtalálni a polcokon, miért járkálnánk egy olyan nadrágban, ami hamuszürkévé változott?

4. A kizárólag tisztítós kabát, amit mégis megkíséreltél kimosni. Ismerjük a kellemetlen felismerész, de már nincs mit tenni. Inkább válj meg tőle, a szekrényed is fellélegzik.

5. A tervező kollaborációs öltözék(ek), amit a megjelenésük napján meg kellett venni.  Lehet, hogy órákat álltál sorba a “fast-fashion-egyesülése-a-luxus-divattal” darabodért, de ezek a divat cikkek abban a pillanatban lényegtelenné válnak, ahogy lekerülnek a boltok polcairól.

6. A felhasított farmer, amit nem is szabadna nadrágnak hívni, hiszen egy valamire való gatya minimum elfedi a lábunk 20%-át.

7. A hihetetlen nehéz fülbevalók, amiktől sajog a fülcimpa. Nézzünk szembe a tényekkel: lehet jól néz ki, de kit érdekel, ha egész éjjel húzza a füled és hajnalra a válladat verdesi?

8. A pulcsi, ami teljesen kibolyhosodott. Túl sok telet látott és túlélt sok réteg ruhát – van is neki bőven harci sérülése (értsd: bolyhok), mégis fájó szívvel, de meg kell, hogy válj végre tőle.

9. A holdjáró tűsarkúak. Mi értelme van olyan drága cipőket venni, amiben egyszerűen nem lehet járni?

10. A térdnél trottyos skinny farmer. Megtalálni a tökéletes skinnyt már önmagában is nehéz feladat, de a régi megnyúlt nadrágoddal még több gondod lehet.

11. Az ócska fast-fashion ruhadarabok. Ha több pamut pólód van, mint a New Yorker összes üzletének együtt, akkor itt az idő, hogy komoly válogatás következzen (némelyik jobb darab mehet esetleg a kishúgodnak).

12. A zokni, aminek hiányzik a párja. Őszintén: miért tartogatod azt a szerencsétlen árvát?

13. A “biztos-vízhólyag” cipők. Ezeknek a kis aljas lábbeliknek mindegy, hányszor próbálod meg betörni őket. Tökéletes példa arra, mikor nem éri meg a fájdalmat választani a szépségért.

14. Hajpántok a Pletykafészek korszakból. Jó reggelt, Uptostylers! Túlméretezett masni csak a tipegőknek lenne megengedett.

15. A csillogó ruci, amit Szilveszterre vettél, de azóta sem hordtad. Talán ebben szerettél volna a táncparkett ördöge lenni – körülbelül 2008-ban. Ha eddig nem viselted, valószínűleg soha nem is fogod.

16. A testhezálló ruha, ami még bulis időszakodból maradt rád. Ha Kardashiannak is sikerült leszoknia a hordásáról, akkor mindenkinek ideje lenne.

19. A sortok, amiket régi farmerből vágtál le – meglehetősen rövidre. Valószínűleg nem is hordtad azóta…

17. A “fehér” sportcipő, ami túl sok pocsolyával találkozott. A sárfoltos sneakerek egyáltalán nem sikkesek.

18. Balerina surranók, lyukas talppal. Iszonyú kényelmes, elismerjük, de nagyon ócska már. Ideje beruházni egy új párra.

20. Az a bizonyos borítéktáska, amibe semmi nem fér el. Szó szerint hasznavehetetlen.

Úgy gondoljuk, ha ezt a listát figyelembe véve válogatunk majd, biztos könnyebb dolgunk lesz, még a szívünkhöz nőtt daraboknál is. Bízunk benne, hogy a Te kedvedet is meghoztuk az év eleji szortírozáshoz és megszabadítod a szekrényed a felesleges ruhadaraboktól.

További cikkek amik még érdekelhetnek