Fenntartható kiegészítők

Napjaink egyik legfontosabb témája bolygónk megóvása, saját és további generációk jövője érdekében. Ezért természetesen tenni kell és az a jó hír, hogy kis lépésekben Te is tehetsz érte, például azzal, hogy a kiegészítők terén is a fenntartható megoldásokat keresed. Cikkünkben olyan környezetbarát termékeket mutatunk be, melyek amellett, hogy szuper jól néznek ki, abszolút követik a mai trendeket.

Telefontok

A manapság kapható telefontokok jelentős része műanyagból készül és ha Neked ebből több is lapul a fiókodban, akkor itt az ideje egy környezetbarát verzióra váltani. Válassz 100% ECO tokot, mely megvédi a telefonodat, ha esetleg elejted, valamint véd a karcolásoktól is. Az alap funkcióin kívül érdemes megemlíteni azt is, hogy ez a telefontok egyedileg tervezett, valamint 100%-ig komposztálható. Természetesen többféle telefontípusra is passzol, valamint különféle színekben és minimalista mintákban is kapható, így biztosan találsz az ízlésednek megfelelőt.

zero waste
fenntartható termékek

Táskák bevásárláshoz

A bevásárlószatyrok ideje szerencsére már régen lejárt és egyre többen tértek át a többször használatos zsákokhoz, táskákhoz. Az Urban Zerowaster csapata új szintre emelte a bevásárlócekkerek fogalmát és megalkotta a 100% pamutból készült zsákokat és cekkereket. A különböző méretű zsákok kiválóan alkalmasak a bolti, valamint piaci bevásárláshoz: a zsákokra anyaguk miatt remekül ragad a vonalkódos a matrica, az urbancekkereket pedig a bevásárláson kívül a szimpla hétköznapokon is használhatod, mivel ezek a táska fajták most újból a fénykorukat élik.

Modern kulacs 

Ugye mondanunk sem kell, hogy mennyit segítesz a bolygón azzal, hogy újratölthető kulacsot hordasz magadnál ahelyett, hogy minden alkalommal vásárolnál egy műanyag palackos vizet? A retro kulacsok helyett azonban szerezz be egy Memobottle-t, ami olyan BPA mentes műanyagból készült, ami újrahasznosítható. A formája rendkívül praktikus, így könnyen berakhatod a laptopod mellé is. Ezeket a letisztult, lapos palackokat többféle méretben is megtalálod, megvásárlásával pedig rászorulókat is támogatsz.

coconut cosmetics

Ajakápoló

Ha kiegészítőkről van szó, akkor ne feledkezzünk meg a mindennap használatos kozmetikumokról sem, amik a táskánk elengedhetetlen kellékei. Ilyen például az ajakbalzsam, ami szinte alapfelszereltségnek számít télen-nyáron. Ebből a termékből is létezik már bio változat, aminek a csomagolása is környezettudatos, például Coconutoil Cosmetics bio ajakbalzsama, amit használhatsz kiszáradás ellen, illetve rúzsozás előtti alapnak is kiváló. Plusz pont a terméknek, hogy nem tesztelik állatokon.

Ékszer

Vásárolj hazai tervezőktől, kézzel készített ékszereket. Legyen inkább 2 pár tervezői darabod, mint 15 fast fashion, így egyedibb leszel és a fenntarthatóságot is támogatod. Válassz egy UPTOSTYLE Handmade kollekciós darabot, melyek mindegyike kifinomult, mégis statement darab és biztosan nem fog belőle 100 szemben jönni az utcán. A tervezői darabok különlegesebb, ezáltal pedig feldobják az egyszerűbb outfiteket. A bemutatott darabok süthető gyurmából készültek, így környezettudatosak.

IMG_0299.jpg
FrankGreen_Original_cup_4

Hordozható kávésbögre

Belegondoltál már abba, hogy hány műanyag vagy papír kávéspoharat dobtál a szemétbe a tartalma elfogyasztása után? Sokat, ugye? Az a remek hírünk van, hogy a hordozható kávésbögrére is létezik már fenntartható alternatíva: a Frank Green pohara 100%-ban újrahasznosítható co-polymerből készült és BPA mentes. A belső része szagmentes, így nem a pohár, hanem a kávé ízét fogod érezni. Letisztult színei által pedig egy kifinomult kiegészítőre tehetsz szert, ami jól mutat majd az asztalodon és a kezedben is, miközben sétálsz valahova.

Reméljük, hogy kedvet kaptál 1-2 (vagy az összes) fenntartható termék beszerzéséhez, hogy ezzel csökkentsd az ökológiai lábnyomod és óvd a környezetet.