Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat. 

Ébredj időben!

Elhatározás és erős akarat kell hozzá, hogy óracsörgéskor felkelj, nekiindulj a napnak: reggelizz, öltözködj, készülődj, elindulj és a tömegközlekedés miatti esetleges késést is belekalkuláld a reggeledbe. Azonban sokkal kifizetődőbb idejében felkelni, egy hétig fáradtabbnak lenni, mint folyton kapkodni és azon aggódni vajon időben beérsz-e a meetingre vagy sikerül-e leadnod a határidős munkádat. Érdemes átgondolnod a reggeleket, kiszámolni mennyi idő kell azokra a dolgokra, amik a rutinod részét képezik és ezek alapján beállítani az ébresztőt. Hidd el, miután hozzászoksz a korábbi ébredéshez sokkal frissebb, élettel telibb leszel, a munkahelyeden is jobban fogsz teljesíteni. Sőt, a reggeli fényeket is élvezheted, amelyek majd kárpótolnak a kezdetleges karikás szemek miatt.

energikus reggel

Apró dolgok, amelyekkel szintén könnyedén indulhat a reggel.

  1. Olvass el egy cikket vagy egy fejezetet. A legjobb, ha nyomtatott magazin után nyúlsz. 
  2. Minden reggel készíts egy igazi, reggeli különlegességet. Legyen az amerikai palacsinta vagy zabkása.
  3. Sétálj egyet a kutyáddal, a pároddal vagy akár egyedül, még mielőtt elkezdenéd a napodat.
  4. Írj le három dolgot a naplódba, vagy akár csak egy papírra, amelyet az adott nap el akarsz végezni, így tudatosabban fogsz neki látni az egész napnak.
energikus reggel

Készíts napirendet!

Az adott munkanapot megelőző este mindenképpen készülj fel, tervezd meg a másnapodat. Mit kell csinálnod, hova kell menned, lesz-e időd ebédelni vagy csak egy gyorsan elkészített saláta fér bele? Miután ezeket tisztáztad, szánj időt az előkészületekre: vedd elő a ruhát, amit szeretnél felvenni, ha edzeni is mész csomagold el a váltóruhát és cipőt.  Miután sikerült ráállni a korán kelésre, a legjobb ha a reggeli órákban mozgatod át magadat. Így frissen és üdén tudod indítani majd a napodat.
Készíts magadnak könnyű és egyszerű ebédet, dobj össze egy tápláló shake-et, pakolj pár müzliszeletet a táskádba. Áttekinthetőbb lesz a reggeled, ha nem kapkodva, sietősen indul, nem azon kell nyugtalankodnod mit felejtesz el. Több kapacitásod marad kicsit kiélvezni az indulás előtti perceket, meginni egy kávét, átfutni az e-mailjeidet, belelapozni a kedvenc magazinodba.

Mozogj!

A reggeli órákban a szervezeted sokkal terhelhetőbb, mint késő délután vagy este, miután magad mögött hagytál egy kemény munkanapot. Otthon, nyugodt körülmények között elvégezni pár gyakorlatot sokkal kellemesebb, mint edzőterembe menni. Persze nem kell kőkemény edzésre gondolni, fekvőtámasz és hasprés nélkül is felfrissítheted magad, tehetsz az egészségedért. Néhány nyújtó, teljes testet átmozgató gyakorlatot elvégezve csökkentheted az ülőmunka okozta kellemetlenségeket, legyen szó nyak vagy hátfájásról.

újévi fogadalmak
hűsítő kávék

10 perc magadra!

A napi hajtás előtt próbálj magadra is szánni egy kis időt. Mindegy mit csinálsz, a fő, hogy töltődj fel tőle, élvezd, derítsen jobb kedvre. Ez a 10 perc legyen csak a tiéd, ne azzal töltsd, hogy a szennyest még gyorsan bedobod a mosógépbe vagy élére vasalod a fehér ingeidet. Hallgass meg pár jó zenét, olvass bele az újonnan beszerzett könyved egyik fejezetébe vagy csak lélegezz mélyeket és lélekben készülj fel a napi feladatokra. 

Az eltervezett, felkészült reggelek segítenek abban, hogy energikusabban, fittebben, bizakodóbban és legfőképp nyugodtabban vágj neki a munkanapodnak, az előtted álló feladatoknak. Hidd el, megéri változtatni és elviselni egy kis kellemetlenséget, hogy aztán napközben életerősebbnek érezd magad!

home office
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

Egyre többen dolgoznak otthonról, így olyan problémákkal kell szembenézni, mint a motiválatlanság és a határidők nehézkes betartása. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segíthetnek, hogy otthonról is motiváltan tudj hatékonyan dolgozni.

Tovább olvasom »
szokás
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

Tovább olvasom »
energikus reggel
Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat.

Tovább olvasom »
újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tovább olvasom »