Fenntartható karácsonyi ajándék ötletek

Fenntartható karácsonyi ajándék ötletek

Az ünnepek minden évben extra terhelést jelentenek bolygónk számára, így nem csak a környezetbarát csomagolásra és dekorációra érdemes ügyelni, de arra is, hogy mivel lepjük meg szeretteinket. Cikkünkben fenntartható karácsonyi ajándék ötleteket gyűjtöttünk össze, így még időben kellő inspirációt meríthetsz a tökéletes meglepetéshez.

Ehető vagy iható ajándékra voksolni borzasztó unalmasnak tűnhet, pedig végtelenül kreatív megoldások születhetnek belőle. Óriási előnye, hogy maximálisan az ajándékozott ízlésére szabhatod a finomságokat különösen, ha Te magad állítod össze. Készíthetsz egyedi fűszer-vagy italkeverékeket, ropogós granolát, teasüteményeket vagy akár nyers vegán bonbonokat; ezek mind hosszabb ideig elállnak. Ha alkalmad adódik rá, akkor egy komplett vacsorát is adhatsz, vagy akár az ajándékozott egyik kedvenc filmjéből rekreálhatod az ételeket. Természetesen kész terméket is vásárolhatsz, a kisebb vállalkozások most különösen hálásak lesznek, ha őket választod.

Előfizetést ajándékozni mindeddig egészen ritkaságnak számított, ám az idei év változásai jóval indokoltabbá és vonzóbbá varázsolták ezt az opciót. Zeneimádóknak jöhet a Spotify, kreatívoknak a Skillshare, filmrajongóknak a Netflix vagy az HBO Go, hangoskönyv kedvelőknek az Audible – a lista szinte véget nem érő. Művészlelkeknek remek választás Kinfolk Magazin előfizetés, így évi négy alkalommal érkezik majd hozzá a letisztult magazin, mely évek múltán sem veszít aktualitásából. Minőségi cikkek, mély inspiráció és elmaradhatatlan esztétikai élvezet, mindez az otthon, a munka, a kultúra és a stílus témáit feszegetve.

Fizess elő kedvenc slowlife magazinodra egy évre és olvasgasd első kézből a legújabb számot!

A fenntartható piacunkon számos környezetbarát meglepetés közül válogathatsz. Ki ne örülne egy praktikus tervezésű BPA mentes Memobottle üvegnek? A gyertya klasszikus ajándék, de a P. F Candle túlmutat a hagyományos paraffingyertyákon, mivel a kínálat minden darabja szójaviaszból készül, egyedi illatvariációkkal. A természetes kozmetikumok kedvelői pedig minden bizonnyal imádni fogják a Coconutoil Cosmetics választékát, egy vegán ajándékdobozzal biztosan nem lőhetsz mellé. A 100% ECO telefontokjai pedig nem csak stílusosak, de teljes mértékben komposztálhatóak is, így ha mobilt cserélsz sem termelsz velük szemetet.

Ajándékutalvány? Sablonosan hangzik, ám gondolj csak bele: biztosan te is őszinte örömmel fogadnál egy ilyen hasznos meglepetést, amennyiben az minél pontosabban harmonizál az érdeklődési köröddel. Sportkedvelőket meglephetsz valamilyen online órával, egy jógabérlettel például az élmény mellett fizikai és mentális feltöltődést is ajándékozol. Természetesen különböző üzleteknél is kiválthatsz utalványt, ha így teszel legyen ez most egy hazai márka! Az étterem-, szálloda-és színházlátogatás jelenleg még szünetel, de ajándékutalvány ugyanúgy elérhető.

Programok ajándékozásával ezúttal – a lehetőségek megcsappanása okán – kreatívabbnak kell lenned, mint valaha. Nem mintha egy pillanatig is bánni kéne, hiszen ezek az események igazán szívhez szólóak és maradandóak tudnak lenni, illetve a költségeket tekintve is bárki számára komfortosak. Szervezhetsz szerettednek irodalmi estet, ahol a kedvenc szerzőitől olvasol fel neki. Töltődjetek fel a természetben; alaposan tervezz meg egy túrát, piknikkel, játékokkal egybekötve! A segítségeddel, szaktudásoddal is kedveskedhetsz; jól beszélsz egy idegen nyelven? Korrepetálj! Istenien főzöl? Taníts meg egy finom fogást! Gyönyörűen horgolsz? Kreáljatok együtt valamit!

Szakácskönyvet ajándékozni ugyancsak elcsépeltnek tűnhet, de minden az újragondoláson és a kreativitásodon dől el. Állíts össze egy receptkönyvet akár Te magad, saját és/vagy összegyűjtött anyagokból! Így a tartalmat kifogástalanul az illető ízlésére illesztheted, és a siker garantált. Ha például különösen kedveli egy adott régió konyháját, akkor összegyűjtheted az igazi helyi tradicionális fogások receptjeit. A (gyermekkori) kedvenceit vagy az aktuális diétájához illő recepteket is csokorba gyűjtheted. Ha igazán a fenntarthatóság jegyében maradnál, akkor ezt digitálisan, e-book formájában is átadhatod, ez pedig akkor is kedvező, ha esetleg személyesen nem tudtok találkozni.

Reméljük sikerült hasznos ötletekkel gazdagítanunk, és megtalálod az ideális ajándékot, amiért nem csak a szeretted, de Földünk is hálás lesz majd!