Hozd magad formába a nyárra

Az elmúlt időszakban sokuknak felborult a testi és lelki egyensúlya. Otthon ültünk, tanultunk egész nap és valljuk be sokszor a mozgás volt az utolsó gondolatunk a nap végén. A karantén ideje alatt elpunyultunk és lehet, egy pár kiló is felcsúszott. Az alábbi cikkünkben motiválni szeretnénk titeket, hogy fogadjátok el a mostani testeteket és egyszerű megoldások segítségével érezzétek magatokat jól is benne.

Fogadd el és szeresd önmagadat 

A mostani helyzet után mindenkinek felborult a rutinja, az egész élete. Ilyenkor még nehezebb a visszaállás, főleg úgy, hogy az egész világ bizonytalan. Könnyebb volt a nasik után nyúlni ‘comfort food’ néven és több üveg bort kinyitni, mint eddig. Lehet felszaladt pár kiló és ez teljesen normális. Senki sem fog minket azért elítélni, mert a testünk megváltozott. Ha változtatni szeretnél, de nem tudod, hogy hol kezd, akkor mi most segítünk. Ahhoz, hogy valaki formába lendüljön és jól érezze magát a bőrében, nem kell edzőterembe menni vagy órákat izzadni. Hidd el, napi 5 perc mozgás is elegendő arra, hogy megszeresd, és ezzel magadat is. Youtube-on sok ilyen videót találhatsz, köztük Bailey Brown-ét is, aki Ausztrália gyönyörű partjain motivál a mozgásra. Ilyen látvánnyal csak úgy elrepül az a napi 5 perc izzadás.

Szeretet belülről 

Egy életmód változtatás során fontos, hogy miket viszel be a szervezetedbe. Elsőként a folyadékbevitel mennyiségét kell megemelni. Tudjuk, mindenki azzal szajkózik, hogy igyál sok vizet, de igazuk van. Naponta legalább 2,5 liter vizet kellene elfogyasztanunk, hiszen a megfelelő mennyiségű víz bevitele után a szervezetből elkezdenek kiürülni a méreganyagok. Búcsút inthetsz a szem alatti karikáknak és az edzéseket is jobban fogod bírni. Ha mindig elfelejtesz inni, akkor számodra tökéletes választás lehet a Memobottle. Formájának köszönhetően mindig nálad lehet dolgozás közben, de a nyár beköszöntével túrázáshoz is remek útitárs lehet.

Társaságban minden könnyebb! 

Az egész járványhelyzet után valószínűleg sokan éreznek úgy, mint ahogy most te. Vedd rá szüleidet, a barátaidat vagy akár a szomszédaidat, hogy együtt vágjatok bele az életmódváltásba. Ha másokkal együtt kezdesz el mozogni vagy akár színesen táplálkozni, akkor hamarabb is fogod rávenni magadat. Egy közös séta a parkban vagy 10 perces erősítés videó chaten máris jobban hangzik, mint ha egyedül csinálod. Túrázás, kutyasétáltatás vagy éppen biciklizés, mind az aktív kikapcsolódás részei, melyeket könnyen beiktathatsz a hétvégi programok közé. Közös piknik a barátokkal, a helyi termelőktől, piacról vásárolt friss gyümölcsökkel és zöldségekkel nemcsak egészséges, de még esztétikus is (nem mellesleg, még egy insta-képhez is jól mutat).

A lényeg, hogy fogadd el magadat és mindent úgy csinálj, ahogy neked a legjobb. Legfontosabb pedig az, hogy ne csak egészségesek legyünk hanem mind testileg és lelkileg kiegyensúlyozottak.

Wonderest
Wonderest, egy fenntartható zenei fesztivál

Az Erdélyben meghúzódó nemzetközi fesztivál idén is megnyitja kapuit, hogy egy zero-waste, minimál nomád és családi hangulatú esemény részese lehessél! A WONDEREST alapítója, Gulyás Hanna mesélt a fesztivál megvalósulásáról, a fenntarthatóságról és az idei fesztiválról, mely július 8. és 11. között kerül megrendezésre.

Tovább olvasom »
Hozd magad formába a nyárra

Az elmúlt időszakban sokuknak felborult a testi és lelki egyensúlya. Az alábbi cikkünkben motiválni szeretnénk titeket, hogy fogadjátok el a mostani testeteket és egyszerű megoldások segítségével érezzétek magatokat jól is benne.

Tovább olvasom »