Gulyás Lídia – Arkk Copenhagen nagykövet

Gulyás Lídia – Arkk Copenhagen nagykövet
2020-04-03 kisseszter

Az Arkk Copenhagen egy lehengerlően friss és modern stílusú cipőmárka, ami a maga egyszerűségével és letisztult designjával válik majd ruhatárad legszeretettebb darabjává! Kampányunk szereplői is imádják a skandináv márkát, többek között Gulyás Lídia (@szialidia), 27 éves kreatív tartalomgyártó is.

Rengetegen ismerünk a social média, különösen az Instagram felületéről. Mesélj kérlek, hogy pontosan mivel is foglalkozol?

Az Artificial Group reklámügynökségnél dolgozok content

creative-ként főállásban, vagyis online tartalmakért, social koncepciókért, stratégiákért felelek. Korábban voltam már többek között fotós, PR-os, social media menedzser, márkanagykövet, újságíró, sőt, barista is, de évek óta a kreatív tartalom menedzsment az, amivel örömmel tudok napi 8 órában foglalkozni.

 

Ha nem dolgozol, mivel töltöd szívesen a szabadidődet?

Nincs sok szabadidőm, úgyhogy igyekszem olyan dolgokkal tölteni, amik feltöltenek. Szinte minden nap, munka előtt vagy után Procreate-el alkotok valamit, legyen az egy GIF vagy illusztráció. A hétvégék a családos, barátos, koncertes, mozis, múzeumos, fotózós, utazós programoké, de gyakran áldozok be egy-egy szombatot nagyobb volumenű személyes projektekre is.

Mi inspirált mára már nagyon elterjedt ’kedves üzenetek’ projekted megalkotásához?

Talán onnan érdemes kezdeni a sztorit, hogy az Instagram oldalam kb 6-7 éve egy személyes kis naplóvá változott, ahol a gondolataimat egy-egy kedves üzenettel osztottam meg. Aztán az évek során érlelődött bennem, hogy jó lenne ezt az online világból, ahol nagyon könnyű inspirációs szerezni, offline módon megvalósítani és kivinni az utcákra, olyan helyekre, ahol az ember nem számít rá.

 

Hogyan valósítottad meg az ötleted?

Mikor hazaköltöztem Melburne-ből, egyik szeptemberben a WorldWide Instameet, az évente megszervezett hivatalos Instagram találkozó tematikája a „kind comments” volt. Tudtam, hogy itt az idő ezt megvalósítani a régóta őrizgetett ötletemet ezzel kapcsolatosan. Ezen a hétvégén fogtam magam és csomó kedves üzenetet ragasztottam ki Budapesten, Instán közvetítettem az akciót. 

Milyen volt az akció fogadtatása?

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam. Tudtam, hogy ez több, mint egy egyszemélyes projekt, úgyhogy szerveztem egy eseményt, amit már a TV, rádió, egyéb média is felkapott. Pár hétre rá jött is a második, ami országszintűvé nőtte ki magát, több tízezer résztvevővel, csaknem 50 csatlakozó várossal. Hihetetlen volt látni, hogy egy ilyen egyszerű ötletre ekkora igény van, hogy mennyire megmozgatta az országot.

 

Ezzel a mozgalommal nemcsak kedvességre, de kreativitásra is ösztönzöd a követőidet. Mit jelent számodra a kreativitás?

A belülről jövő alkotás képességét. Meggyőződésem, hogy minden ember kreatív, hogy mindenkiben megvan a képesség, hogy őszintén alkosson a tudását, tapasztalatait, érzéseit, körülményeit, eszközeit felhasználva. A képesség az alkotásra adott, csak az a kérdés, hogy ki-mire-hogyan használja fel az adottságait. 

Miből szerzel inspirációt a mindennapokban?

Minden, tényleg minden tud inspirálni, de legfőképp az emberi természet – legyen szó pozitív vagy negatív tulajdonságról -, a személyes történetek és maga a természet. Szeretek figyelni, hallgatni, párhuzamokat vonni, mintákat, szimbólumokat találni a világban, aztán ha valami nagyon megérint, akkor az egy ponton szavakká, képekké formálódik a fejemben, majd papíron vagy képernyőn is.

