Karrier kisokos

Karrier kisokos
2020-06-27 Nori

Mi leszel, ha nagy leszel? – hangzott el a kérdés kismilliószor gyerekkorunkban. A válasz persze sosem volt egyértelmű, sokan fiatal felnőtt korukig töprengenek azon, hogy mivel szeretnének majd foglalkozni, valamint rengetegen váltanak pályát karrier útjuk kellős közepén is. Ha a fenti táborok egyikébe tartozol vagy csak szimplán érdeklődsz a karrier téma iránt és szeretnél inspirálódni, akkor olvasd el alábbi cikkünket, melyben olyan szakmákat mutatunk be, melyek már a jelenben is meghatározók, a jövőben viszont még nagyobb szerepet fognak kapni, hiszen ezek az állások lehetőséget nyújtanak nekünk arra, hogy home office-ban dolgozzunk, akár egy másik országból is. 

A vírus megjelenése egyébként is felgyorsította a remote munkák felé tartó irány kialakulását, rengeteg cégnél bebizonyosodott, hogy nem kell bent ülni ahhoz, hogy elvégezzük a munkát. Elég egy laptop + wi-fi, s kezdődhet is a munka!

Programozó

Napjaink egyik felkapottabb szakmája a programozó. A digitális világ térnyerése miatt egyre több ilyen szakemberre lesz szükség, így ha szeretsz analizálni, kidolgozni egy megoldást és eközben minden felmerülő problémát feltárni és megoldani, akkor a programozó szakmát neked találták ki! Itthon és külföldön is könnyen elhelyezkedsz vele, rengeteg erre irányuló képzést találsz a neten, ráadásul a legtöbb tanfolyam végén fix állást is kínálnak. Win-win szituáció, ugye?

Online marketing specialista

Kevés olyan cég létezik már manapság, ahol ne foglalkoznának a marketinggel a megnövekedett kereslet és kínálat miatt. Online marketingesként rendkívül sokrétű feladataid lesznek: az adott vállalat weboldalával, social media felületeivel kell majd foglalkoznod, miközben online és e-mail kampányokat menedzselsz, PPC hirdetéseket futtatsz és keresőoptimalizálással kapcsolatos feladatokat látsz el. Ne ijedj meg, ezek mind szuper és izgalmas feladatok, a végén pedig a cég növekedése a Te érdemed is lesz!

Újságíró 

Ha az újságírással kacérkodsz, akkor az a szuper hírünk van, hogy ez a szakma már nem csak nyomtatott formában létezik, hanem digitálisan is! Elhelyezkedhetsz egy online magazinnál (kiadónál is), reklám- és PR ügynökségeknél, de akár freelancer is lehetsz, így több helyre is be tudsz dolgozni. Ehhez a szakmához elengedhetetlen a kiváló íráskészség és nyelvtani ismeretek, valamint a gazdag szókincs. Egy-egy anyag elkészítéséhez nyugalomra lesz majd szükséged – az a szuper, hogy a közeli parkból egy pokrócon fekve is elvégezheted a munkádat – ekkor jönnek majd a legkreatívabb gondolatok!

Grafikus

Ha mindig is szerettél rajzolni, kiváló esztétikai érzéked van és szereted folyamatosan fejleszteni magad, akkor válaszd a grafikus pályát. Ezzel a kreatív szakmával elhelyezkedhetsz egy kiadónál, reklámügynökségnél, tervezőstúdióban, de akár egy multinacionális nagyvállalat kommunikációs osztályán is. A grafikusok sokszor kapnak teljesen szabad kezet a tervezéstől a megvalósításig, így a legizgalmasabb designoknak csak a képzeleted szabhat határt! Ha nem szeretsz elköteleződni, ezt a munkát űzheted freelance módban is, így saját magad vezetője lehetsz.

Projekt koordinátor

Ha mindened a szervezkedés, szereted a határidőket és a több kisebb feladat egyidejű menedzselését, akkor a Te szakmád a projekt koordinátor lesz. Itt több adminisztációs feladattal kell számolnod, viszont tudjuk, hogy enélkül egy vállalat sem maradna talpon, hiszen ez is a mozgatórugók egyike. Ha jól zsonglőrködsz a feladatokkal, akkor lehet több projekt is futhat majd egyszerre a kezeid között. Legyen szó kozmetikai vagy energetikai iparról, projekt koordinátori vagy menedzseri állást könnyen fogsz majd találni bárhol.

 

 

Webshop adminisztrátor

Egyre több webshop jelenik meg szerte a világon és ezeket üzemeltetni is kell. Egy webshopnak állandóan napra késznek kell lennie, hogy a lehető legtöbb vásárló igényét ki tudja elégíteni. Ha ezt a munkát választanád, nem árt ha képben vagy a legújabb technológiákkal, ismersz 1-2 webshop motort és CRM rendszert. Jó, ha bírod a monoton feladatokat, hiszen például a több száz vagy ezer termék feltöltése, frissítése akár több órát vagy napot is igénybe vehet. Az online vásárlás fénykorában hasznos, ha ilyen tudással is rendelkezel. Apropó, a mi webshopunkban jártál már?

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a fenti karrier kalauzt és tudtunk Neked inspirációt adni a jövőbeli remote munkád kiválasztásához. A legfontosabb pedig, hogy szeresd, amit dolgozol és máris nem munkának fogod felfogni!

További cikkek amik még érdekelhetnek

Jun13
Nyári programajánló
Nyári programajánló
By

Tavasszal ugyan nem volt túl sok lehetőségünk programokat csinálni, de az remek hír, hogy ezt nyáron végre elkezdhetjük bepótolni. A lenti cikkünkben 5+1 olyan nyári – többnyire természetközeli – programot mutatunk be Nektek, amit biztonságosan tudtok élvezni, anélkül, hogy külföldre utaznátok. Kalandra fel, itt az ideje újra kapcsolatba lépni a külvilággal!

Jun02
Hogyan tarts közösségi média szünetet?
Hogyan tarts közösségi média szünetet?
By

Valljuk be őszintén senki sem tudná elképzelni a napjait közösségi média nélkül. A mai világban egyre több időt töltünk online, a telefonon olvasunk híreket, játszunk, beszélgetünk és online is kapcsolódunk ki. Javasolt a függőség elkerülése érdekében szünetet tartani. Ha elhatároztad, hogy belekezdesz a detoxba, akkor tippjeink biztosan a segítségedre lesznek.

May18
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
By

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kedvenc helyeinket, tervezőinket, helyi üzleteinket támogassuk ebben a nehéz időszakban és utána is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük nektek pár olyan hazai és nemzetközi vállalkozást, akiknél szívesen vásárolunk Mi is, így Nektek is bátran tudjuk ajánlani!

May11
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

A home office ideje alatt hajlamosak vagyunk ellustulni, így könnyen összegyűlhetnek a feladataink. A ideális napirend elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonról is produktív legyél. Ha még nincs bevált módszered ez a lista segít majd, hogy hatékonyan dolgozz otthonról is!