Az Uptostyle-nál központi téma a kávézás, legyen szó az újhullámos kávé történetéről vagy a különböző kávétípusok bemutatásáról. Hiszünk abban, hogy minden kávétípusnak saját személyisége van és az emberről sokat elárul az ahogyan a kávéját szereti. Nemcsak ápoljuk, hanem műveljük is a kávé kultúrát. Ezzel szerkesztőnk, Zsuzsi sem volt másképpen amíg…
… amíg egy éve az arcomon el nem kezdtek megjelenni cisztás pattanások. Akinek volt dolga ilyen makacs pattanásokkal tudhatja, hogy nemcsak fájdalmasak, de heget és pigmentfoltot is hagynak. Kétségbeesésemben elmerültem az internet bugyraiban (mint ilyenkor a legtöbb ember) és így hoztam meg a döntést, hogy kihagyom az étrendemből az állati eredetű tejet. Az elején nem gondoltam volna, hogy ez egyet fog jelenteni a napi két csésze kávém nullára való lecsökkentésével. A növényi tejjel elkészített tejeskávéban nem találtam vissza ahhoz az ízhez, ami miatt én kávésnak neveztem magam. Kipróbáltam a boltokban található összes márkát és az összes növényi tejet a pisztáciás tejtől a kókusztejig, beleszámítva a baristat is. Ebben a cikkben azonban nem a tej alternatíváké lesz a főszerep. Következzen négy olyan kávé alternatíva, amely ma már a mindennapjaim részét képezik és segítenek, hogy jól induljon a reggel.