Re-Kanken, a megújult kedvenc

Re-Kanken, a megújult kedvenc
2016-08-04 uptostyle.hu

Re-Kanken, a megújult kedvenc

000

Egy ikonikus termék újjáéledése – újrahasznosított formában

A svéd kisiskolások, felnőttek, fotósok és nem utolsó sorban személyes kedvencünkként számon tartott Kånken új változata jelent meg, ami csak egy dologban különbözik elődjétől: a Re-Kånken elkészítéséhez használt anyagok 95%-a újrahasznosított, és maga a táska is újrahasznosítható.

“A klasszikus dizájnt leszámítva mindenben visszatértünk a kiindulóponthoz. A kihívást az jelentette, hogy a lehető legalacsonyabb környezetterhelést a tartós és funkcionális termékkel szemben támasztott igények kielégítése mellett érjük el,”

Míg az eredeti Kånken három különböző anyagból készült – egyikből maga a hátizsák, a másikból a belső zseb, a harmadikból pedig a pántok –, a Re-Kånken teljes egészében ugyanabból az anyagból van, az egyes részek csupán szövetvastagságukban különböznek, és mindössze 11 PET palackot használt fel egyetlen hátizsák megalkotásához.

Újrahasznosított műanyag palackból gyártott, egy irányban sodort fonalból készült. Kevesebb vizet, energiát és vegyszert használó SpinDye technológiával festették. Hímzett logójával még egyedibbé varázsolja a viselőjét, ezzel a monokromitással adja a legszembetűnőbb különbséget az eredeti változattól, amire vasalással helyezték rá a logókat. A táska így amellett hogy újrahasznosított anyagokból készült, készen áll az újbóli újrahasznosításra is a távoli jövőben.

„Nincs olyan kézikönyv, amely leírná, hogyan kell a lehető legfenntarthatóbb terméket előállítani. Ha könnyű volna, mindenki ezzel foglalkozna. Nekünk magunknak kellett kidolgoznunk az eljárást, és megtalálni a célunkhoz vezető utat. Ha más cégek is ezt akarnák, keresletet generálhatnánk az újrahasznosított műanyagból fonalfestéssel készült szövetek iránt. A költségek csökkennének, és több terméket lehetne előállítani e technológia alkalmazásával.”

 

Re-Kanken táskák az Uptostyle Marketben

További cikkek amik még érdekelhetnek