Fürdőszobai low-waste termékek

pár cikkünkben említést kaptak már különböző fenntartható kiegészítők, valamint szépségápolási termékek, ám itt az idő, hogy rendszerezzük ezeket. Helyiségről helyiségre fogunk végigmenni a lakásban, és összegyűjtjük azokat a low-waste termékeket, amelyek egy környezetkímélő háztartásban elengedhetetlennek számítanak. Utunk a fürdőszobában kezdődik, ahol nemcsak fenntartható piperecikkekkel, de alternatív tisztítószerekkel is felfegyverkezhetsz. 

Szőrtelenítés tudatosan

Ha fürdőszobai környezetkímélő termékekről beszélünk, általában a bambusz fogkefe, vagy a pamutból készült arctisztító korong juthat eszedbe. Ám a műanyag nyelű, eldobható (de akár a többször használatos) borotva is pont ugyanolyan környezetszennyező tendenciákkal bír, mint társa, a műanyag nyelű fogkefe. Az acélból készült borotvák ára elsőre igen borsosnak tűnnek, azonban hosszútávon megtérülő befektetés – a környezet, és a pénztárcád szempontjából egyaránt. A Green Shave low-waste terméke mellé tíz darab penge is jár, melyek még rendszeres borotválkozás mellett is hosszú életűek lesznek, ha pedig megfelelően tárolod magát a borotvát, életed végéig hű társad lesz. 

low-waste

Fültisztító nem csak fültisztításra

Bár a műanyagból készült fültisztító pálcikákat már betiltották, a bambuszból vagy fából készültek sem a legkörnyezettudatosabbak. Előállításuk ugyan fenntarthatóbb, és a lebomlásával sincsen probléma, ám akkor is felesleges szemét – rengeteg a legyártott pálcika, amik túl gyorsan a kukában végzik, ezért érdemes lehet beszerezni egy újrahasználható, low-waste terméket. A LastSwab lehet erre az egyik legjobb megoldás! Maga a pálca üvegszálból készült, a tartókája pedig Ocean Bound Plasticből, ami annyit takar, hogy a partokról összeszedett szemétből van összeállítva, elkerülve így, hogy a sok felesleges műanyag az óceánokba kerüljön. Fültisztítás mellett nagyszerűen alkalmazható kisebb területek takarítására, valamint smink korrigálására is.

Homemade tisztítószerek

Talán nem is nagyon kell bemutatni, hogy a legtöbb tisztítószer mennyire káros az állatvilágra és a környezetre is. Tényleg csak a hypo és a különböző maró-lúgos hatású szerekkel érhetjük el a tökéletes tisztaságot? A válasz: természetesen nem! Az ecet, a szódabikarbóna és a citrom ugyanúgy felveszi a harcot a kosszal és a baktériumokkal, mint környezetromboló társai. A 20% ecet a baktériumok 99, 99%-át is elpusztítja, emellett nagyszerű vízkőoldó, valamint citrommal keverve csodás fehérítő is. A szódabikarbóna pedig kiváló szagtalanító hatással bír, továbbá súrolószerként is tökéletesen megállja a helyét! Ha pedig valamilyen csomagolásmentes boltból szerzed be őket, ökológiai lábnyomodat még inkább csökkentheted!

kitchen
UPTOSTYLE 7

Arctisztítás low-waste módra

Ha te is micellás vizet micellás víz hátára halmozol, valamint szinte elönti fürdőszobádat a sok műanyagba csomagolt arctisztító szer, itt az idő lecserélned őket egy low-waste termékre! A magyar márkájú Manna-szappanok kiválóan helyettesítik ezeket a kémiai anyagokkal előállított tisztálkodási szereket. Vegán, természetes anyagokból összeállított, újrahasznosított csomagolással ellátott, pálmaolaj- és állatkísérlet mentesek – kell ennél több? Különféle bőrproblémát is kezelhetnek az egyszerű arctisztítás mellett – száraz, érzékeny bőrre, valamint zsíros, pattanásosra is garantáltan találsz megfelelő low-waste szappant!

Ha a magasabb árak elborzasztanak, csak gondolj bele abba, hogy mindezen low-waste termékek megvásárlásával nemcsak a környezetért, de saját magad fejlődéséért is teszel, arról nem is beszélve, hogy hosszútávon általában sokkal jobban megéri a pénztárcádnak! 

alternatív lakberendezés
A skandináv lakberendezés 5+1 aranyszabálya

Minimalista dizájn, elegancia, praktikusság – egy szó mint száz, skandináv lakberendezés: amiről oly sokat tudhatsz, viszont nem lehet elégszer beszélni róla. Ha te is meg akarod tudni azt, milyen is a skandináv életérzés, amely nem csak a személyiségjegyekben, hanem az otthonokban is tükröződik, akkor olvasd el a cikkünket, ahol elhoztunk 5+1 aranyszabályt.

Tovább olvasom »
UPTOSTYLE 9
5 város és 5 kávé

Szeretsz utazni és kávézni? Miért ne együtt a kettőt? Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltuk a leggyakoribb kávétípusokat, hiszen a kávének sokféle neve, formája, színe és

Tovább olvasom »
UPTOSTYLE 10
Tudtad? Környezetszennyezés közvetett módon: kakaóipar

Ha csokoládémegszállott vagy, ha nem, érdemes tisztában lenned a kakaóipar környezetszennyezési tendenciáival, nem is beszélve az etikai kérdésekkel, amik körüllengik a főként Dél-Afrikából érkező “istenek eledelét”. Cikkünkben reméljük, közelebb kerülsz majd a csúf igazsághoz, mely hatására te is megbecsülöd a Fair Trade- és az UTZ-védjegyeket.

Tovább olvasom »
skandináv formatervezés
Skandináv formatervezés – 5 ikonikus tervező

Elegáns, de letisztult, stílusos, de klasszikus: avagy a skandináv formatervezés és annak határtalan profizmusa. Legújabb cikkünkben 5 olyan ikonikus alakot mutatunk be, akik rendkívüli hatással voltak az enteriőr dizájnra. Inspirálódj, és találd meg otthonod legújabb díszét!

Tovább olvasom »