 

 

A kreatív tevényekségek mellett mi az, ami leginkább kikapcsol?

Egy jó film, egy jó könyv, vagy egy jó kávé kapcsol ki a leginkább az alkotás, firkálás, festegetés mellett. Nagyon szeretek egy kávézó sarkában vagy ablakában ülni az iPademmel, pár cetlivel, vagy éppen egy könyvvel a kezemben, néha elbambulva, az embereket és a külvilágot figyelve.

Fontos a munkásságod szempontjából a szabad gondolatok megjelenése. Mi jut eszedbe a szabadság szó hallatán?

Az, hogy milyen jó, amikor nem másoktól, külső, felszínes tényezőktől függ az énképünk – talán ez az egyik legnagyobb szabadság. Nem mások véleményétől, nem lájkok számától, nem a pozitív vagy negatív kommentektől, nem a folyamatos visszajelzésektől.

 

Milyen szempontokat veszel figyelembe, a napi outfited kiválasztásánál?

A legfontosabb, hogy jól érezzem magam benne. Szinte csak fekete, fehér és farmerkék színek jelennek meg a ruhatáramban, ezért sosem gondolkodok sokat, hogy mit kellene felvennem, minden darab jól kombinálható. Egy ideje már nem impulzívan vásárolok, hanem tudatosan átgondolom, mi az, ami olyan minőségű, olyan kényelmes, annyira tetszik és annyira illik a cuccaimhoz, hogy biztosan évekig hordani fogom.

Szerinted milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy tökéletes sportcipőnek?

Legyen kényelmes, strapabíró, szép – és persze passzoljon a monokróm cuccaimhoz. Az Arkk Copenhagen cipőiben minden elvárásom találkozik!

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel az Arkk Copenhagen kampányában?

Egyrészt mert nagyon szeretem, amit az Up To Style képvisel, azt a stílust, letisztultságot és minőséget, másrészt mert a szép, kényelmes cipők a gyengéim.

Ha neked is felkeltette az érdeklődésed Lídia lelkesedése az Arkk cipők iránt, vess egy pillantást legújabb modelljeinkre a shopban! Lídiát pedig kövessétek Instagramon szialidia néven!

További cikkek amik még érdekelhetnek

Jun02
Hogyan tarts közösségi média szünetet?
Hogyan tarts közösségi média szünetet?
By

Valljuk be őszintén senki sem tudná elképzelni a napjait közösségi média nélkül, mivel ezáltal sokkal nehezebb lenne kapcsolatot tartani és értesülni a legfrissebb infókról. A mai világban egyre több időt töltünk online, a telefonon olvasunk híreket, játszunk, beszélgetünk és online is kapcsolódunk ki. Valóban könnyebb egy teendőkkel teli nap után nyugalomban átböngészni az internetet, de ez a szokás hosszú távon nem kifizetődő. Az internetnek amellett, hogy sok előnye van, számos negatív hatása is van, ha túlzásba visszük a használatát. A legnagyobb veszélyt a függősség jelenti. Javasolt a függőség elkerülése érdekében szünetet tartani. Ha elhatároztad, hogy belekezdesz a detoxba, akkor tippjeink biztosan a segítségedre lesznek.

May18
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
By

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kedvenc helyeinket, tervezőinket, helyi üzleteinket támogassuk ebben a nehéz időszakban és utána is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük nektek pár olyan hazai és nemzetközi vállalkozást, akiknél szívesen vásárolunk Mi is, így Nektek is bátran tudjuk ajánlani!

May11
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

A home office ideje alatt hajlamosak vagyunk ellustulni, így könnyen összegyűlhetnek a feladataink. A ideális napirend elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonról is produktív legyél. Ha még nincs bevált módszered ez a lista segít majd, hogy hatékonyan dolgozz otthonról is!

May07
Stresszlevezetés érettségi után
Stresszlevezetés érettségi után

A vizsgaidőszak mindenki számára óriási stresszdózissal jár. Ha te is hajlamos vagy beletemetkezni a sok tanulnivalóba és teljesen kizárni az életedből a korábbi szabadidős elfoglaltságaidat, akkor igen nagy szükséged lesz a vizsgáid után néhány teljesen stresszmentes napra, hogy újra formába lendülj!